disk vardag måndag

En måndag kan vara så här

Mer vardagliga berättelser har efterfrågats, så vi tänker att vi berättar om hur vår måndag såg ut i förrgår. 

Våra dagar är sig sällan lika, men vi är inte heller en dagboksblogg där vi berättar varje dag vad vi gör. Men självklart kan vi göra sådana här inlägg emellanåt för att visa lite mer hur det är att leva som vi gör. Vi tackar Micke för pepp och input!

I måndags vaknade vi upp för tredje morgonen upp på parkeringen vid den fantastiska stranden Praia de Furnas med de ljuvliga omgivningarna. Helgen är över och det märks på både strand och parkering. Flera husbilar lämnade på söndag eftermiddag och bilparkeringen är näst intill tom.

Vi öppnar takluckan och ser den blå himlen, vi vet att det ska bli härligt soligt och ganska varmt idag. Så vi har planerat att spendera några timmar på stranden igen, men samtidigt har jag en del jobb att göra. Så det blir en bra mix den här måndagen av jobb och fritid.

Efter frukosten jobbar jag ett par timmar, sedan drar vi ner till stranden med våra trädgårdsstolar. Det är folk som badar, men inte vi. Så varmt är det varken i luften eller vattnet. Men solen värmer riktigt skönt, så vi njuter verkligen där vi sitter i shorts och linne och tittar på havet genom våra solglasögon.

lunch-vardag-mandag
Värmer rester på gårdagens pasta och pastasås

Jag blir snabbt rastlös så jag går hem och lagar lunchen, det är kanske 200 meter att gå. Värmer gårdagens rester av pasta, egen pastasås (igen har jag alltså gjort något helt utan recept..), färsk ananas och lite crème fraîche i kastrullen. Men innan jag sätter på gasolen på spisen jobbar jag en stund till. Bär med mig maten bort till Roger och vi äter lunchen på stranden.

Det dyker upp lite fler personer under dagen, men det är främst vandrare och vi som bor på parkeringen som är på stranden. Vi drar hem, diskar från både frukost och lunch samt brygger eftermiddagskaffe. Vi sitter inne i bilen med öppna fönster och dörrar och njuter av det svarta guldet. Jag jobbar och Roger läser. Men vi håller också koll på vad som händer omkring oss.

Vi är den bil som stått längst av oss som står här, det blev totalt fyra nätter för oss. Dagen efter oss kom en lastbil som är ombyggd till husbil, vi tror det är fransmän i den. En tysk gammal husbil ställde sig framför oss och de fick besök på kvällen av en klarinettspelande vän. En annan tysk gammal husbil kom på kvällskvisten. De ställde sig bakom lastbilen, på andra sidan parkeringen. De släppte ut sin hund som genast började skälla och leka med den andra tyska hunden. Så en hel del ljud blev det just den här kvällen. Annars har det varit riktigt tyst och stilla här.

Dagens middag blev te och frallor, för jag bakade de där glutenfria frallorna igen, på det sista av den kokta sötpotatisen. Det blir mörkt vid halv sju så efter det är vi bara inne. Efter middagen blev det lite jobb igen, men sen läste vi faktiskt nästan hela kvällen, jag började på en roman av Danielle Steel och Roger läser Enigma Atlantis.

De böcker jag läser är såna jag antingen haft med mig från Sverige eller såna jag plockat med mig på bytesbibliotek som finns på många ställplatser och campingar. Denna boken ”Förhållanden” tog jag på Turiscampo utanför Lagos och det satt en svensk klisteretikett med ett namn i den. Efternamnet är ovanligt och i Honfleur träffade vi en person med det efternamnet. Efter ett par timmar fick jag svar på mitt messenger meddelande – det är hennes mamma som haft den boken en gång i tiden. Sånt är lite kul!

Så där kan en måndag se ut, inga direkta aktiviteter då det var fokus på arbete. Det är tisdag när jag skriver detta och vi rullar vidare idag. Imorgon blir det mer vardag, då vi idag fotar dagens händelser varje timme, så det blir bara bilder imorgon!

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”En måndag kan vara så här”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  En helt vanlig måndag alltså. Eller en ganska typisk dag. Vi har ju försökt att ha vardag och helg och det har väl gått sådär, måste jag erkänna. Och allt som oftast vet jag inte om det är måndag eller onsdag? ?
  Kul att läsa om ert ert produktivt, halvlata ? liv.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fast för oss är det nog inte en så vanlig dag att bara hänga på stranden 🙂 Vi vill inte ha vardag och helg. Vi vill ha balans, men inte styrt av några veckodagar. Ja vi är både produktiva och halvlata 😀

 2. Profilbild för Annika

  Så underbart att läsa om fler som lever permanent i husbil! Det är få förunnat och helt underbart sätt att leva på!!!!
  Hur mycket solceller har ni? Klarar ni er bra med det?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har en solcell och har funderat på att sätta på en till. Vi har tre bodelsbatterier. Men faktum är att vi ändå åker in ibland på ställplatser och campingar och då laddar vi på med stolpel. Så känner inte att behovet av en extra solcell för 5-10 000,- är värt det. Kan stå många nätter på betalplats för dom pengarna 😀

   1. Profilbild för Annika

    Vi ska uppdatera våra solceller och byta till litiumbatterier när vi kommer till Sverige. I nuläget har vi två bodelsbatterier och en solcell och det räcker inte. På vissa av öarna på Kanarieöarna finns det inga campingar så det finns ingenstans där vi kunnat lagga upp batterierna! Intressant att jämföra med vad andra har och om det fungerar för dem!

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Hade vi bara fricampat hade vi garanterat skaffat fler solceller. Men när det är regn och blåst, då ställer vi oss på el, ser på TV-serier och jobbar dygnet runt 😀 Tycker om att stå på ställplats/camping ibland. Passar på om det behövs när vi ändå måste fylla/tömma (minst var 5:e dag). Elen klarar vi oss på längre än så, om vädret är fint. När det är sol laddar vi datorerna dagtid, går fort och påverkar knappt bobatterierna.

     1. Profilbild för Annika

      Jag håller med! Vi gillar alla kombinationer – fricamping camping och ställplats! Problemet vi har just nu är att på campingen har vi så vansinnigt dålig teckning på mobilerna så det funkar inte att stå där. Men alla sätt har sin charm!

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Ert Bobilsliv låter ju bara sååå härligt det! 🙂
  Så brukar vi också göra på semestern 🙂

  Ha det gott o njut vidare….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahah, semesterfirare jobbar väl inte så mycket som jag gjorde i måndags hoppas jag 😀

 4. Profilbild för Marita
  Marita

  Alltid lika kul att läsa. Vi har det bra med. I morgon åker vi till Gibraltar, men bokat hotell i La Linea?. Fantastiskt väder har vi med ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt att ni har det bra! Hoppas ni trivs i La Linea och gillar att utforska Gibraltar. Det är väldigt turistiskt, men ändå sevärt. Tycker vi 😀

 5. Profilbild för Marita
  Marita

  Ja, vi kom på fm och stannar tills imorgon kväll innan vi tar bussen tillbaka. Måste se det mesta möjliga ??

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.