En vanlig måndag i vår livsstil

Hur ser en vanlig dag ut i vårt liv? Det är en fråga vi får titt som tätt. Och det berättar vi så gärna, fast det varierar ganska kraftigt men i måndags såg dagen ut så här.

Eftersom vi låter vädret och vår lust styra hur våra dagar ser ut så är de ganska olika. Det styrs också av vilket land vi är i, eller åtminstone vilken plats vi bor på. De dagar som vi gör utflykter av olika slag ser ut på ett annat vis, men ett exempel på en solig, stilla och skön dag i Sverige kommer här!

Morgon & förmiddag

Vi vaknade vid halv nio, står så lugnt och skönt lite för oss själva på ställplatsen på Fotö, så ingen som väcker oss. Fåglarna är ganska tysta här också, så trots öppna takluckor fick vi sova gott länge. Vaknar oftast vid 8-tiden, men händer att ögonen öppnas redan klockan 7 också.

Jag (Anna) gick och hämtade varmt vatten i servicehuset, hällde i tvättmedel och la i en liten hög med underkläder. Det står där och löser upp smuts ett tag.

Vi rullade ut yogamattorna med utsikten framför oss och gjorde lite uppsmörjning av kroppens maskineri med olika rörelser. Roger gick in och gjorde frukost när jag tog några extra övningar i den varma solen. Lång frukost brukar vi äta, ofta upp till en timme. Samtidigt tar vi oss igenom mejl och annat där våra kunder pockar på vår uppmärksamhet.

Jag gick ut och hämtade ett par hinkar till med vatten, och sköljde genom tvätten, tre gånger. Hängde sedan upp den på vår torkvinda. Pratade med förbipasserande badentusiaster, som berättade att det var många brännmaneter idag igen.

Ett jobbsamtal på förmiddagen innan vi sen satte oss i stolarna med stickning och böcker och njöt av sol, utsikt och värme. Anna gick till badbryggan ett par gånger och hoppade i det friska och salta havet eftersom brännmaneterna till slut lämnat vår lilla vik.

Lunchen intogs i stolarna där i solen.

Glass på Hönö

Eftermiddag & kväll

Efter lunchen blev det lite jobb igen innan vi passade på att njuta en stund till i solen. Vid 15.30 var det dags för kaffe och då flyttade vi in i skuggan inne i FrankieBoy. Trots solskyddsfaktor 50 så kändes det i huden att vi fått tillräckligt av solens strålar. Vinden var lite för kraftig för att kunna ha markisen ute, så skugga erbjöds inte utomhus. Roger tvättade även sina skor.

Med kaffe och riskaka i magen gick det utmärkt att jobba ett par timmar till innan Roger började med middagen som den här måndagen blev grillat. Korv till Roger och halloumi till Anna, till detta serverades rotsaksgratäng och körsbärstomater. Kallt och gott kranvatten blev pricken på i:et i värmen.

Efter maten gick vi tillsammans och diskade. Roger fick fortsätta ta hand om grillen och jag diskade det andra. Lite lugn och ro innan vi bestämde oss för att cykla iväg med återvinningen, stationen för det på Fotö ligger vid brofästet, kanske en km bort. La även en del kläder i klädinsamlingen. Vi fortsatte med cyklarna över bron och köpte varsin glass på Hönö Klåva, där var det helt dött sådär en måndag kväll. Det tyckte vi var riktigt skönt. Inte reflekterat över det tidigare, men hela bryggan där ligger i skugga på kvällen!

Cyklade hem igen och avslutade kvällen med att skriva detta inlägg, läsa våra böcker och se ett avsnitt av Billions.

Nattinatti – vi gick och la oss vid halv tolv. Oftast somnar vi mellan 22-24.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”En vanlig måndag i vår livsstil”

 1. Profilbild för Chatrine

  Jag njuter av att läsa det här inlägget. Visst är det helt galet skönt att jobba där en bor. Att slippa stressa iväg en viss tid på morgonen.
  Vi har visserligen våra kunder att ta hänsyn till vad gäller tider men inte minutpassning och framför allt styr vi ju tiden där emellan.

  Ni är som alltid en inspiration och glädjekälla!
  Önskar er en riktigt fin midsommar <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Chatrine, vi njuter verkligen av vårt liv på så många sätt. Att jobba där vi bor, och kunna bo i princip var som helst samtidigt är verkligen ett privilegium. Önskar er också en fantastisk midsommar!

 2. Profilbild för Peter Kjellsson

  Ja vi åkte hem ifrån Fotö i måndags efter ett par underbara dagar där ute. Fick både provat vår nya luftkajak och badat. Blir definitivt fler gånger dit ut.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det fint där, ser på er blogg att ni stod på första delen. Där är underbart när det är varmt klimat. I april var det lite kyligare där…

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.