Evernote mallar med TextExpander

Jag arbetar väldigt mycket med Evernote, men jag anser att det tyvärr finns en stor brist i den programvaran och det är enkelhet att hantera mallar.

Evernote använder jag till det mesta, t.ex. mötesnoteringar. I mitt arbete har jag ofta möten som ser ungefär likadana ut, där jag utgår från ungefär samma frågor. Fram tills i går har jag arbetat med två fönster öppna samtidigt, ett med frågorna och ett där jag skriver svaren. Jag skulle kunna duplicera en anteckning varje gång, men det förfaringssättet har inte funkat för mig. Jag har försökt. Anders Sporring har för några år sedan beskrivit en variant av hur man gör mallar i Evernote, den har jag inte testat – kanske den funkar fint. KustomNote är en variant jag vet andra använder och tycker om, men den passar inte mig.

Nu har jag däremot hittat lösningen som passar mig utmärkt! Vill självklart dela med mig, ifall det finns fler som har samma dilemma.

TextExpander

Lösningen heter TextExpander – går att ladda hem från nätet men också från AppStore, där den dessutom är billigare. Jag betalade 265,- vilken kan tyckas vara mycket, men för mig är det värt varenda krona. Laddar du hem den från nätet kan du prova först innan du köper.

Med TextExpander kan man skapa kortkommandon för enstaka ord, textstycken, meningar eller hela formulär. Om jag skriver mitt kortkommande för mötesanteckningsmallen så kommer en pop-up ruta med alla mina frågor och fält för svaren. Jag fyller i de tomma fälten och och scrollar vidare till alla fält i formuläret. När allt är ifyllt så klickar jag klar och frågor samt svar infogas i det programmet jag har öppet. I mitt fall oftast Evernote. Men det funkar utmärkt att använda i e-post eller andra programvaror där man behöver ha förenkling av sin text.

Det finns många inställningsmöjligheter och jag har inte hunnit utforska hela appen än, men ser fram emot en enklare hantering av texter i olika sammanhang.

Berätta gärna hur du använder TextExpander om du redan använder den!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Evernote mallar med TextExpander”

  1. Profilbild för Per-Erik Ottosson
    Per-Erik Ottosson

    Finns en liknande variant som inte kostar något aText

    1. Profilbild för Anna Forsberg

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.