Fem frågor & svar

Elisamatilda ställer fem frågor varje fredag och ibland hänger jag på. Och en dag som denna behöver mina tankar skingras och då passar det fint att svara på frågor innan jag ger mig ut i trädgården och svettas lite.

Vilken skiva kan du lyssna på repeat?

Ingen hel skiva som kan gå på repeat. Men vissa låtar kan jag lyssna på väldigt mycket. Men jag lyssnar inte på musik jämt och ständigt. Här är i alla fall några av de låtar jag kan lyssna på högt och många gånger efter varandra.

 • Coming back to life – Pink Floyd
 • Don´t leave me this way – The Communards
 • Sherry Darling – Bruce Springsteen
 • What´s Up – 4 Non blondes
 • Think Twice – Celine Dion

Och ett par bubblare, som jag inte lyssnat på i så många år men som jag tror kommer fastna för resten av livet

 • Pra Você – Paula Fernandes
 • I drink wine – Adele
 • Always Remember Us This Way – Lady Gaga

Vad är något äckligt som hänt dig på restaurang?

Fisk som inte är färdiglagad är bland det värsta som finns. Det har jag fått ett par gånger. Har aldrig upplevt något äckligt som ohyra eller liknande.

Vad vill du uppleva innan du dör?

Har över 800 platser pinnade i Google Maps på platser jag vill uppleva. Har inte förväntan att det kommer att bli så, men när och om jag passerar så vet jag vad jag vill stanna till på vägen. Ibland kan en roadtrip planeras utifrån det jag pinnat t.ex.

Jag har en dröm om en jordenruntresa, planerar den lite emellanåt. Men det är inget jag kommer vilja göra de närmsta åren. Men en vacker dag kanske.

Att ha ljuvliga katter var något jag verkligen vill uppleva igen, men trodde inte det någonsin skulle hända eftersom jag är allergisk. Men att bo här där de kan bo ute har gjort den drömmen möjlig. Men det är så klart också något som påverkar vårt resande. Assi fick bli fotomodellen idag!

Vilken är den bästa sitcomen?

Vänner. Jag älskade den och har även sett om den för ett par år sedan. Visst finns det mycket jag skrattar åt fortfarande men den är kränkande och stötande i dagens ljus och granskning. Världen förändras och gamla filmer & TV-serier blir ”gamla” fort.

Vilka tre appar i telefonen använder du mest?

Wallet, där jag för kassabok, WhatsApp (i princip all min kommunikation med andra sker med denna appen) & Deepl (översättningsapp). Länkarna leder till inlägg där jag berättat om apparna.

Fem en fredag heter temat hos Elisamatilda, här hittar du hennes blogg. De gånger jag är med så finns svaren under etiketten ”Fem en fredag”.

Publicerat:

i:

,

34 svar till ”Fem frågor & svar”

 1. Profilbild för Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  Pink Floyd är Björns favoriter, alltså sonens pappas. De är mycket bra de gjort så förstår det, lättsam musik med fina toner.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ett av få band vi gillar båda två här i vår lilla familj.

 2. Profilbild för Carina

  Kul att jag hittade hit och fick ta del av dina frågor och svar
  Ha en fin dag!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Modernt att bjuda nästan rå fisk…. lax på sushi ok. Väldans, 800 platser!! Funkar bra att resa i läsfåtöljen för mig, älskar att se dokumentärer om folk som besöker otillgängliga platser. Jo, har allt jag äger i mobilen, räkningar också, swishar till barnbarn, men inte varje dag. Tänk så enkelt allt är.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   När det är sushi så är det en sak, men det jag syftar på är när fisken är tänkt att vara tillagad.

 4. Profilbild för Sara i Barcelona

  Pink Floyd spelas här hemma också, alla skivor, gillas mycket 🙂 Min son är jätteduktig att spela flera av deras låtar på elgitarr <3
  Och ja Vänner är alltid Vänner, skrattar högt fortfarande och grubblar inte så mycket över det 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul sonen sätter riffen, Roger älskar just gitarrerna i musik. Jag skrattar inte åt samma saker nu som jag gjorde förr.

 5. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Fina Assi!
  Livet med katt berikar, kul att det funkar för er att ha utekatter.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Han är väldigt fin & gosig! Jag är väldigt tacksam för att vi kan ha dem!

 6. Profilbild för Mamma C

  Pink Floyd är mitt favoritband sedan jag var tonåring.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt vi gillar samma! Kram

 7. Profilbild för Tony

  Minns när jag hörde Pink Floyds LP ”Wish you were here” 1975/76 den gick rätt in där jag låg i sängen och lyssnade.
  Ja serier åldras och humorn ändras. Att vi gillar att titta om på gamla serier kan vara att mycket av dagens humor går oss över huvudet allt oftare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är ganska sen på Pink Floyd-bollen 🙂 Började lyssna på dem när jag träffade roger 1997.

 8. Profilbild för Carita Liljendahl

  Wau! 800 platser pinnade för att uppleva 🙂 Härligt!
  Kanske många finns i landet där du bor – då hinner du med dem.
  Men visst åker vi utomlands hinner vi med många orter på en eller två veckor.
  Vi kanske har en läsarresa i höst till Montenegro och Kroatien – jag hoppas vara i form för att kunna tal del av den.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det finns många här, men i övriga Europa och USA också. Kul om du kommer iväg till Kroatien!

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Rå fisk, om det inte är sushi, är tillräckligt äckligt för att räknas till kategorin väldigt äckligt. Jag gillar iofs inte sushi heller men det är ändå lite annorlunda. Men fisk över lag är inget jag saknar. Jag har nästan aldrig musik på hemma. Då behöver mitt huvud lugn och tystnad. Men i bilen lyssnar jag gärna och då är jag i stort sett allätare. Underligt att något kan vara rogivande i en miljö men störande i en annan. Vilken lycka att du nu kan ha katter och att det blev just Assi och Sombri som kom till er 😀 Visst blir det en liten begränsning men kanske kan någon granne hjälpa till när ni vill resa iväg någonstans. Så klart måste det bli lite gos också då.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, rå fisk är verkligen vidrigt! Jag äter inte så mycket fisk heller, äter det när jag saknar det. Vi hittar lösningar på kattvakter när vi behöver, det känns tryggt. Kram!

 10. Profilbild för Paula Merio

  Musiken kan jag inte kommentera då jag inte lyssnar, men några artister kände jag igen. Håller med om att fisk måste vara genomstekt/kokt, om den inte är rökt. Jag är inte så bra på att tillaga fisk, tillagar den gärna lite för länge så den blir torr. vilken bonus att ni fick huskatter fast de inte kommer in i huset! Det är så knepigt med allergier, mitt barnbarn Paulina har pälsdjursallergi, som lite hade hon astma och senare blev det allergi. Hon växte upp med hundar, klarar sig bra med medicin men kommer nog inte skaffa egna djur. Fantastisk idé att göra en jorden-runt-resa, hoppas bara att det blir lite lugnare överallt på vår planet, just nu finns många ställen man inte vill befinna sig på.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Allergi är så jobbigt, och särskilt mot djur när en älskar djur! Jorden-runt vore kul, får se om det blir av nån gång.

 11. Profilbild för Micke
  Micke

  Många gamla serier som inte skulle gå hem idag, tiden har sprungit ifrån dem och gammal humor funkar inte idag.
  Tur jag har många på dvd så jag kan skratta i smyg. 😉

  Ha det fint nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Skratta på du, du är ju medveten om att det inte håller idag. Detsamma!

 12. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Rå fisk av det slaget du beskriver är något av det värsta …jag kan bara hålla med. Gravad lax etc är en helt annan sak, den är gravad och god .

  Dina kattfoton är magiska!

  Söndagskram och hälsningar från Eva och Peter som var här igår kväll på middag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja rökt, gravad och sushi t.ex. är ju väldigt gott. Men rå där den ska vara tillagad, nä fy! Tack vännen, hälsa tillbaka när ni träffar dem igen! Kram

 13. Profilbild för Hannas krypin

  Det finns så många intressanta platser och under en livstid är det nog inte möjligt att hinna se alla. Iallafall inte om man samtidigt jobbar och bara har fyra veckors semester om året.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det finns det verkligen och att se allt tror jag ingen hinner 🙂

 14. Profilbild för tantaugusta

  En jordenruntresa tänkte jag mycket på tidigare men tror att nu skulle jag mer uppskatta att resa till ett ställe i taget. Det finns gott om platser kvar att besöka, det var kul med det där att du pinnade resmål, det ska jag också ta och göra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är kul att pinna resmål, men det kan också bli lite övermäktigt 🙂 Roligt du också funderat på en jordenrunt-resa. Här är den ju bara i sin linda, så det kan ändras många gånger 🙂

 15. Profilbild för Anni

  800 pinnade platser, jo jag tackar! Det blir en diger resa 😉
  <3 Sherry Darling <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, och då är de flesta i Europa 🙂 Den är så bra den låten!

 16. Profilbild för Susjos

  Alltid kul att läsa andras svar på ”fem en fredag”!
  På Malta tog jag in ”dagens fisk” på en restaurang, den både luktade och smakade illa, så den fick de ta ut! Brrr, glömmer det aldrig..
  En jorden runt resa, det vore så kul att göra!
  Underbara foton på Assi, så kul att ni ”blivit” med katt trots att du är allergisk!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det roligt med olika frågeteman! Jag är så tacksam för våra katter och jorden runt kan bli kul, om jag det blir av nångång 🙂 Detsamma!

 17. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Visst har ”Vänner” åldrats men om man har med sig att den är rätt ålderstigen kan man fortfarande skratta gott åt den tycker jag! Det är ju riktigt bra skådespelare som vet hur man levererar en punch line.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det absolut, det håller jag med om.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.