Fredrik Federley

Fredrik Federley är ett föredöme

Nej, webbtanten har inte blivit en blogg som ska prata politik! Men just nu handlar webben mycket om politik på grund av Almedalsveckan och på Almedalen pratar man numera sociala medier väldigt mycket, men om jag förstår det rätt så har det inte varit så särskilt länge. Förra året hängde jag med lite grann i vad som hände på Gotland, tack vare Twitter och Bambuser. I år är det samma sak, jag hänger med lite grann via de sociala medierna.

Faktum är att jag inte är insatt i politiska frågor, jag älskar snabba puckar och tycker politiken många gånger är för seg och långdragen. Men med de nya medierna har jag faktiskt ändrat uppfattning lite grann, politik kan vara ganska intressant. En av personerna som ligger bakom den förändringen är Fredrik Federley. Du hittar honom på Twitter som @federley. Han och jag har aldrig pratat politik, men vi har pratat en hel del om mycket annat. Han är en mycket intressant person och jag gillar honom helt enkelt. Då blir det ju automatiskt att jag läser även hans tweets som handlar om politik. Smygande har det gett mig ett litet intresse även för detta ämne.

Fredrik tar sig tid att svara på frågor och han delar med sig av sitt personliga liv – han är väldigt transparent helt enkelt! Han bjuder in till dialog och jag tror han kan hålla i sär twittrarna i sitt flöde och ge oss alla en känsla av att vi är Någon. För mig är Fredrik ett tydligt exempel på hur Twitter möjliggör möten, möten man aldrig ens föreställt sig ska ske. Dessutom personliga möten, eftersom Fredrik till och med tog sig tid att komma hit till Vimle och hälsa på och träffa våra minigrisar. Han och väninnan Lotta följde även med in och fikade, satt och snackade om allt möjligt. Kändes urhärligt, precis som ett par timmar med goa vänner. Att han kramas varmt och hårt tycker jag också om. En kram ska kännas!

Nu är inte alla politiker välkomna hit och krypa i halmen hos grisarna, för det är varken yrkesvalet eller kändisskapet som ger entrébiljetten. Det är personligheten!

Jag pratade även med Gudrun Schyman, @gudschy på Twitter för ett tag sedan. Då nämnde jag henne i en tweet och ställde en följdfråga på en sak hon pratade om när hon var med i Skavlan. Dagen efter, tror jag det var, kom ett svar och sedan hade vi en kort dialog kring hennes högst personliga åsikter om kärlek. Jag ser ofta Gudrun i diskussioner och dialoger på Twitter, jag älskar hennes sätt att möta människorna i flödet. Kanske Gudrun också vill träffa mina grisar en vacker dag.

Jag anser att de här båda är ett föredöme för politiker! Jag förstår mycket väl att inte alla människor trivs i twitter-formen. Men jag hoppas verkligen att fler politiker anammar Fredriks och Gudruns sätt att möta det svenska folket! De politiker som inte inser att ex. Twitter är en väg rätt in i väljarnas hjärta – ja, de har då missat tåget ordentligt tror jag. Nu är det några år kvar till nästa val – men jag hoppas att dialogerna växer långt innan det är dags för valvaka. Ni som inte vet hur ni ska bete er och var ni ska dra gränserna – kolla med Fredrik Federley och Gudrun Schyman – de kan det här med att vara personliga, intressanta och att skapa nätverk!

Genom Bambuser sändningarna som Joakim Jardenberg, @jocke, och Brit Stakston,@britstakton, har varje morgon så kan du också hänga med i vanligt härligt snack utifrån en liten annan vinkling än de vanliga ”gammelmedierna”. Här hittar du Godmorgon Almedalen varje morgon kl. 8

Som vanligt så är Webbtantens inlägg helt skrivna från hjärtat och helt utan några som helst ersättningar. Dessutom röstar jag inte ens på Centern eller Feministiskt Initiativ, eller jag har inte gjort det någon gång hittills i alla fall.

Gillar du vad du läser hoppas jag du klickar på någon/några av knapparna här nedanför så fler kan få läsa.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.