glutenfria frallor med sötpotatis

Glutenfria frallor på sötpotatis

Köpte fina sötpotatisar av bästa grönsaks- & frukttanten utmed N125 i Algarve som oplanerat fick bli glutenfria frallor.

Sötpotatisarna var dessvärre lite träiga i smaken. Så vad göra när vi nu hade två stora fina sötpotatisar som vi inte kunde äta som stavar till dipp som vi tänkt. Jo, jag kom på att när vi var på Madeira så bakades det väldigt mycket bröd med sötpotatis i. Fast då med vetemjöl så jag kunde aldrig smaka. Men snabbt gick jag in och googlade så klart. Hittade flera recept men inget som jag kunde följa eftersom vi inte hade alla ingredienser. Jag fick helt enkelt göra ett eget! Jösses, vem är jag egentligen?

Kokade de två stora sötpotatisarna och lät de stå i kylen över natten. När jag började mosa dem, då jag skulle ge mig i kast med det här uppdraget att baka egna glutenfria frallor på sötpotatisen, insåg jag att jag nog borde prova med att bara göra deg på en sötpotatis först.

Innan jag formar degen till bollar så sätter jag på mig plasthandskar av engångsvariant. Och det beror inte på att jag har problem med att bli kladdig om händerna, utan orsaken är att jag vill inte få ner den geggan i vårt gråvatten.

baka glutenfria frallor med plasthandskar
Engångshandskar är otroligt bra när en bakar med kladdig smet/deg!

De var så goda att jag gjorde en omgång till på den andra sötpotatisen igår. De är som allt bröd godast att äta nybakade. Men att dela dem och rosta dem i stekpannan till frukost är också väldigt smarrigt! Så nu har jag eget bröd i frysen till frukosten i några dagar framöver!

glutenfria frallor på sötpotatis
Älskar både marmelad och gurka på ostfrallan, så en av varje blev det!

Och självklart kommer här receptet på mina goa frallor.

Glutenfria frallor med sötpotatis

Du behöver mer än sötpotatis i dem, det blev 9 st frallor.

Ingredienser

 • 1,5 tsk bakpulver
 • 1/2-1 tsk vinäger (höftade)
 • 1,5 tsk salt
 • 1 msk fiberhusk
 • 2 dl majsmjöl
 • 2 dl havregryn
 • 1 stor kokt sötpotatis 
 • 3 ägg
 • 2 dl mandelmjölk

Gör så här

Börja med att koka potatisen och mosa den när den är kall. Gärna dagen före.

Vispa ägg och mjölk, blanda i den mosade sötpotatisen och tillsätt sedan alla andra ingredienser. Forma till frallor, lägg på plåt och grilla på maxvärme (inte grill) i husbilens ugn. Kanske 200 grader i vanlig ugn.

Det tog kanske 20-30 minuter att grädda i FrankieBoys ugn, så använder du vanlig räkna med kortare tid.

Hoppas du gillar dem lika mycket som vi gör. Och om du förfinar receptet så hojta gärna!

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Glutenfria frallor på sötpotatis”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Knappt jag tror det jag läser!
  Kan det vara samma en som skrivit inlägg om sitt ointresse för matlagning och liknande???
  Det här är ju riktigt proffsigt gjort och frallorna ser kalasgoda ut.
  Bra jobbat!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur, jag fattar inte vad som händer! Jag har tidigare i mitt liv alltid gillat att baka, men inte bröd. De är riktigt goda!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Bra jobbat,ser ju riktigt goda ut till frukost!
  Säger en som är dålig på att baka 🙂

  Ha det gott…….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   De är mycket goda, och enkla att baka!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Men mums! Det låter ju supergott. Du är för för händig och håller ju på att bli en riktig husmor ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vad är det som händer?! 😀

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
27°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 15°C
38°C / 20°C
40°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.