Blev ett billigare och bättre mobil­abonnemang

Nu har jag igen justerat mitt mobilabonnemang hos MEO. Bättre och billigare än tidigare.

Här kan du läsa om när jag för två år sedan köpte ett kontantkort för att få ett portugisisk telefonnummer.

Och här kan du läsa om varför jag redan efter 3 månader valde bort kontantkortet till förmån för ett abonnemang.

Nu nästan två år senare har jag uppgraderat mitt abonnemang. Förut fick jag betala extra när jag skickade MMS och jag hade nästan ingen datatrafik att nyttja alls.

Gick inte att fixa i MEO-butiken

Jag gick in i MEO-butiken i Guia Shoppingcenter i ett annat ärende. Tänkte jag skulle prata med dem om de olika abonnemangen när jag ändå var där. Men se det gick inte. Det krävdes en ”förhandling” med en säljare på telefon. Så dagen efter (enligt min önskan) ringde en säljare upp och gav mig ett nytt pris för ett bättre abonnemang. Kanske det fanns utrymme för prutning, men jag gör aldrig det.

Nya abonnemanget

I mitt nya abonnemang har jag 3500 minuter fri samtalstid, inom Portugal, samt 3500 st fria SMS och MMS. 3 GB datatrafik, vilket inte är så mycket men det är i alla fall mer än förut. Jag vet inte riktigt vad mitt behov är numera när jag inte längre har några sociala medier. Använder datatrafik i telefonen endast när vi är på vift. Jag har ju även mitt svenska företagsnummer som jag har som huvud-SIM i min telefon (där jag har dubbla SIM-kort). Dataroaming är avaktiverad för mitt portugisiska nummer tills vidare, men kan ju aktivera det om jag skulle behöva.

Förut betalade jag €14,49 per månad (men fick betala extra för ex. MMS) – nu betalar jag €12,99 per månad och behöver inte vara orolig för att jag ska debiteras extra för att jag passerat någon gräns (annat än datatrafik då om jag skulle aktivera dataroamingen).

Bilden på solrosen är från i början av december, den är nu vissnat och ligger i komposten. Men kände för lite färg.

Publicerat:

i:

,

16 svar till ”Blev ett billigare och bättre mobil­abonnemang”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Färg är aldrig fel och det vill till att vara om sig och kring sig -så bra du ordnat det =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så!

 2. Profilbild för Znogge

  Mobilabonnemang kan vara rena djungeln men jag ser att det löstes till det bättre.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev bra, men det kan bli ännu bättre (med mer data, men det är inte nödvändigt nu).

 3. Profilbild för Ingrid

  Det är aldrig fel med en solros.
  Ha en fin tisdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så tycker jag med 🙂

 4. Profilbild för Marianne

  Det är krångligt med alla dessa olika abonnemang att välja på, och att inte få hjälp i butiken känns väl inte direkt som bra service, men de i butiken kanske har olika kunskap och då är det ju bäst att prata med den som kan mobiler bäst.
  Solrosor är fina och ger bra fågelmat 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Butiken säljer telefoner och abonnemang, men har inte rätt att förhandla tolkar jag det som. Fågelmat blev det inte den här gången då de började mögla i regnet. Men i somras hade de mycket mat 🙂 Nu får de gärna äta insekter istället

 5. Profilbild för Micke

  Här har vi 225 kr och, tror det är, 15 gb i månaden, för närvarande ligger jag stadigt kvar på 30 gb i slutet av månaden efter en ”deal” för några år sedan, blir inte av med det hur mycket jag än kämpar med mina sociala medier. 😉

  Såklart man ska ha så billigt som möjligt, fattas bara.

  Ha en fin eftermiddag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju bra om du har dubbelt så mycket kvar i slutet på månaden än i början 🙂 Gissar någon siffra förstördes av tryckfelsnisse. Detsamma!

 6. Profilbild för Kraka

  Jag är nöjd med mitt abonnemang, har behov av mycket surf och har 30 GB. Men det ska bli 40 från mars.

  Solrosor är vackra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra du är nöjd med ditt abonnemang 🙂 Visst är dem!

 7. Profilbild för Ditte

  Mobilabonnemang kan ju vara en djungel. Men att vi tyckte det 2013 när vi kom till Spanien. Hade då spanskt nummer och abonnemang plus det svenska.
  ”Whats ap” och liknande vid utlandsnummer är ju toppen.
  Bra att du nu fått ett abonnemang som är bättre för dig och inkluderar mer för lägre kostnad
  . Men Spanien låg efter på den här sidan-. Hade också dubbla simkort men det spanska var ofördelaktigt.
  Har Telia i Sverige och med ”all inclusive” med 30 GB surf. Smidigt och till ett pris av 150 sek/mån.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi använder WhatsApp jättemycket. Men här i PT behövs ett portugisiskt nummer i alla register t.ex.

 8. Profilbild för Susjos

  Underbart med färg och solrosor är aldrig fel!
  Fint att du är nöjd med ditt nya abonnemang…vete sjutton om vårt är så bra?!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är solrosor alltid rätt! Ajdå, dags att se över då kanske 🙂 Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.