Klibbig tillvaro, myggbett och till slut lite bad

Sökte oss till vatten den här helgen (också) – skönt att kunna bada när hjärnan kokar i värmen. Tänkte jag.

Vi hamnade i Vegby, på Vegby Camping. En liten camping alldeles intill Sämsjön, lagt till i vår karta – där du kan läsa mer om campingen. Perfekt läge eftersom vi även har fina vänner som bor i närheten, kanske de skulle hinna träffa oss också?

Vegby

Dessvärre kunde jag ju inte bada i Sämsjön, stränga order från hudläkaren, eftersom de karvat i mitt ben. Risken för bensår är för står i en insjö med ett öppet sår. Men vi kunde ju ändå njuta av miljön, för det är verkligen en riktigt najs miljö i Vegby.

Vegby

Cykelleden Sjuhäradsrundan går igenom Vegby och vi cyklade 16 km på lördagsförmiddagen, eftersom det åtminstone fläktar lite och det är kul att utforska omgivningarna på cykeln. Hade dock varit skönare om jag hade satt på gelesadeln… men den låg hemma och höll FrankieBoy sällskap.

Vegby

Det finns en härlig öppen mötes- och aktivitetsyta intill campingen. Grillplatser, fiskeplatser, café, minigolf bl.a. Vi köpte en glass på lördagseftermiddagen och satte oss i skuggan och svalkade oss. Roger doppade fötterna i sjön!

Vegby

Våra vänner kom och hängde med oss på lördagkvällen på campingen. Vi käkade och surrade tills myggen blev för intensiva. Då klev vi in i vårt myggfria hem och de åkte hem till sitt. Faktum är att jag fick ha min myggskrämmare hos mig oavsett tid på dagen, i alla fall i skuggan.

Vegby

Idag åkte vi hem till våra vänner igen, hade ju inte pratat klart! Vi passade då på att bada i deras 28,5-gradiga pool. Mitt sår såg fint ut och en sårskorpa skyddar såret och en färskvattenpool med lite klor.. ja jag badade. Kunde inte göra annat. Vi hade gått igenom skogen och var ruskigt klibbiga och attackerade av både blinkningar och myggor, så skönt att få lägga sig i poolen!

Roger som inte badar om det är under 25 grader fick alltså möjligheten att bada för första gången på länge. Dessutom hade vi sällskap av en fin enhörning i vattnet!

Vegby

Kalas för dottern när vi kom tillbaka till Alingsås och sedan avkoppling i skuggan utanför FrankieBoy. En klibbig helg med massor av mygg och till slut lite bad. Ja, nu är vi laddade för att starta vår semester på fredag!

Har du också fått myggbett och badat i helgen?

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Klibbig tillvaro, myggbett och till slut lite bad”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Härligt,vilken badsommar i år mot för förra årets dåliga sommar! 🙂

  Ha det gott o bada på……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja fantastiskt väder! Och det ska ju fortsätta säger de som vet 🙂

 2. Profilbild för Anki

  Ser härligt ut!
  Gillar din karta med ställplatser/ campingar ni besökt – tack för den! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh det var så skönt att bada i poolen! Äntligen! Kul att du har glädje av kartan.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Japp – myggbetten sitter där, några stycken i iallafall men det är ju lite ”standard” Har vi inte haft mygg hemma har vi garanterat haft det i Frankrike/Spanien där vi brukar vistas under juni/juli tidigare år. Och de myggbetten är inte att leka med – stora bölder som det rinner var ur… Så dessa små är en pice of cake 😀

  Skönt att få bada lite i denna värme – tyvärr har jag inte haft möjligheten till det utan det är vattentanken i husbilen som blivit tom istället 😀

  Ha en fin vecka
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fasar för insekterna i Europa, hoppas de lagt sig för att sova när vi kommer i höst… #önsketänkande
   Alltså en glömmer lätt av (fast vi är så nya husbilister) hur lyxigt det är att ha allt med sig. Att kunna gå in och svalka sig precis när en behöver! Kram!

 4. Profilbild för Emm
  Emm

  Vi var på 25 år kalas i lördags så fick 1 myggbett sambon fick en hel del men barnen klarade sig. Låter som ni haft en bra helg. Vegby campingen något su rekommenderar för små barns familj ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   De väljer sina offer de där myggen! Hoppas han inte drabbats av värsta kliet nu. Vegby är en liten camping. Men de har pool och minigolf, samt en stor samlingsplats där barn gärna springer omkring på de stora ytorna. Men kan inte bedöma om det är vad en småbarnsfamilj vill ha. Läs mer i kartan, där har jag skrivit mer om den.

 5. Profilbild för Karin

  Jag har inte badat ännu, men skulle nog gjort det om inte helgen bestått av en massa jobb och annat. Mygg är det gott om – jag har sett dem tugga på mig, men har inte fått några kliande myggbett, kanske pga allergimedicin? Det är ju skönt, men skulle gärna slippa bidra till fler generationer myggbebisar…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det kommer fler tillfällen för bad hoppas jag! Mina kliar, men visst minskar kliandet av allergimedicinen.

 6. Profilbild för Matts Torebring

  I år har vi det extra vackert vid alla våra svenska sjöar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så vackert och skönt i värmen!

 7. Profilbild för Lucy
  Lucy

  Vilka otroligt fina bilder, blir hel hänförd:)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack snälla!

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.