800 dagar i husbil

800 dagar sedan vi flyttade in i FrankieBoy

Idag firar vi 800 dagars boende i vår fantastiska husbil FrankieBoy! En livsstil vi är så innerligt tacksamma för.

Den här livsstilen ger oss så många möjligheter för reflektioner. Vi har mer tid för egna val, färre saker inbokade i kalendern och ljuvliga vyer där vi sitter och filosoferar.

Två gamla inlägg med nya reflektioner

Tänkte fira det med att ta upp reflektioner vi bloggat om tidigare och samtidigt lägga till lite nya tankar kring ämnena så här 800 dagar efter inflyttning.

Så här känns det, två månader senare

Två månader efter inflyttning tyckte vi till i ovan inlägg (rubriken är länkad). Vad är annorlunda idag?

Friheten är fortfarande det viktigaste och bästa. Att stå med fri sikt framför oss är också något vi fortfarande söker och uppskattar. Det som är positivt i det inlägget är lika positivt fortfarande!

Återigen tas lyhördheten upp, men även utrymmet i kyl/frys. Kylen är inte för liten, mer än när vi precis har handlat. Frysen är alltid för liten egentligen för vi skulle vilja kunna frysa in mer mat (och snus) för att klara oss längre utan att behöva handla. Vi har utvecklat vår planering och matlagning så nu handlar vi var 5-8:e dag, beroende på vad vi äter.

Det blev ingen extra solcell, vi klarar oss länge utan ström. Det är tömning av toalett och gråvatten som är mer kritiskt. Och när det ska tömmas så kan vi bo en natt där det även finns ström om det skulle behöva laddas lite batterier. Så vi har resonerat så att de pengarna som det kostar att sätta på en extra solcell är onödigt för oss som tycker om välordnade ställplatser, där det finns el, när behovet finns. Däremot installerade vi ju ett extra bodelsbatteri, vi har tre!

Fri sikt mot havet!

Nackdelar med att bo i husbil

Ovan inlägg (rubriken är länkad) skrev vi knappt fyra månader efter att vi flyttade in i vår husbil.

Vi tycker fortfarande det är en nackdel att det är lyhört men samtidigt är det något vi lärt oss leva med och leva vill vi ju göra i vårt hem.

Att tvätta är ingen nackdel, jag älskar att handtvätta och kan göra det på de ställen där det finns vatten och gråtömning och det är tillåtet att hänga tvätt. Att köra en maskin här och där med lakan och handdukar när vi har tillgång till tvättmaskin är inte några problem. Förut samlade vi på oss tvätt, det gällde ju att fylla en maskin, nu tvättar jag undan när det 5-6 klädesplagg. Om väder och boplats tillåter vill säga.

Känner nästan bara allergi i Sverige. Men generellt är det mycket mindre allergi än vad det var första sommaren, då ovan inlägg skrevs. Jag tror det beror dels på obefintlig stress och dels för att vi numera håller oss mer vid havet där all pollen blåser bort snabbare. Fast just nu är gräsallergin jobbig och jag tar tabletter och är väldigt sömnig istället.

Vi såg det som en nackdel att vardagssysslorna tar tid där i början av denna livsstilen. Men det är en stor fördel nu, vi tycker det är härligt att släpa vatten, hushålla med elen och känna att vi varit aktiva nästan hela dagen med varierande sysselsättningar och rörelse. Ett inlägg om detta har vi skrivit också.

FrankieBoy är en stor herre, något som var lite jobbigt i början. Men nu är vi trygga båda två när vi kör omkring. Det är alltså en vanesak att köra en större bil och något som vi inte ser som en nackdel längre. En härlig fördel att ha lite yta och förvaring. Där han inte får plats tar vi cyklarna, buss eller en hyrbil. Eller så hoppar vi över de platserna till en annan gång i livet.

Ja en liten reflektion igen, kring sånt vi tidigare reflekterat kring. Även om vi inkluderat er i våra tankar om framtiden så har vi alltså inga planer på att sluta med denna livsstilen. Varje risk att tappa vår frihet är faktiskt direkt avgörande för oss och våra val.

Bilderna är från Fotö.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”800 dagar sedan vi flyttade in i FrankieBoy”

 1. Profilbild för finnsummetone

  Gratulerer med 800 døgn som heltidsbobillister. Vi rundet også såvidt 800 døgn før vi bestemte oss for å avbryte. Vi var veldig klare på at dette var over, men nå er vi ikke så sikre lenger. Tiden vil vise om vi gjenopptar livet heltidsbobillister. Uansett, Europa vil ligge åpent for oss rett over sommeren håper vi, og blir det mulig så overvintrer vi igjen i sydligere strøk med vår nye «plåtis» ????

  Lykke til videre på ferden, og håper vi snart sees igjen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack vänner! Ser fram emot era framtida beslut, oavsett var de innebär. Och självklart vill vi ses så snart vi kan igen. Kram

 2. Profilbild för Kristina

  Grattis till jubileet!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack!

 3. Profilbild för Anna

  Stort med 800 dagar! Och härligt. Ni är fantastiska!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anna!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.