Nationaldagsfirande

Ett blött nationaldagsfirande

Vi har ingen tradition för nationaldagsfirande alls. Men det blev ett riktigt blött firande i alla fall.

Idag vaknade vi upp i Sjövik, där vi sovit väldigt gott i trädgården hos våra goda vänner som bor där. Igår kväll åt vi god middag ute på vännernas altan tills myggor och knott var för ivriga, då gick vi alla fyra in i vårt hem och fortsatte samtalen om ditten och datten. Vi la oss strax innan tolv och ändå sov vi så länge som till 10. Underbart! Vi sover verkligen fantastiskt i FrankieBoy!

Nationaldagsfirande med skurtrasor och högtryckstvätt

Perfekt att spendera nationaldagen med att vårda om vårt kära hem, en svalare dag och dessutom en ledig dag för oss båda. Roger tvättade husbilen utvändigt och jag gjorde rent badrummet ordentligt, även elementet och väggar. Det är ju ett utrymme vi städar titt som tätt, men idag blev det storstädning.

Storstädning husbil

Köket är nu skinande rent och vi satte även fast en Torkyhållare idag för att undvika att hushållsrullen åker ner på golvet (eftersom jag alltid glömmer att ställa in den när vi kör iväg).

Storstädning av husbil

Fönsterputsning på insidan gjorde jag också, det har vi aldrig gjort tidigare och det märktes. Det blir väldigt grått och smutsigt när fönstren är öppna så klart. Men nu är det rent och fint där med!

Dammsugning och torkning av golv och sånt där som hör till när en städar gjorde vi i hela bilden. Och när en storstädar vill åtminstone jag ha bra och hög musik till. Blandad spellista där detta är en av favoriterna, till just städning

Storstädning-husbil

Så det blev ett härligt nationaldagsfirande av vår lediga dag, finns ju inget bättre än att spendera tid i ett nystädat hem!

Och bilden högst upp har inget alls med det här att göra, det är en bild från helgens besök i Vegby där vi gick en vacker skogsväg till våra vänner.

Hur har du firat nationaldagen?

/Anna

Publicerat:

i:

13 svar till ”Ett blött nationaldagsfirande”

 1. Profilbild för Emma
  Emma

  Vi har heller inget ”måste” på Sveriges national firande. Men vi var hos barnens mormor & morfar hela dagen. Dock så spökade vädret en hel del hos oss. Va fint ni har de 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vädret kan spöka rejält ibland. Hoppas ni ändå har haft en fin dag! Tack, vi gillar vårt hem 🙂

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Då har vi hållit på med ungefär samma saker idag ☺

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, insåg det också. Men taket här är helt lämnat åt sitt öde. Får nog ta tag i det en dag.. och skicka upp Roger 😀

 3. Profilbild för Matts Torebring

  Vi har inte använt några skurtrasor, men vi har torkat ändå, vi har torkat svett i bilköerna.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Usch och fy vad tråkigt med bilköer! Men förhoppningsvis så värt det när ni kommer fram till er destination 🙂

 4. Profilbild för ReiseLinda

  Det där med att sova gott och länge i husbilen kan vi skriva under på. Kanske beror på att det inte är nån klocka som ringer…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fast vi hade ingen klocka som ringde i på helgerna i lägenheten heller. Ändå vaknade jag 6-7 även på lediga dagar 🙂 Kanske beror på att en är utomhus hela tiden typ.?

   1. Profilbild för ReiseLinda

    Ja, så kan det vara! I alla fall hur skönt som helst!

 5. Profilbild för Perre

  Hej Anna, jäklar vilken bra låt och vilken kanongrupp. Har aldrig lyssnat på dem förut men nu är de en av favoriterna. Danskar är dom. Tack för tipset, den går varm nu.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja de är grymma! Har lyssnat på dem i några år nu och jag gillar Volbeat starkt!

 6. Profilbild för Helena

  Hej vänner på hjul. Vi har en torkyhållare ombord på vår båt. När vi lämnade Sverige så slutade Torky-papper att dyka upp som sortiment i butikerna. Vi stod utan torkymodell i två år men fann faktiskt torky i en butik på spanska solkusten. Så ett tips, när ni lämnar Sverige för Sydeuropa, bunkra med er torkypapper. Ni får knö in lite rullar varstans. Så ni klarar er ett tag. Torky är faktiskt ett av få ting vi saknar. Att ha en hållare för pappret du inte kan finna, känns knasigt. Ett tag övervägde vi att slänga ut torkyhållaren ur båten. Hälsningar S/Y Wilma (www.projektsunshine.blogg.se)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Attans, vi som pratade om det och utgick från att Torky var internationellt varumärke! Vi får helt klart fylla våra skåp med papper när vi åker neröver, tack!

Vädret

Ourique, PT
12°
Soligt
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
29°C / 10°C
29°C / 10°C
27°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.