Färgsprakande kakel

Eftersom jag bor i Portugal så kan jag njuta av färgsprakande kakel väldigt mycket. Och idag bjussar jag på en del!

Det är bilder på kakel från vår by, från Almodôvar och Lissabon.

Det är LillaSyster som kör färgsprakande fredag och jag är gärna med och färgar fredagarna.

42 svar till ”Färgsprakande kakel”

 1. Profilbild för Anette

  Rena konstverken, dessa kakel. Det är kul att titta på och oftast väldigt fint.
  Jag är dock inte så förtjust i när man, som på bild 6, kaklar en hel fasad.
  Läckert med de färgglada klickarna och fina mönster.
  Trevlig helg 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då är vi olika, jag gillar det jättemycket när de klär in mer eller mindre en hel fasad med kakel, men det får gärna var ai kombo med något annat för att det ska bli riktigt snyggt. Tack detsamma!

 2. Profilbild för Barbro

  OM jag var en resande människa så skulle jag kunna tänka mig att åka till Portugal och fotografera kakel m.m.
  Otroligt charmigt och vackert. 💖

  Tack!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är det verkligen, så glad att jag kan vila ögonen på det emellanåt.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Verkligen spännande kakel du hittat.

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Det portugisiska kaklet är verkligen vackert och vilka konstverk det kan bli! Jag är nog speciellt förtjust i blå-vitt kakel av någon anledning.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja väldigt fina konstverk med kakel.

 5. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Helt underbart. Undrar varför vi nordbor inte satsar på med fint motivkakel. Tack för spraket! Behövs extra färg denna regntunga fredag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst hade det livat upp många platser med kakel även i Sverige.

 6. Profilbild för Sara i Barcelona

  Så fina kakel Anna! Jag älskar vårt väggkakel på terrassen, det var en av orsakerna till att vi föll pladask för den här lägenheten :D, det är Andalusiskt, och mönstrat i främst blått och vitt 😀 Ha en fin fredag! Kram <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kakel kan verkligen vara otroligt vackert! Blått och vitt är fint. Detsamma, kram!

 7. Profilbild för Znogge

  Vilket fantastiskt och färgsprakande kakel! Jag är glad för att vi vågade välja ett mörkgrön kakel till vårt kök. Det skiftar i färg och är vackert och levande. Många väljer ju klassiskt vitt eller grått vilket jag tycker är synd. Just motivskapande kakel är verkligen vackert!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig det är ursnyggt med mörkgrönt kakel! Jag gillar färgglatt kakel och motiv är väldigt vackert.

 8. Profilbild för Kraka

  Det finns så mycket fantastiskt kakel i vissa länder. Tyvärr är det ofta dyrt här hemma om man vill beställa och köpa.

  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är glad att ha tillgång till det vackra kaklet bara runt hörnet 🙂 Detsamma!

 9. Profilbild för Anita

  Jag älskar kakel så tack för den här bildkavalkaden. Minns när jag var på Madeira hur fascinerad jag var över allt vackert kakel som fanns. Det är inte bara vackert. Det innehåller berättelser. Rena konstverken!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vassego 🙂 Såg också mycket fint kakel på Madeira, en härlig ögonfröjd som du som du säger innehåller berättelser. Men också underhållsfria fasader.

 10. Profilbild för Mamma C

  Mycket vackert kakel som du fotat.
  Ha en fin och solig fredag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Önskar dig detsamma, badat i dag och njutit av sköna temperaturer. Kram

 11. Profilbild för Marianne

  Så fantastiskt vackert kakel du visar.
  Kram

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det här är något man aldrig ser här i Sverige. Men då njuter vi ju lite extra av allt fint kakel när vi får se det i något land längre söderut 😀 Kakel som berättar något är extra spännande och sådant verkar det finnas en hel del av i din närhet.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det finns mycket fint kakel här, det gör mig så glad. Och roligt att du njuter av det också! Kram

 13. Profilbild för Angelgirl (Åsa Danielsson)

  Mycket vackra kakel du fotat där 🙂 Det är fantastiskt vackert och jag fastnade för nr 7 som är i min smak av dessa.. Otroligt att de gör och använder så vackert. Detta skulle vara här hemma med.. synd att alla bara vill ha vitt/grått och svart.

  Ha en fin helg! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Den kakelväggen fanns i Lissabon och handlar om slaget i Ourique, i vår kommun. Väldigt fint med kakel tycker jag med 🙂 Detsamma!

 14. Profilbild för Channal

  Hej Anna! WOW! Fantastiska kakel! Älskar’t! Så läckert… vore coolt att ha ett sådant kakel i köket. Finns det en stad som heter Almodóvar i Portugal? Tänker på min favoritregissör, spanjoren Pedro Almodóvar. Många riktigt bra filmer!

  Önskar dig en skön fredag! Må gott och KRAM! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul du gillar kakel! Jag har ett fint kakel i köket tycker jag 🙂 Ja Almodôvar (med annan betoning) finns här, vår grannkommun. Tack detsamma! Kram

 15. Profilbild för Jossu

  Vilket ögongodis för en kakelälskare som mig. Och visst passar det perfekt till Färgsprakande fredag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att kunna bjuda dig på lite kakelgodis idag!

 16. Profilbild för Susjos

  Minns så väl veckan i Lissabon, och det fantastiska kakelplattorna! Så härligt färgsprakande kakel du bjuder på idag, tusen tack för det!
  Ha en fin kväll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att Lissabon blivit ett fint minne och att kaklet satt sig där också.

 17. Profilbild för Paula Merio

  Underbara naivistiska kakelmålningar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för ett nytt ord, nu fick jag googla 🙂

 18. Profilbild för Ajli

  Wow, så vackert! Jag gissar att du inte har sett filmen Midsommar? Eftersom det är en skräckfilm? De har otäcka murals (vad heter det på svenska, typ… väggmålningar) som liknar dessa kakel och just i filmen berättar de ohyggliga profetior… så vissa av dessa, hur vackra de än må vara, ger mig lite rysningar längs ryggraden 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej den filmen har jag inte sett och kommer inte göra heller efter vad du berättar. Men jag förstår att du kan få rysningar av vissa muralmålningar.

 19. Profilbild för Ann-Louise Paulsson

  Vilka fina bilder på vackert kakel! När jag var i Lissabon för många år sedan så var det bland annat kaklet som jag tyckte var allra finast och som jag minns mest nu efteråt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns så mycket kakel att kolla in, både särskilda vandringar och museum. Inget jag gjort än, men kanske det blir så en dag. För jag älskar verkligen kaklet här nere.

 20. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Oj, dessa ljuvligheter. Det finns mycket kakel här men i Lissabon och i Alfama tyckte jag att det fanns väldigt mycket mera när vi var dit. Jag gillar de helt ”inslagna” i kakel, stora husen. . så vackra så vackra. Ibland känns det som att vi ska kakla hela vår trappuppgång. Det är ju väldigt underhållsfritt samtidigt som det är vackert.
  De ser moderna ut några av kaklena? Kanske de är det? Konstverk hur som helst, personliga.

  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns väldigt mycket ljuvligt kakel runt om i vårt vackra land. I Lissabon kan en även gå kakelvandringar 🙂 Det är en kanske en blandning av ålder på kaklet jag fotat, vet faktiskt inte. Som du säger så är det konstverk oavsett. Väldigt underhållsfritt är det ju och vackert. Kram!

 21. Profilbild för Matilda

  Så blandat! men fint och fascinerande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Stor variation bjuds vi på här.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.