Vi har ju tidigare berättat att strandliv inte är för oss. Men ibland kan vi också njuta av att göra ingenting i solens gassande strålar.

Så det har varit perfekt att stå på en parkering intill stranden Praia das Furnas, som ligger på andra sidan flodmynningen från staden Vila Nova de Milfontes.

Edit: Obs, det är inte tillåtet att övernatta på den parkeringen lärde vi oss efter vårt besök!

Vi har njutit av sol och värme, det har varierat mellan 18-24 grader dagtid. Vi cyklade in till staden, över bron ni ser på första bilden nedan. Vila Nova de Milfontes är väldigt mysig och deras mataffär sålde crème fraîche för €0,89 🙂 Sånt blir vi väldigt glada för!

Lite aktiviteter på stranden

För att inte få fnatt av rastlöshet av att vara på stranden i 3-4 timmar behöver mina sinnen stimuleras. Därför promenerar jag lite, fotar, går hem till Frankie och brygger kaffe, läser, halvslumrar.. men framför allt sitter jag och tittar på vågorna och tidvattnet om det finns. Och det gör det här! I takt med att tidvattnet stiger så stiger även höjden på vågorna närmast stranden, väldigt fascinerande och mäktigt. Älskar verkligen vågorna, inte bara hur det ser ut utan även ljudet av när de dundrar in mot stranden. Tidvattnet förändrar även stranden. Det dyker upp nya saker som varit gömda i vattnet vid ebb och allt förändras.

Inte Algarve men väldigt vackert ändå

Vi har ju lämnat Algarve och befinner oss i regionen Beja. Den här stranden ser lite annorlunda ut än vi tidigare upplevt i Portugal, då klipporna här är mörka, men jag kan inte beskriva, så ni får en drös med bilder istället. För dig som åker med husbil vill jag rekommendera att ladda med vatten och mat samt tömma tankar innan du eventuellt tar dig hit, så du kan stanna och njuta. Här finns ingen service mer än sopor. Men det finns en skylt som hänvisar husbilar till vänster om backen. Så här får en stå och fricampa, självklart inte med campingbeteende, men parkera.

vila-nova-des-milfontes

Vila Nova des Milfontes till vänster och ”vår” strand ”Praia de Furnas” till höger

vila-nova-des-milfontes

Fotat från vår strand, på hörnet mot stan.

vila-nova-des-milfontes

Igen Vila Nova des Milfontes. Från stranden mitt emot. Nån km från där vi står parkerade.

vila-nova-des-milfontes

Utsikt över hela vår strand där på andra sidan floden.

praia-de-furnia

Solnedgång över Praia de Furnas

praia-de-furnia

Taget från vår strand, mot utkiken inne i stan.

praia-de-furnia

Sån här strand är perfekt för mig. Inte långgrunt här inte! Är från stranden inne flodmynningen, så inte ”vår” ände av stranden.

praia-de-furnia

Här framträder kanten tydligare.

praia-de-furnia

Board walk på Praia de Furnas

praia-de-furnia

Praia de Furnas i lågvatten

praia-de-furnia

Praia de furnas fina vågor

praia-de-furnia

Praia de Furnas vid lågvatten

praia-de-furnia

Nästa strand som jag kunde gå till vid lågvatten

praia-de-furnia

De svartvita klipporna är jättefina

praia-de-furnia

Vägen ner till stranden. Ställplatsen ligger till vänster direkt när en kommer ner.

praia-de-furnia

Mer svartvita klippor och Vila Nova des Milfontes i bakgrunden. Vår strand ligger bakom den stora klippan till höger i bilden.

Hoppas du haft en fin helg också!

/Anna