nationalpark Hönö

Funktioner på vår blogg

Vi har en del läsare som också använder WordPress för sina bloggar och webbplatser. Därför vill vi dela med oss av våra lösningar på bloggen.

Kanske du som har WordPress också vill prova de funktioner vi använder. Vi har fått lite frågor ibland om hur vi löst olika saker och nu vill vi berätta om dem för er alla.

Har du ingen blogg på WordPress är troligen detta inlägg helt ointressant för dig, då kan du studsa vidare till nåt du inte läst förut.

Kartor

Våra kartor för resrutter och boplatser gör vi med Google My Maps. Krävs ett google konto, men det är gratis. Sedan använder vi funktionen iframe för att lägga in kartan på bloggen. Så här ser koden ut ungefär och den ska klistras in på en sida med textfliken aktiverad. (Se längst upp till höger där finns två flikar, visuellt och text). Du kan ändra width och height till vad du vill, vi använder 100% på width för att att fylla ut skärmens bredd.

<iframe src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=wroisfnckfmek” width=”100%” height=”480″></iframe>

Instagramflöde

Mitt Instagram flöde hämtas in till vår sajt via ett tillägg som heter Smash Balloon Instagram Feed.

Kommentarshantering

För att du ska slippa fylla i alla uppgifter varje gång du vill kommentera så har vi också gjort en inställning för det. Den inställningen borde alla bloggar ha gjort för att underlätta för ofta återkommande kommentatorer. Du hittar den under Inställningar/Diskussion. Kryssrutan som du ska kryssa i är ”

För att minska antal spamkommentarer som visas har vi också valt att sätta att nya kommentarer måste granskas innan de publiceras. Men om en kommentator blivit godkänd tidigare så publiceras kommentarerna direkt. Men om en länk läggs i en kommentar behöver den godkännas, även om kommentatorn är godkänd. Dessa inställningar hittar du också under Inställningar/Diskussion.

Dessutom har vi stoppat kommentatorsfunktionen på inlägg äldre än 2 veckor, framför allt för att minimera spam.

Mejl med veckans inlägg

Varje söndag morgon skickas ett mejl där veckans inlägg listas, med länkar till inläggen. Den funktionen är gjord via ett gratiskonto hos MailChimp. Sedan har vi där skapat ett pop-up meddelande för nya prenumeranter att kunna börja prenumera. Kopplingen mellan vår blogg och vårt konto på MailChimp är gjord med tillägget MC4WP: Mailchimp for WordPress. På MailChimp har vi skapat ett automatiskt RSS-mejl som alltså skickas på söndagar. Det sköts helt automagiskt när allt väl är uppsatt och konfigurerat.

Andra språk

Eftersom vi träffar folk från alla möjliga länder så ville vi göra det enkelt för alla att läsa bloggen. Men att skriva inlägg på engelska försvann ganska snart då det tog alldeles för lång tid. Därför använder vi istället Google Translate och dessutom är tydliga med det så besökarna inte förväntar sig en översättning i toppklass.

Har vi glömt någon funktion? Fråga så berättar vi väldigt gärna!

Bilden visar en härlig del av nationalparken på Hönö.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

2 svar till ”Funktioner på vår blogg”

 1. Profilbild för Bertil Hagberg

  Tack så mycket, jättesnällt att vilja dela med er av er erfarenhet.
  Glad Midsommar på er!????????????????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego 🙂 Detsamma!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.