En fredag i slutet av juli

Ibland tycker jag det är kul att skriva ett dagboksinlägg, och nu är det dags, så här såg min dag ut i fredags!

Jag tror du kan se vilka bilder som jag använt mobilen till, vilket är väldigt ovanligt numera. Men jag kom på redan på morgonen att jag ville skriva detta inlägget och då använde jag mobilen en del under dagen.

Katterna

Vaknade vid 7-tiden, som jag nästan alltid gör.

Jag går direkt till balkongdörren och kollar om Semlan, Assi och Sombri är vakna. Om de sover så väntar jag lite till med att ge dem mat. Men Semlan har ju öron som en hök så hon brukar se mig och då är det bara att ta fram tallrikarna och en burk kattmat. Så var det i fredags också. När jag går ut så stänger jag först luckorna för fönstren eftersom solen ligger på där på östsidan.

Sen ställer jag ner tallrikarna på golvet och fördelar sedan innehållet från mjukmatsburken på dem. Det är inte så noga hur mycket jag lägger på respektive tallrik, för de äter på varandras tallrikar. Men de behöver inte trängas vid en tallrik i alla fall.

Bild från torsdagen men det ser ju alltid likadant ut 🙂

Spindel i poolen

Kommer en bild på den här nedanför, vill direkt varna eventuellt spindelrädda. Jag tycker det är obehagligt med spindlar, men jag vänjer mig mer och mer. Men de riktigt stora vill jag helst inte ha i min närhet.

I fredags när jag skulle gå och ta det obligatoriska morgondoppet så låg en av våra flytetyg i poolen och jag såg något svart i nätet som förbinder de båda kuddarna. Jodå, där satt en stor spindel. Jag tog håven och fick upp den och när jag försökte kasta iväg den så landade den på muren intill. Där satt den under tiden jag badade, så jag gick och hämtade kameran och tog ett par bilder, på ganska stort avstånd.. Sen puttade jag ner den på andra sidan muren med ett skaft.

Troligen en vargspindel av någon sort. Med benen är den ca 3-4 cm.

Passade även på att fota lite mer när jag ändå var i gång och hade kameran ute i morgonljuset. Bland annat trädet där jag längtar efter skörden.. granatäpple samt hibiskusblomman överst i inlägget.

Bloggande

När jag kommer in och har klätt på mig så sätter jag mig i soffan för att läsa bloggar. och äta frukost (grekisk yoghurt med blåbär. pumpafrön, solrosfrön och linfrön). Den här morgonen jobbade jag även lite med en av era läsares bloggar, den där hjälpen jag har erbjudit är ni flera som nappat på, det gör mig glad!

Jag fixade även en ny sida här på min egen blogg, ”Vårt hem”, som du kan hitta i menyn, vilken jag även möblerade om i. På den nya sidan visar jag bland annat bildspel på hur huset och trädgården har förändrats.

Trädgård, SMS och pyssel

Efter frukosten och datorstunden gick jag ut och delade körsbärstomater och la i torken på södersidan av huset. Två dagar tar det att torka de små tomaterna i solen.

Därefter virkade jag klart en ”bucket hat” som jag inspirerats till av Mamma C som har bloggen Hallon & Blåbär. Jag har svårt att hitta något att ha på huvudet som jag trivs i, förutom keps och Vegamössan. Men nu har jag i alla fall en olivgrön solhatt, som jag tvekar på om jag kommer använda. Jag fick repa upp den tre gånger, jag kunde inte följa mönstret till 100% då jag använde ett tjockare garn, men tillslut blev det bra!

När jag sitter där och virkar får jag ett SMS av en person som frågade om jag ville vara med på ett projekt som den funderar på att genomföra. Självfallet var jag intresserad, jag brukar nappa på kul idéer! Får förhoppningsvis anledning att återkomma om detta.

Jag har tömt 3 av 5 sålådor där det växt tomater. Så de kollapsade tomatstöden behövdes tas bort, så det gjorde jag. Mycket pyssel med knutar som skulle knytas upp.

Gräs, lunch & Lidl

Strax före 13 kom det en lastbil och lastade av det konstgräs vi köpt till poolområdet. Det kommer vi börja lägga på imorgon tror jag. En snabb dusch i uteduschen innan lunchen.

Jag gjorde en sallad med den näst sista rödbetan, den sista gurkan och körsbärstomater. Men också med köpta ingredienser som morot, salladsblad, koriander och ostbitar.

Mätta satte vi oss i bilen och drog till grannkommunen Castro Verde där det öppnat en ny Lidl butik. Perfekt att ha en så nära nu, då det finns vissa varor som vi vill handla där. Det är en jättefin butik så klart då den är helt ny. Gillar att de har dekorerat med kakelmönster (inte riktigt kakel dessvärre utan plastfilm) och att de gjort 6 husbilsplatser samt laddningsstation för elbilar på parkeringen.

Lek i poolen & vattning

När vi kom hem plockade vi så klart in varorna, men snabbt på med baddräkten och så hopp i poolen. Simmade och lekte tillsammans. Roger gick sen in och kollade på Formel 1. Jag gick omkring i baddräkten och vattnade en del av våra fruktträd med vattenkannor fyllda från vattentankarna bakom huset.

Sen tog jag mig en simtur till innan jag satte mig under pergolan med bok, jordnötter och en cider med svartvinbärssmak som jag köpt på Lidl. Nä, den behöver jag inte köpa igen. Jag dricker sällan annat än vatten, rödvin. kaffe och cola zero, men ibland är det kul att variera sig lite, med varierat resultat så klart.

Ytterligare ett par svängar till samma träd med vattenkannorna, avslutade med en bad igen och sen sköljde jag av mig i uteduschen innan jag gick in.

Disk, middag & soffan

Jag diskade undan och frågade Roger om han tyckte det var okej med tomatsoppa (matrester på egna tomater). Ingen av oss var särskilt hungrig så det passade utmärkt. Med mozzarella i botten av skålen så fyllde vi på med den uppvärmda tomatsoppan och så lite pumpafrön på det.

Registrerade några vykort jag fått via postcrossingen (vi hade hämtat dem på Juntan på vägen hem från Lidl).

Ett av de vykort jag fick

Sen blev det filmtajm, vi såg ”Happiness for beginners” som var lite småmysig men väldigt förutsägbar. Innan jag lämnade soffan så hann jag läsa några blogginlägg och kommentera hos er. Sen skrev jag några rader i dagboken också.

I sängen med boken men blev inte mycket läst innan ögonlocken klippte och jag nästan tappade boken.

34 svar till ”En fredag i slutet av juli”

 1. Profilbild för Kerstin Sjöström

  En händelserik fredag o god mat. Tomatsoppan lät verkligen god. Postcrossing är roligt, jag fick ett i fredags från Finland. Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En bra fredag absolut. Att göra egen tomatsoppa är ju superlyxigt. Att rosta tomaterna först ger en djupare smak, men det funkade fint att bara koka dem som de var också. Verkligen kul med postcrossing. Detsamma!

 2. Profilbild för Hanneles bibliotek

  En fin dag, spindlar är nyttodjur, äter skadedjur 💕

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja en bra dag! Visst är spindlar nyttodjur, men rädsla är sällan logisk 🙂

  2. Profilbild för Hanneles bibliotek

   nej, men jag har ”bestämt” mig att inte vara rädd för mörker, vatten, hundar… jobbigt att leva så 🙃

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Vad bra det funkar för dig!

 3. Profilbild för Znogge

  Vilken bra och händelserik dag. Spindlar är inte min grej heller men jag vet att de fyller en funktion.
  Hemlagad tomatsoppa är väldigt gott så det lagas här hemma lite då och då.
  Så fin din hatt ser ut att bli.

  Önska en fin söndag nu!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En bra dag absolut. Vill helst inte dela poolen med spindlarna i alla fall 🙂 Detsamma!

 4. Profilbild för LillaSyster

  Katterna ♡♡♡ lyckliga dig som har tre så fina =)
  Tack för varningen, är inte speciellt förtjust i spindlar, små går väl an – men det där monster.

  Dricker ungefär som du men avstår colan – iskall alkoholfri Carlsberg nu på sommaren är inte alls dumt.

  Skönt att kunna skrota runt i baddräkt. Du har skördat klart och här har mina tomater inte ens börjat att skifta i färg.

  Ha en bra söndag och njut av livet- det vet jag att du gör! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag är så lycklig över dem. Har en hel drös med fina bilder på dem som ligger och väntar på att publiceras. Jag är inte förtjust i öl men förstår att det känslan av en iskall öl är vad jag sökte med cidern, utan att lyckas 🙂 Jag har faktiskt tomatplantor kvar i 1,5 låda, körsbärstomater som jag torkar eller äter färska. Men jag konserverar inte mera nu. Ja det gör jag, detsamma önskar jag dig! Kram

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken härlig dag och visst är det så att helt ”vanliga” dagar innehåller många guldkorn när en reflekterar lite över vad som hänt.
  Eller som författaren Stig Johansson skrev: Alla dagar som kom och gick – inte visste jag att det var livet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är nog bra på att ta tillvara på dagarna och inser att det är livet. Och i fredags var en vanlig och bra dag!

 6. Profilbild för Anita

  Så trevligt att få följa dig en fredag i slutet av juli. Alltså kattfamiljen … dom är så söta. Betydligt sötare än spindeln. Förstår att du inte ville ha sällskap av den i poolen.
  Hatten tycker jag blev snygg och vykortet blev jag glad av. Så ljusa, lätta och fina färger.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä spindlarna får gärna hålla sig utanför mitt synfält! Jag tyckte oxå om det det vykortet.

 7. Profilbild för Mamma C

  En härlig fredag som du haft.
  Jag har inte rört min systemkamera på flera år, utan tar allt med min mobil numera.
  Spindlar ligger inte överst på favoritlistan av djur hos mig heller.
  Vilken fin bucket hat det blev och färgen gillade jag.
  Jag skulle torka körsbärstomater i ugnen härom dagen. Tänket att det går lite fortare än att lägga ute dem. Jag stängde av ugnen och lät formen stå kvar med tomaterna. Nästa dag skulle jag använda ugnen. Ja, du kanske fattar, jag hade glömt bort tomaterna och krämade på med värmen. Snart började det att lukta bränt och mina tomater gick inte att rädda. För de var som små svarta ballonger.
  Ha en skön söndag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker mobilbilder blir för överskärpta och med systemkameran kan jag ju leka med olika objektiv. Det är verkligen ett stort intresse för mig som nu får ta plats igen. Kul du gillar hatten! Men vad tokigt med ugnstorkningen.

 8. Profilbild för Anni

  Fyyyyyy vilken spindel! 3-4 cm!!! Jag vet inte om jag badat alls med den i närheten. Mina husspindlar hemma har jag nästan vant mig vid, men den där … näe …

  En kommentar bara angående gotlandshuset; det är mamma som ärvt huset efter pappa och jag, mina barn och brorsöner som försöker sköta om det utan tillräckligt med efterlämnad information. Vi tycks veta olika saker och försöker sammanställa vad vi kan. Min bror drabbades av TBE 2009 och har inte varit här på över 15 år. I dagsläget skulle han inte klara sig här, men jag vet att han har en dröm om att komma hit igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja den var inte så rolig.. kände mig säker på att den inte skulle komma tillbaka. Vad tråkigt att din bror inte varit där på så länge, håller tummarna för att hans dröm slår in.

 9. Profilbild för En vanlig man

  Trevlig inlägg.

 10. Profilbild för Marianne

  Du hinner mycket på en fredag, och säkert lika mycket alla andra dagar också.
  Så härligt med flera bad i poolen under dagen, men att ha den publiken du hade på morgonen, då skulle jag avstått, tack för att du varnade, jag skrollade snabbt som attan, men ville ända möta rädslan så jag gjorde det 3 gånger, ner-upp och ner igen 🙂
  Katterna åhhhh <3 jag har skrivit om Mizo i dagens inlägg.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar ju att vara aktiv, så det blir allt en del grejer som fyller dagarna. Bra du mötte rädslan, det gjorde jag med när jag håvade upp den! Så fint du skrivit om Mizo. Kram!

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Låter som en väldigt skön och behaglig dag men ändå fick du mycket gjort. Härligt att kunna varva bad och annat efter hur man känner 😀 Mysig start med kattkontakt men kanske inte lika mysigt med spindeln. Jag är inte rädd för spindlar men skulle inte heller vilja bada med en eller flera.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är väldigt lyxigt att kunna varva bad med andra aktiviteter. Så glad för min pool!

 12. Profilbild för Kraka

  Jag vill att min blogg ska vara en amatörblogg så någon sådan hjälp vill jag inte ha. Har förresten mängder av folk som jobbar med it, programmering och sådant i bekantskapskretsen runt min son.
  Däremot får du gärna berätta om hur du torkar tomater och hur du sedan använder dem. Det skulle kunna vara nyttig kunskap för framtiden.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vet inte varför en amatörblogg inte kan få vara tekniskt bra, med bra användarvänlighet men framförallt enklare för bloggaren att använda. Men självfallet tänker jag inte hjälpa den som inte vill ha min hjälp. Jag torkar i en trälåda med fönsterglas i söderläge. Använder i sallader och på pasta. Eller som kvällssnacks.

   1. Profilbild för Kraka

    Det jag menar är att jag inte har lust att betala en massa ytterligare för att blogga. Den som inte tycker min blogg är ”fin” nog får helt enkelt låta bli att läsa där. Jag betalar för egen domän och använder wordpress bloggverktyg som är väldigt enkelt och användarvänligt, Jag bloggar som amatör och sliter med att få min ekonomi att gå runt. Att lägga pengar jag inte har på något jag tycker fungerar bra för mig känns inte aktuellt. Varje extra kostnad gör att jag måste jobba mer och avstå från det som går att dra in på. Hade jag haft ett företag som skulle marknadsföras kanske jag lagt ut bloggen på entreprenad. Bloggen är inte ett arbete i mitt liv, det är jobbet som intensivvårdssjuksköterska.

    Tack för svaret om tomaterna.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Precis därför jag har erbjudit mig att hjälpa till gratis för hobbybloggare. Misstänker du inte läst det inlägget.

 13. Profilbild för Susjos

  Dessa ljuvliga katter, så fint att de får mat hos er! Spindeln ser ut att vara stor, brrr…den vill man inte ha i poolen!
  Härligt med alla fräscha grönsaker, och en härlig dag hade ni! Nu längtar jag väldigt mycket till lite värme! Lutar mer och mer åt en ”sista minuten”resa denna semester!
  Vilket fint vykort du fick!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är så tacksamma att de vill hänga här med oss. Förstår det kanske blir en sista-minuten resa på er semester, om inte vädret vänder. Detsamma!

 14. Profilbild för Egalia

  Jisses vilken spindel!!
  Jag hade sprungit skrikande därifrån. Om jag inte svimmat, vill säga! 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, den var inte att leka med, så den puttade vi bort från vår trädgård. Jag har lärt mig att acceptera spindlar mer och mer. Men den var för stor!

 15. Profilbild för Ellika

  Måste vara rena aversionsterapin att bo där! 😆

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske det finns beteenden som vårt liv här skulle kunna vara terapeutiskt för.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.