bryssel

En långhelg i Bryssel & Spa, i bilder

I augusti 2016 var vi en helg i Bryssel, men just då var bloggandet inte i fokus så det hamnade aldrig här på bloggen.

Men nu sex år senare så kommer här i alla fall ett inlägg om vår helg i Bryssel med många bilder. Jag har inte någon längtan att åka tillbaka, men det finns ju annat en kan uppleva i Belgien än dess smutsiga och illaluktande huvudstad. Ja, för så var det faktiskt.

Vi fick i alla fall flera minnen därifrån och är glada att vi varit där, här är ett gäng bilder på vad vi upplevde. Vi åkte bland annat hop-on-hop-off, hälsade på en vän på parlamentet, åt choklad och kollade på Formel 1 ute på Spa.

Bryssel
Panorama över Grand Place maffiga byggnader
Manneken Pis, så liten så vi nästan missade den! Det är den lilla statyn i hörnet. Närbild överst i inlägget.
Atomium, symbol för Bryssel
Där åt vi också belgarnas variant av Pommes. Med majonäs. Jag föredrar ketchup 🙂
En heldag på banan i Spa, kollade Formel 1. Satt under tak i skugga vilket var bra då det var väldigt varmt.
Marcus Ericson kom nästan med på bild..
Fina vimplar i stan.
Fin park och vy!

En hel del bilder blev det, men inget från hotellet.. Vi bodde på Hilton precis nära Grand Place och det bästa var att de hade fri snacks på eftermiddagen, och det var inte bara lite jordnötter utan en hel buffé med olika tilltugg. Och vin till det. Generöst!

Publicerat:

i:

10 svar till ”En långhelg i Bryssel & Spa, i bilder”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Av någon anledning jag inte kan sätta fingret på har jag aldrig känt någon längtan till Bryssel. Nu fick jag ännu ett bevis på att staden nog inte kommer att få något besök. Däremot har vi tillbringat något dygn i t ex Brygge, en mysig stad som vi tyckte jättemycket om

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   För oss var det ju Formel 1 som lockade och då låg Bryssel bra till.. annars hade vi nog inte hamnat där heller. Brygge står med på önskelistan sedan länge.

 2. Profilbild för Ditte

  Bryssel har jag besökt och mest då i jobbet och i olika samarbeten med EU. Men jag gillar stan och inte minst den gamla delen- Vi har vänner här och som då tagit oss runt och det har nog förhöjt upplevelsen. Men som enbart semester skulle jag nog ha valt en annan stad.
  Men förstår att Formel 1 lockade.
  Kul att läsa om ert besök och upplevelserna av stan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Att få uppleva en stad med vänner som bor på plats ger definitivt en annan dimension. Men smuts och dålig lukt förstörde intrycket av staden och vår upplevelse. Ja Formel 1 var ju huvudmålet med resan och fräckt att få se EU-parlamentet.

 3. Profilbild för Äventyret framtiden

  Personligen har jag aldrig varit i Bryssel annat än på flygfältet men Uffe har gjort stan då han var där på konferens av något slag. Han hade också haft svårt att hitta Manneken pis, hade gått förbi några gånger innan han såg .
  Tack för trevligt inlägg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den är väl gömd där inne i hörnet. Hade det inte varit för alla som skulle fota så hade vi missat den helt.

 4. Profilbild för BP

  Jag var i Bryssel under EM i fotboll som Belgien och Holland delade på. Jag håller hundra procent med dig att Bryssel och hela Belgien förresten är ett väldigt skitigt land. Tog upp det med en belgisk affärsbekant. Han förklarade varför landet var så smutsigt. Anledningen är att det belgiska parlamentet ju består av fransktalande valoner och den flamländskpratande befolkningen i Flandern. De förstår inte varandra och kan aldrig komma överens om något. Vi åkte tåg mellan Bryssel och Amsterdam. Även tåget var det äckligaste jag varit med om. Momentet tåget åkte över gränsen var det rent och fint i Holland…
  Precis som du tyckte jag att Bryssels stolthet Manneken Pis var ynkligt liten. Vlamse frits gillade jag. Å moules frites som man åt med sked(!!!) var jättegoda dom med. Atomium var skitig det också, och det var också betydligt mindre än jag föreställt mig…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan det verkligen vara så illa att det är språkförbistring som är orsaken? Jag får fråga våra belgiska vänner vad de säger (de tycker oxå det är skitigt…). Ingen av oss lär återvända till Bryssel tolkar jag det som!

 5. Profilbild för Susjos

  Vi landade i Bryssel på vår väg till en bondgård utan för Ostende när vi var med på en gruppresa via min mans jobb på SAS. Vi hade en supermysig helg, med ett besök i just Brugge, fascinerande liten stad. För mej är Belgien helt ljuvlig med alla ölsorter, och det var just där jag blev förälskad i ölen Leffe!
  Bryssel hann vi inte uppleva, men min kompis har varit där och blev positivt överraskad, det kan ha varit alla ölsorter som lockade, haha! Jag är inte så väldigt förtjust i choklad ( om det inte är marabous helnöt) så belgisk choklad kan jag hoppa över.
  Trist att Bryssel är så skitigt, på dina bilder syns det inte i alla fall.
  Mums med majonäs och pommes!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så många som pratat gott om Brugge så dit vill vi gärna. Öl dricker inte vi, så det lockar inte. Men choklad är mumsigt, och pommes med 🙂 Ha det gött du med!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.