Vill med detta inlägg egentligen bara påminna om att packa med nål och tråd i husbilen!

Om du som oss inte alls gillar att sy tänker du kanske inte ens på nål och tråd när du packar inför husbilsresan. Men i husbilen är det faktiskt väldigt praktiskt att ha med ett litet sykit, för rätt var det är så behöver något lagas.

Kläder slits mycket mer i den här livsstilen, eftersom vi använder samma plagg hela tiden. Vi har dem i fler dagar innan de tvättas och våra favoritplagg åker på nästan direkt igen när de torkat på torkställningen.

Så att laga ett hål här eller sätta tillbaka en knapp där är något som behöver göras emellanåt. Hällor på handdukar lossnar, söm på nån kudde släpper och örngottets hörn behöver tätas.

nål och tråd

Vår lilla sylåda med gamla askar från mormor

Tar ingen som helst plats och väger i princip inget!

Vi har alltså, trots att ingen av oss tycker om att sy, ett litet sykit med oss i husbilen. Och så glada vi är för det! Senast igår lagade jag (Anna) en av mina favoritkoftor som släppt i sömmen på axeln och gjorde en liten justering på våra nyinköpta ponchos.

Eftersom vi inte alls vill bidra till slit och släng samhället längre (vi har gjort det i många år innan poletten ramlade ner) så känns det väldigt bra att sy en liten stund istället för att slänga och köpa nytt. Win-win för både vår plånbok och miljön.

När det ska sys nya saker, som gardiner och annat tar vi hjälp av Rogers mamma som är en hejare vid symaskinen!

/Anna & Roger