Färgsprakande julbelysning…

… eller inte? Njae, det kunde varit mer färg, mer rött och mindre blått. Men ändå, en del ljus och färg fick jag uppleva igår kväll.

Inspirerad av Ingrid som fotat julbelysningen i sin hemstad så föreslag jag för Roger att vi skulle åka och handla när det var mörkt. Vilket vi i princip aldrig gör! Vi är hemma när det är mörkt.

Men igår åkte vi alltså till Ourique efter middagen! Bara det var ju en upplevelse i sig, vi brukade ju jobba efter middagen.

Roger släppte av mig vid stadens entré och sedan åkte han själv och handlade. Jag promenerade huvudgatan upp och tog sedan svängen av mot borgen där de brukar ha julaktiviteter för barnen. Området är smyckat och juligt, men jag kom precis när de stängt för dagen. De stänger inte området, men de släcker ner mycket, isbanan (så klart inte av is) var tom, hoppborgen tömd på både barn och luft. Det var ett par funktionärer kvar, men annars tomt och mörkt.

Så bilderna är från huvudgatan, kommunhuset, lilla gatan och området vid borgen. Tycker det blev okej bilder trots att jag inte hade några extra ljuskällor såsom blixt eller annat. Däremot ett ljuskänsligt objektiv. Men lite grynigt blev det här och där, men det gör inte mig något och inte dig heller hoppas jag.

De blå bollarna fotade jag i dagsljus till inlägget om Detaljer.

Färgsprakande fredag har LillaSyster hittat på, häng på! Mer färg är aldrig fel tycker jag.

Idag blir det ytterligare en utflykt, men i dagsljus. Hoppas din fredag blir alldeles förträfflig och fin på alla sätt!

Publicerat:

i:

26 svar till ”Färgsprakande julbelysning…”

 1. Profilbild för Ingrid

  Så vackra och färgglada belysningar ni har i Ouriqe,
  Ha en fin fredag!

 2. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Fina ljusinstallationer och bra att de går i blått och inte i rött tycker jag. För då funkar de ju även över nyår och en bit in i januari =)
  Kul att du vill vara med och spraka även denna fredagen. Ha nu en riktig bra eftermiddag! Kram (Vakande till minst 15cm tung blötsnö och det snöar ännu…..)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Rött funkar alltid 🙂 Om det nu kommer snö två dagar före jul så hoppas jag den stannar över julen, så ni får en vit jul! Kram

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vackert med fina belysningar i mörkret! Det mesta är vackert men jag vill gärna ha ett varmt gult sken på julljusen, kan nog tolerera mycket bara jag slipper blinkande lampor i olika färger eller plastfigurer med belysning….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det blåa är lite för blått, jag har dragit i vitbalansen lite på vissa av bilderna för att få rätt stämning. Nä plast går bort här också!

 4. Profilbild för Annika

  Ja, jag tycker också om att åka ut på kvällen och se folks julbelysning. Hann inte göra ngt blogginlägg om det innan mitt ”jullov”, men det får bli nästa år.

  Är blått en stor julfärg i Portugal?
  Nej, personligen gillar jag inte blått pynt alls i juletid. Under övriga året är det en av mina favoritfärger vad gäller inredning, men inte på julen.

  Julbelysning gör mig glad, hur galen den än är.

  Kramen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en kul utflykt igår helt klart! Kanske vi startat en ny tradition här hos oss… Blått är en stor färg generellt här i Alentejo (vår region). Måste erkänna att jag inte har så mycket erfarenhet av julfärgerna här. Inte reflekterat över det. Men det förvånar mig inte att det är blåa ljus när husknutar och annat gärna målas blått också. Allt är ju vitt annars för solen och värmen, så de vanligaste färgklickarna är blått, gult och grönt. Kramar!

 5. Profilbild för Åsa Danielsson

  Vilka härligt fina julbelysningar du bjuder på! 🙂 För egen del gillar jag med att åka runt och titta och fota dessa om man hittar något snyggt. Vissa har verkligen gått all in för att göra det fint utomhus på sin tomt och hus.

  Önskar dig en härlig fredag och en riktig God Jul! 🙂 Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Önskar dig detsamma!

 6. Profilbild för Marianne

  Så vackert, bilden näst längst ner på vänstra sidan är min favorit! Jag tycker det blå är jättefint.
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt att du har en favorit 🙂 Kram

 7. Profilbild för znogge

  Så vackert och färgsprakande men jag håller med dig om att det var lite rött. Sedan är i och för sig blått en av mina favoritfärger.

  Önskar en god kväll!

 8. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  De har verkligen gjort fint i byn. Det är mysigt att se när det är mörkt, det gör sig bäst då. Trevligt att följa med på din promenad
  Kram

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Så mycket fint! Gillar att flanera i julfina Göteborg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fint med juldekorationer tycker jag också! Posthusets rosett ger en julig känsla!

 10. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det blåa är fint i städer, skiljer sig från alla trafikljus.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det har du rätt i! Och ifrån apelsinerna i träden! Blått och orange är ju komplementfärger så det kanske är anledningen.

 11. Profilbild för Susjos

  Jättefina färggranna bilder , gillar verkligen det blåa!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt, då hade du uppskattat julbelysningen här.

 12. Profilbild för JoY

  Ni har en hel del blått ljus, i eran ort, fint med belysningen men är inte så förtjust i blått. Blinkande ljus får gärna vara för min del, helst vill jag ha varmvitt ljus.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar också det varmvita. Men just nu insåg jag att blått är komplementfärg till orange och träden är ju fulla av apelsiner nu. Så kanske någon tänkt till 🙂

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jättefint och med massor av färg och ljus. Mina bilder var betydligt mer gryniga än dina och de fick duga ändå 😀 Kul att kunna vara lite inspirationskälla. Visst är rött en lite juligare färg men blått är en väldigt fin färg och julstämning blev det i alla fall. Mysigt att få följa med er på promenaden mitt i julpyntningen 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Klart de duger! Glad vi åkte dit och att jag fick fotat en del. Visst blev det julstämning även med blått, och tillsammans med alla orange apelsiner (som inte syns på bild så bra) var det ju faktiskt en fin kombination.

 14. Profilbild för Åke

  Fantastiskt vackert 🙂 Snyggt där i mörkret med alla ljus.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fint med julbelysning, tack!

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.