Trubbel i paradiset

Det är som om det liksom inte får vara för bra i livet. Det händer något som en påminnelse om att vi inte ska få ha det så underbart hela tiden.

Tro mig. Vårt liv är inte guld och gröna skogar hela tiden. Vi bor på en plats vi älskar och vi har ett fantastiskt litet hus om vi mår bra i. Men det händer skit här också.

Och nu har det hänt lite för mycket på en gång. Just nu får jag kämpa för att le. Jag får anstränga mig för att inte låta det dämpa mig. Jag behöver djupandas och inse att det är livet. Att livet smäller högt och lågt. Att saker gör ont, svider och gräver djupa hål i plånböckerna.

Vad som hänt kommer jag berätta om efter hand, det är inga allvarliga sjukdomar eller dödsfall. Men det är ändå fruktansvärt jobbigt just.

Jag vet att jag mestadels skriver om hur bra vi har det, för vi har det faktiskt väldigt bra för det mesta. Men nu så vill jag balansera upp livet i paradiset med att berätta att här finns oro, skit och skräp också. Så nu vet du det. Fast jag gissar du redan visste det, för livet ser ju oftast ut så för oss alla. Behöver dock inte prata om det jämt och ständigt. Men nu kändes det rätt att berätta att livet är lite väl tufft just nu helt enkelt.

Och en anledning till det jobbiga har med el att göra. Så därför bjuder jag på bilder på elstolpar idag! Och översta bilden är en skräphög i våra vackra omgivningar, det är ungefär så jag känner mig just nu.

Publicerat:

i:

49 svar till ”Trubbel i paradiset”

 1. Profilbild för Helena Norberg

  Stor kram från mig ❤️

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, kram tillbaka vännen!

 2. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Jag känner verkligen igen känslan av att det alltid måste hända något. Har själv haft det så i flera år, med flera både tragiska och traumatiska händelser med död, cancer och t o m mord + all annan skit. Dock tror jag inte att så många av mina vänner njuter lika mycket av kaffet i solväggen, knoppar på träden, blommor och fågelkvitter som jag gör. Har lärt mig att njuta av alla små stunder och tänker att jag på något sätt lärt mig något fint, mitt i all skit.
  Hoppas att det löser sig för er.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tuffa saker att gå igenom! De riktigt hårda slagen som kommer är tack och lov inte lika frekventa som de andra, men är desto tyngre och de ligger kvar på ett annat sätt. Jag har lärt mig att leva med det traumatiska och jag förstår precis vad du menar med att njutningen är så mycket större när bagaget kan ställas åt sidan för en stund. Så fint du berättar, tack för att du delar! Det löser sig här på vår kant. Kram tillbaks!

 3. Profilbild för Åke

  Fy så tråkigt. Hoppas det rätar upp sig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack det kommer det göra!

 4. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Aj, aj, aj livet är verkligen ingen dans på rosor. Skärphögen går ju relativt fort att åtgärda – det är värre då elen krånglar. För jag antar att ett av bekymren är med elen med tanke på dagens bilder. Här kommer en kram fylld av ny energi.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Skräphögen är inte på vår mark utan en samlingshög hos någon annan som jag fotade bara. Ja elen ställer till det, helt rätt. Tack, kram!

 5. Profilbild för Sara i Barcelona

  Kära Anna!
  Jag vet så väl vad du talar om, livet bjuder oss till ett buffebord av både det ena och det andra, och precis som du säger så är det precis som att det ibland känns att man inte får må för bra för då händer det nånting.
  Håller med Jessica, när man har gått igenom mycket tufft och jobbigt har man förmågan att uppskatta dom små sakerna på ett annat vis och så vet jag ju att du också tänker<3
  Jag hoppas iaf att det som känns jobbigt och trassligt för er nu löser sig på bästa vis med lite tid!
  Stor kram och ha en fin helg <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Livet är som det är och jag tyckte mycket om Jessicas tankar och jag håller med, fint att hon satte orden för mig! Det kommer lösa sig det vill jag så klart tro! Tack och kram till dig med.

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Det är väl så i livet att det är något av en berg och dalbana. Kanske är det som någon klok människa sa att kommer inte sorg och bekymmer ibland då känns inte glädjen lika stor. Nu får vi bara hoppas att de här händelserna som drabbat er snart går över och att de glädjefulla och njutningsbara stunderna tar över igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja en riktig berg och dalbana är det. Om en förväntar sig något annat så blir en nog besviken. Men ibland tar det liksom i lite hårdare, de här händelserna kommer ordna sig, det är bara lite extra tufft just nu. Tack!

 7. Profilbild för Barbro

  Precis så.
  Många gånger har maken och jag diskuterat detta då vi åkt runt i Sverige.
  Att var man än bor, var man än arbetar (o.s.v.) så är man aldrig säker.
  Helt plötsligt tas beslut som gäller infrastruktur (vägar, järnvägar, elnät) skall byggas, eller ens arbetsgivare flyttar verksamheten utomlands/går i konkurs/sparar in på kostnader och man blir arbetslös.
  Så lika plötsligt är då ens egna levnadsförhållanden förändrade.

  När vi åker omkring och studerar landskapet så lägger vi ofta märke till att; oj, där har de dragit den nya vägen tvärs över tomten/ägorna, och liknande iakttagelser.
  Jag kan nästan förnimma de boendes (de arbetslösas) oro och förtvivlan i min egen kropp.

  Till och med om man bygger sig en stuga mitt inne i storskogen så ska då plötsligt hela storskogen avverkas, och där på ”kalhygget” står nu en stuga helt öppet och synligt för alla.
  Det får bli en metafor för alla förändringar som vi inte kan styra över och som skapar så mycket oro och gör oss ledsna.

  PS Där jag växte upp, i ett bördigt jordbrukslandskap så bestämdes att hela området istället skulle förvandlas till ett industriområde. Tvåhundrafemtio gårdar/lantbruk brändes ner, efter tvångsinlösen – ett fruktansvärt trauma för alla som bodde där och hade sin inkomst från lant-och skogsbruk.
  DS

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske jag vilselett med bilderna på elstolparna. Det ska inte byggas någon intill oss så det är ju bra i alla fall, men en bra metafor! Och som du säger är det verkligen många som drabbas av ändringar på olika sätt i livet. Ingen går säker och det är väl livet helt enkelt, även om det inte är enkelt 🙂

 8. Profilbild för Znogge

  Även om vi mest skriver om det som är bra vilket absolut ska lyftas fram så är det nog väldigt sällan som vi bara glider genom livet på en räkmacka. Livet är lite som en berg- och dalbana och vi har liksom inget annat alternativ än att ta oss upp från dalarna. Det är mänskligt att bli ledsen, frustrerad och tycka att saker är jobbiga. Säkert gör svårigheterna oss säkert ödmjukare inför glädjeämnena men vissa saker hade jag gärna avstått.

  Önskar en fin lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen precis så där! Tack för dina ord det! Detsamma

 9. Profilbild för Inge Kastberg
  Inge Kastberg

  Om det är en kraftledning som närmar sig så vet jag vad du går igenom. Vi har kämpat emot att få en andra 400kV ledning över fastigheten sedan 2013-2014. Vi har yttrat oss, överklagat till Länstyrelsen, Regeringen och Högsta förvaltningsdomstolen. Att vi nu har lägenhet i Portugal beror till stor del på detta, vi kunde inte tänka oss att bo kvar med två ledningar. Och att vi ska vinna mot Svenska Kraftnät är väl egentligen inte realistiskt. Men vi ska kämpa in i kaklet! Än är det inte klart…..aldrig ge upp! Men planerar för att hantera konsekvenserna…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej det är ingen kraftledning som närmar sig. Som tur är! Var har ni lägenheten i Portugal? Lycka till med striden mot krafledningen!

   1. Profilbild för Inge Kastberg
    Inge Kastberg

    Tackar för support! Vi har lägenhet i Nazare, jag har redan flyttat hit i samband med att jag gick i tidig pension.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jag håller koll på vågorna, nästa gång det blir höga vågor hoppas vi att vi kan göra en dagsutflykt! Njut på av den tidiga pensionen, det gör jag 🙂

 10. Profilbild för Ingrid

  Vi har nog alla såna perioder i livet då det känns tungt. Hoppas att det löser sig och ha en fin helg trots motgångarna.
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Ingrid, så är det helt säkert.

 11. Profilbild för Hanneles bokparadis

  så är det, jag ser ingen större anledning att skriva om det tråkiga, eller ens tänka på det jämnt

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ibland tycker jag det är viktigt att skriva om det också.Tänka på det jämt gör jag absolut inte, det skulle jag inte må bra av.

 12. Profilbild för Jag

  Snygga bilder, sånt är svårt att låta bli att fota och fotandet får en att fokusera på annat än oro och och sånt som skaver, en stund.

  Jag känner med dig, mitt liv är fullt av oro och ledsamhet igen. Hoppas att ni orkar igenom det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej vad tråkigt att höra, hoppades ni skulle kommit ut på andra sidan nu! Känner med dig också, min ”skit” är av annan karaktär än det du går igenom just nu. Men elände går ju inte att jämföra det är vad det är och att hålla näsan över vattenytan är svårt oavsett vad det är som försöker sänka oss. Kram till dig, om du vill ha!

   1. Profilbild för Jag

    Självklart! Kram tillbaka!

 13. Profilbild för Anita

  Jag kan bara säga att vad det än är så hoppas jag att det vänder sig till det bästa, att du slipper må dåligt och känna oro. Ha det så fint som det går.

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 14. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Åh, gulle-Anna! Sånt där skit känner man av nu och då. Hoppas att det ändå vänder sig på ett bra sätt och känns mindre skit så småningom. Håller tummarna för det. Fint att du visar att livet i ett paradis inte enbart är ett paradis. Det är ju sånt vi alla får vara med om på olika sätt.
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för pepp! Kram

 15. Profilbild för JoY

  Inte vill man jämnt skriva om tråkigheter men hur det än är, så ingår ju det i livet också, det går liksom upp och ner. Vissa saker fångar en nere i dalgången, för att sedan släppa och stiga uppåt. Vilket jag hoppas så är för dig, att du tar dig uppåt.
  Önskar dig er en trevlig helg Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen så är det ju, livet är både det ena och det andra. Tack! Kram

 16. Profilbild för Marianne

  Men fy då, jag tror alla vet hur kämpigt livet kan vara, och hur benen slås undan på en när en känner sej som lyckligast. Visst är det en berg-och-dalbana, och ibland känns det som dalarna kommer onödigt tätt, men som jag brukar säga, och någon här över också nämnde, vi måste ha det sämre ibland för att uppskatta det som är bra. Hoppas det löser sej och jag är ändå glad att det inte är sjukdom eller död, det betyder att ni förmodligen kan glömma och lägga detta bakom er så småningom.
  Stor bamsekram från mej,

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är verkligen att en behöver ha hela spektrat. Vi kommer förbi det här, behöver sura, grina och bli arga först bara. Kram!

 17. Profilbild för Mamma C

  Nej, man glider sällan igenom livet på en räkmacka.
  Hoppas nu era grejer löser sig.
  Kram Carin

 18. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Min första reaktion är att det är bra att du delar med dig här. Precis som du skriver har alla svårare perioder och råkar ut för problem av olika grad men då är det skönt att kunna lätta lite på trycket och skriva av sig lite på en plats där man får stöd och empati. Utan att ens veta vad det handlar om förstår vi att nu har ni det jobbigt och då finns vi här. Jag har många gånger fått just det stödet från mina bloggvänner, även när jag har varit kryptisk, så jag vet hur terapeutiskt det är. Jag hoppas att du kände hur en liten aning av bördan minskade när du delade det här med oss. Om eller när du vill berätta mer finns vi här igen och kanske kan vi hjälpa till så att ni landar lite mjukare.
  Många varma styrkekramar <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för fina ord och pepp Ingrid! Det är alltid skönt att få bubbla ur sig, även om vi gjort det här hemma rätt ordentligt också 🙂 Jag kommer berätta snart. Kram!

 19. Profilbild för Mareijke

  Ja vi prövas hela tiden, och ibland känns det som att det inte får vara för bra. I höstas när jag kunde göra min drömresa till Portugal, hade sparat pengar och ordnat upp allt så jag skulle kunna vara borta. Börjar med att ena hunden blir sjuk och måste tas bort självklart efter jag fixat pass och vaccinationer.
  Sen blir det fel på bilen men det går att köra ändå, den behöver bogseras igång ibland. Planen ändras men kan med hjälp då i allafall åka raka vägen ner. Det hinner bli ett fel till. Sen blir nästa hund sjuk i början av nov en dödlig sjukdom och har i bästa fall 6 mån kvar. Mår bra nu tack vare mediciner och bra vård här. Har det helt underbart här men nog är det fan att det ska dyka upp något hela tiden.
  Hoppas verkligen att det ordnar upp sig till det bästa för er.
  Kram ❤️

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men vad jobbigt med hundarna! Skönt att du kom ner i alla fall. Ser att du lämnat en blogg-adress men den funkar inte tyvärr. Det ordnar sig säkert, men det är lite surt nu. Kram!

 20. Profilbild för Karen
  Karen

  Sorry to hear you are feeling so rubbish my lovely friend. We have two phrases to manage our ’down’ time; ’Life is not all unicorns and candyfloss’. And when we need to remind ourselves of the perspective of our ’shit’ having both had parents die from cancer, we say to ourselves, ’at least we don’t have cancer.’ It does help temporarily, although the root of the sadness is still real. And to feel it is important. Although for you, we hope that it doesn’t last for too long. Sending my biggest love. Kx

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Thats a good frase, the swedish is ”Livet är inte bara guld och gröna skogar” which means Life is not all about gold and green forests. Thanks for checking in on WhatsApp also, love you guys so much and see you soon!

 21. Profilbild för Kraka

  Men så är det ju. Precis när man tycker att allt rullar på och man tycker det är hur bra som helst så händer det något.

  Tycker om dina bilder. Jag tycker, och har alltid tyckt, att sådana där metallkonstruktioner är vackra.

  Ta hand om dig! Hoppas allt ordnar sig till det bästa.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det. Gillar också konstruktioner av olika svar. Tack så mycket, kram!

 22. Profilbild för Anni

  Hoppas verkligen att det är lösbart trubbel <3
  Nog är det jobbigt att inte kunna skriva av sig och berätta fullt ut om eländen som drabbar en. Jag släpar fortfarande på ryggsäcken från oktober, men kan inget berätta.
  Skickar en stor kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Just det här är lösbart.. men det finns djupare trubbel som jag inte heller kan prata om. Tråkigt att ditt fortfarande hänger med. Tack *kramar tillbaks*

 23. Profilbild för Matilda

  Usch och fy, hoppas det är något tillfälligt som det går att återhämta sig från. Skickar lite styrketankar till dig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det går över, men det är jobbigt mitt i. Tack!

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.