lissabon

En dag i Lissabon, del 2

Min dag i Lissabon med en kompis från Sverige fortsätter. Här kan du läsa del 1 om du missade det inlägget.

Vi var alltså mätta efter en god lunch och började promenera. Samtidigt som vi så klart pratade hela tiden. Vädret var molnigt och regnet hängde i luften mest hela tiden. Vi fick även använda våra paraplyer en del.

När vi nästan var framme vi parken vi siktat in oss på så hittade vi ett fik, Linha d’Água, där vi slog oss ner ute under tak i den öppna och härliga miljön med en kaffe och Baileys. Vi fortsatte prata och skratta tillsammans.

Dags att vandra vidare, passerade den underbara statyn ”Maternidad” (moderskap) av Fernando Botero och sedan var vi framme vid parken

Eduardo VII park

Det finns mycket att titta på och göra i den här parken, men vi bara gick omkring och pratade. Jag fotade en del, men inte så mycket som vanligt. Hade så klart fokus på våra samtal.

I rondellen nedanför parken står statyn med Marques De Pombal som tittar ut över Lissabon. Min bild av honom den här dagen blev inte så bra.

Men jag tyckte den var ett bra motiv att använda för att träna på lite retuschering i Photoshop. Här får du se original, sen redigerad och till slut retuscherad.

I min retuschering ville jag försöka göra bilden ganska tidlös. Försökte också få själva statyn att poppa ut lite. Det var roligt! Det är fascinerande vad det går att göra om en vill 🙂

Vi lockades till den vackra byggnaden i den västra delen av parken. Det är en festlokal tydligen och den är enormt fint smyckad med mycket kakel, skulpturer och läcker arkitektur. Så lite närmare bilder på just den byggnaden blev det.

Hela dagen bestod av prat och promenad, en härlig dag utomhus i gott sällskap helt enkelt.

Middag på tåget

När klockan började närma sig hemfärd för mig så letade vi efter en restaurang där vi kunde äta en enkel och snabb middag, men vi hittade inget som vi gillade. Därför slank vi istället in på varuhuset El Corte Ingles och där köpte jag ost, paprika, riskakor, choklad och vatten till hemresan.

Vi promenerade förbi hennes hotell så jag kunde gå på toaletten där, efter hejdå-kramen gick jag till stationen.

Jag var i god tid, jag ville ha mycket tid på mig för att hitta vart jag skulle ta vägen. Tavlorna med avgående tåg hittade jag och såg att jag skulle åka från linha (spår) 4. När jag kom till den perrongen så stod det på skyltarna där att nästa tåg skulle gå till Setúbal, fast det tåget skulle gå 5 minuter efter mitt tåg mot Faro. Jag gick ner en sväng till för att se om det stod någon bokstav också, eftersom perrongen var uppdelad i sektioner. Men nej, bara spår 4 stod det på tavlan. Tillbaka upp igen och så frågade jag några personer på perrongen, ingen kunde engelska så jag försökte på portugisiska. Det gick bra! Jag fick veta att jag stod på rätt perrong.

Efter en stund hördes det i högtalarna att tåget till Faro var lite försenat (jag förstod lite men de som hjälpt mig tidigare bekräftade att jag hört rätt). Mitt tåg kommer därför efter det som ska gå till Setúbal. Och det gjorde det!

Vi var då så klart något försenat till Funcheira, men jag hade ju min middag och min bok så jag hade det fint. Och när jag kom till stationen så möttes jag ju av Roger, det var faktiskt väldigt längesen vi var borta en hel dag från varandra så det kändes skönt att vara tillsammans igen!

Publicerat:

i:

30 svar till ”En dag i Lissabon, del 2”

 1. Profilbild för Kraka

  Vilken underbar bild med de symmetriska häckformationerna och staden i bakgrunden. Jag har inte varit i Lissabon, men borde kanske ta mig en tur dit. Så myycket att se i världen och så lite tid… Suck!

  Ha en fin och skön lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja det finns verkligen mycket att se och uppleva, inte så lätt att välja resmål:) Tack detsamma!

 2. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Wow, vilken känsla i bilden du har i headern. Det sög till i magen när jag fick fram den och jag hade svårt att slita mig 😀 Vilken fin dag det blev, trots att regnet hängde med er från och till. Den där parken är helt klart värt ett besök och om jag någonsin kommer till Portugal, vilket kanske inte är så troligt, så ska jag tänka på att ta mig dit. Även om du fokuserade mest på era givande samtal så är jag glad för att du ändå hann fota så att vi får se mycket av det fina 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det är en mäktig utsikt därifrån. Svårt att låta bli att fota ..haha. Kram!

 3. Profilbild för Sara i Barcelona

  Vilken härlig dag det blev i ”storstan”, kan tänka mig att kameran gick varm bitvis 🙂 och bra kämpat med portugisiskan 😉 Heja dig! Det är ju just i dom där situationerna när man sätts lite på press som man får träna språket lite extra och man blir nästan lite stolt över sig själv att man faktiskt klarade det 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Visst är det härligt när en känner att det åtminstone går framåt med språket!

 4. Profilbild för Znogge

  Vilken bra och trevlig fortsättning det blev på dagen och så vackra bilder från parken. Byggnaden är alldeles fantastiskt fin dessutom. När man träffar en nära vän då ska det vara fokus på samtalen. Bra att du lyckades göra dig förstådd!

  God lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, en bra dag med fina samtal men jag kan inte låta bli att fota 🙂 Tack detsamma!

 5. Profilbild för Marianne

  Vilken fin dag ni fick trots regnet. Häftigt klippt häck, ett riktigt konstverk.
  Skönt att du fick hjälp där på stationen.
  Önskar dej en fin helg
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev en bra dag. Häcken är verkligen fin och ett konstverk. Tack detsamma! Kram

 6. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Det var en rejäl donna och bebisen var inte liten den heller. Förstår att ni hade en trevlig promenaddag. Ha en bra lördag, här är det regn till och från.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en fantastisk promenad och jag älskar den statyn. Detsamma! Här är det sol och varmt 🙂

 7. Profilbild för Emma

  Det såg ut att vara en väldigt fin dag, med väldigt fina bilder! Kaklet på festlokalen var ju fantastiskt vackert. 🙂
  Ha en fortsatt fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en absolut en bra dag även om vädret var lite halvdant, men det gick ju fint ändå. Detsamma!

 8. Profilbild för Mamma C

  Vilken härlig fortsättning på er dag i storstaden.
  Så vackra bilder från parken.
  Och det är vid sådana där tillfällen man får öva på språket.
  Ha en fortsatt fin lördag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra att öva på språket emellanåt och det var en bra dag och parken är fin även om vi inte kollade in allt som finns där. Kram

 9. Profilbild för Susjos

  En sån fin dag ni fick,trots lite regn. Tur du kan lite portugisiska:-)
  Så fin foton du tog!
  Ha en fin lördagkväll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra dag och ja, det var tur jag kunde lite portugisiska. Tack! Detsamma!

 10. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Intressant stad, kul att följa med dig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du följer med!

 11. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Tack! Det här är delar av Lissabon jag aldrig har varit i och sett, så kul att få följa med er ….
  Det är ju lite knivigt och pirrigt när man är ny …och inte kan språket så där jättebra men du fixade det ju. Man är alltid lika glad när det går vägen.
  Ja, att vara borta från Roger en hel dag måste kännas märkligt. Är man tillsammans hela tiden så…
  Så är det för vår del också. Jag känner att jag nästan är på rymmen när jag går på kurs.

  Ha det bra ni båda! Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du följde med! Ja det är ju såna där tillfällen som jag testas ordentligt i min språkkunskap. Ja eller hur, på rymmen är ett bra uttryck 🙂 Tack detsamma, kramar!

 12. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken härlig dag ni fick i Lissabon!
  Bilden i headern är fantastisk, så fin.
  Sedan måste det ändå kännas bra att du klarar dig så pass bra på portugisiska!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Verkligen! Tack! Ja det känns bra att det går åt rätt håll 🙂

 13. Profilbild för Anita

  En fin fortsättning på dagen. Parken är väldigt fin och vilket jobb att få buxbomshäckarna så perfekta. Förstår att du undrade när tåget som skulle gå efter ditt stod uppsatt men så bra med hjälpsamma människor som talade om att du stod på rätt perrong.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra dag och det var skönt det löste sig med tåget hem 🙂

 14. Profilbild för Karen
  Karen

  It looks lovely. I am looking forward to visiting now. Thanks for sharing. Kx

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I think you will enjoy Lisbon very much! <3

 15. Profilbild för Jag

  Vilken bild på en jätteläcker häck! Haha, det lät väl något? Bilderna på den gamla byggnaden gillar jag också. Jag skulle nog inte ens fösökt mig på att förbättra bilden av den mörka statyn i fjärran när det var så mycket som ”var i vägen”. Men om man vill träna., så kanske.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Haha, ja det lät nåt det 🙂 Jag gillar ju att leka med bilderna så ibland så tar jag en bild och gör något med den. Det är kul 🙂

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.