bästa platsen fotö

När en har den bästa platsen gäller det att vara hårdhudad

Som vi berättat förut har vi flyttat på oss till en fantastisk plats på Fotös ställplats, där vi har havsutsikt. En populär plats har vi förstått.

När vi står på en plats som någon annan vill ha, särskilt denna fina platsen, så gäller det att vara hårdhudad. För då är det tydligen helt okej att vara oförskämd. Som om den som stått här tidigare har rätten till den för alltid på något sätt. Idag blir det därför ett inlägg med trista inslag.

Egna regler?

Det första exemplet var en person som kom och frågade om det var okej att de ställde sin husbil bakom oss. Självklart sa vi, så länge du håller 4 meters avstånd. Det blev surt och irriterat med bland annat följande kommentar

Har ni hittat på egna regler?

Eftersom det står tydligt på ställplatsens informationsskylt att det ska vara 4 meter mellan alla bilar så var det verkligen inte en egen regel. Dessutom borde alla husbilister vara medvetna om den rekommendationen från brandmyndigheten. Vart den bilen tog vägen vet vi inte, men det fanns andra platser lediga så förhoppningsvis hittade de en plats de kunde förlika sig med ändå. Här på Fotö är inte platserna uppmärkta så var och en ansvarar för avstånden.

Vi har vår uteplats framför bilen. Jag står vid vattenkanten och fotar detta.

Idioter

Det andra exemplet var när en personbil rullade upp bakom oss och sedan ställde sig vid sidan. Vi hörde hur det pratades högljutt i telefon, denna meningen hörde vi inte slutet på, men vi anade att det hänvisades till oss.

Idioter som parkerat…

Det dök sen upp en husbil som ställde sig där personbilden stått, personbilen ställde sig intill. Senare gick de omkring och muttrade och kastade arga ögat mot oss. Gissar de ville vi skulle höra och kanske de trodde vi skulle flytta oss om de surade riktigt ordentligt. Efter en stund kom en person (hen som kallat oss idioter tror vi) fram och frågade om vi skulle stanna eller var på väg. Det är ju en befogad och helt okej fråga! Men kommentaren som vi fick när vi svarade att vi skulle stanna ett tag var väldigt onödig, bara ett sätt att markera att de tyckte vi skulle flytta oss.

På den här platsen kan det stå fyra bilar, det brukar vi göra.

Det får inte ens plats två bilar om avstånd på 4 meter ska hållas, inte om båda ska stå åt samma håll med utsikt mot havet och inte behöva kliva rätt ut i det höga gräset.

Om platsen delas mellan vänner så kan en ju ställa sig så det blir ett stort utrymme mellan bilarna genom att välja bodelsdörrarna mot varandra. Men det är ju inget vi vill göra med folk vi inte känner. Dessutom har hamnkaptenen uppmuntrat oss att ta denna platsen eftersom vi står här så mycket, och det är verkligen inget konstigt med hur vi ställt oss, de flesta som vi sett på denna platsen står exakt som vi gör. De parkerade sedan snett bakom oss med bra avstånd och hade havsutsikt så förhoppningsvis var de nöjda ändå de tre dygn de stod där.

Nackdel med husbilslivet

Det är en nackdel med den här livsstilen, surkartar som tränger sig på och förpestar tillvaron för andra. De finns ju överallt, men det känns lite mer utsatt när vi är grannar. Trots att jag kom med lite glada tillrop under helgen när jag passerade var det tydligt att det var surt där.

Men det finns tack och lov massor av härliga människor som säger ”hej” och som faktiskt också stannar och pratar en stund, och det är ju väldigt skönt!

Som kontrast till dessa tjuriga personer så fick jag (Anna) en trevlig pratstund med en person vid disken och med några badsugna som passerade vår bil, t ex Tomas som ville köpa grytlappen jag höll på att sticka.

Bilderna visar tydligt att det inte får plats en massa bilar bredvid oss om avstånd ska hållas, husbilar är ca 2.30 breda.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”När en har den bästa platsen gäller det att vara hårdhudad”

 1. Profilbild för Annica Rosander

  Hej igen
  Vi förstår precis var ni står på Fotö, en riktigt fin plats. När vi var där förra året undrade vi hur det blir på sommaren när många bilar kommer. Vi råkade ut för liknande problem på den stora bilutställningen på Tjolöholm förra året när det var en del som ville tränga sig emellan oss och en granne trots att det var markerade platser.
  Nu är vi äntligen på gång igen med resandet och bloggen efter en stor förändring i vårt boende.
  Annica o Lennart

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   De säger att det aldrig varit fullt här, men det var det förra sommaren när vi var här. Men de löser platser på både möjliga och omöjliga platser. Så skönt att få komma ut och rulla igen.

 2. Profilbild för Anonym
  Anonym

  Förstår till viss del kommentarer, även om man inte ska vara otrevlig.
  Går det att stå två bilar där så ska man nog göra det, även om någon inte gillar att ha dörrar mittemot varandra. En ställplats är en plats för kortare tid, ett par nätter eller så annars finns campingplats.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det går inte att stå två bilar här med 4 meters avstånd. Och det finns ingen tidsgräns på denna ställplatsen, det är upp till varje enskild ställplats att bestämma det. Tiderna har förändrats, en ställplats förr är inte som en ställplats idag.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Så fruktansvärt onödigt och tråkigt beteende. Hoppas ni kan skaka av er det. Kram på er

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har skakat det av oss, och skrivit av oss 😀 Kram!

 4. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Bara så trist när ni har en så vidunderligt härlig plats. Glöm dem om ni kan o fortsätt o njut. Vi har landat o lyckades få en plats på ”vårt” fina Midsommar-ställplats, visserligen inte hörnplatsen som vi brukar ha men med havet som utsikt. Nu behövlig relaxing.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi njuter ändå, men vill dela med oss av även mindre roliga saker ibland. Njut ordentligt vänner vi hörs och ses!

   1. Profilbild för Gisela
    Gisela

    Njut av eran plats, sådana människor finns tyvärr överallt, man får se de som att dom inte trivs med livet. Följer eran blogg slaviskt. Stå kvar och kräv 4 meter till andra. Glad midsommar

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Så är det, vi njuter och uppmanar till 4m om nån vill stå bakom oss.

 5. Profilbild för Bertil Hagberg

  Tycker det är olustigt att ni blev kallade idioter, husbilsvänner ska hålla ihop, det finns en del Ove på några platser och det räcker. Önskar en trevlig midsommar och även en Glad sådan????????????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Människan är en varelse med väldigt varierat lynne. Detsamma!

 6. Profilbild för Marita
  Marita

  Trist med dumma, oförskämda människor. Tyvärr finns det gott om såna. Tur att det kompenseras lite när man träffar trevliga, positiva personer☀️???? Glad midsommar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det finns onekligen många olika former för människan.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.