mandelblomning

Färgsprakande mandelblomning

Nu börjar mandelblomningen avta och då vill jag bevara denna ljuvliga ögonfröjd lite till genom att publicera ett inlägg med bara mandelblommor.

Jag har fyra små nyplanterade mandelträd på vår äng, de blommade men eftersom det är små träd så har jag ännu inte den överdådiga blomningen på vår egen tomt, men det kommer förhoppningsvis mer och mer för varje år.

Tack och lov så finns ju mandelträden lite överallt så här är en blandning av blomning från egna träd och andras. Också en blandning av tid på dygnet och stadie i blomningen.

När blomningen går mot sitt slut så kommer även de gröna små bladen. Mandel börjar alltså sin blomning på bar kvist.

Det är LillaSyster som kör färgsprakande fredagar!

Som du kan se på bilden längst ner i nästa galleri så syns inte mina fyra små träd nästan, de försvinner mot allt gräs runt omkring. Dessutom är bara två av dem ännu inramade med sten och bark. Men det är roligt att ha även det första årets blomning dokumenterad, även om bilden inte är bra på något sätt.

Senare så får vi se om det utvecklats några mandlar också, i så fall blir det skörd av dem i september.

Hoppas du får en fantastisk fredag, vi ska på utflykt med vänner och packar med oss matsäck!

Publicerat:

i:

42 svar till ”Färgsprakande mandelblomning”

 1. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Wow, vilken härligt inspirerande blogg! Jag har precis hittat hit och ser att det här passar mig precis. Fantastiska bilder på mandelblommor

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Välkommen! Har du en blogg också?

   1. Profilbild för Jessica
    Jessica

    Tack! Nej, jag målar lite akvarell och har ett instagram för mina alster, men det är bara en hobby. Tycker om att starta dagen med lite bloggläsande och gärna hos er som bor söderut.
    Vi har ett extraboende i Spanien och det finns en dröm om förtidspension även hos mig och att få se dina odlingar (!) Oj, så inspirerande. Precis så som jag skulle kunna tänka mig att leva.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Vad roligt du vill hänga här med mig på morgonen! Skönt att du kommer till värmen emellanåt också. Livet här passar mig utmärkt och det gör mig glad när jag kan inspirera.

 2. Profilbild för Åke

  Finner bara ett ord: WOW!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla Åke!

 3. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Ren och skär lycka! Tack för en bra start på dagen =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt! Tack själv!

 4. Profilbild för Sara i Barcelona

  Äskade mandelblommorna <3 Ja nu har de snart blommat färdigt här också, alltid lite sorgligt, men snart börjar apelsinträden blomma också och den doften är ju bara så ljuvlig 🙂 Och så Mimosan förstås, och sen Blåregn, och jaaa, mycket fint fortfarande att se fram emot 🙂

  Jättefina foton och så lyxigt att ha era egna små träd, hoppas ni får mandlar 🙂 Jag har funderat på om det är någon skillnad på de rosablommiga träden och dom vitablommiga? Har du koll på det? 🙂
  Nu verkar min blogg fungera igen iaf, tack och lov, men tack för påringningen 😉

  Stor kram och ha en underbar fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är de älskade blommorna, alla de olika du räknar upp. Vi hoppas på blåregn i år också, planterade det förra vintern och det börjar knoppa sig nu på de långa grenarna som klättrar utmed staketet. När blomningen är över ser jag fram emot de guldiga vackra fälten 🙂 Älskar årstiderna här nere där vyerna varierar stort men vi slipper frysa! Vet inte om det när någon skillnad mellan blomfärgerna, men det är olika sorter bara tänker jag. Jag har två varianter hos mig, men det fanns mängder att välja mellan. Om du får veta något om det berätta gärna 🙂 Bra din blogg fungerar igen, det är så jobbigt när den ligger nere. Kram och detsamma!

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vilka spännande variationer.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns väldigt många varianter av mandelträd där själva mandeln har olika format också. Jag har två olika sorter hos mig, ska bli kul att se mandelformatet en dag.

 6. Profilbild för Äventyret Framtiden

  UNDERBART! Något annat ord finns inte för alla dessa ljuvliga variationer du bjuder på.

  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen! Kram

 7. Profilbild för znogge

  Så vackert när mandelträden blommar! Era kommer att bjuda på mer och mer blomsterprakt. Förhoppningsvis blir det kanske några mandlar redan i år.

  Trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi hoppas verkligen att det blir mer och mer blomster för varje år! Tack detsamma!

 8. Profilbild för Mamma C

  Så vackert när mandelträden blommar.
  Hoppas ni får en liten skörd till hösten.
  Ha en fin fredag och en trevlig utflykt.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blir roligt om vi kan skörda lite mandlar! Detsamma, kram

 9. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vi har aldrig upplevt när mandelträden blommar riktigt rikligt men vi såg åtminstone några när vi var på Teneriffa förra januari. De är så underbart vackra! Här får vi vänta på körsbärsträdens blomning längs Vallevägen i maj. Det är inte fy skam det heller!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Körsbärsblomningen är otroligt vacker den med!

 10. Profilbild för Susjos

  Så vackert med mandelblommorna! Det pratas om den blomningen på Gran Canaria också, men jag har aldrig sett den!
  Tack för titten!
  Trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du får kika på blomningen i Kungsan istället 🙂 Detsamma!

 11. Profilbild för Ulla

  Åh så ljuvligt vackert! Jag har sett mandelblomning på Teneriffa en gång, i februari. Det är nog ungefär som när jag väntar på de vilda äppelblommorna här. Men det dröjer ett tag till. Jag njuter av dina mandelblommor så länge.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Blomning gör mig glad och jag håller med om att äppelblom är fantastiskt vackert det också.

 12. Profilbild för Annika

  Men så fint!!! Mandelträd har vi inte här. MEN jag har sett dem blomma nere i Texas. GUD så vackert.
  Lyllos dig som har dem att njuta av, och att fota. Så fina bilder!
  Vad vackra de är, doftar de också? Bild tre är min favvis idag , ÅÅÅÅÅÅ!!!!
  Kramar och ha en jättefin helg, Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vissa doftar! Önskar dig detsamma! Kram

 13. Profilbild för Åsa Danielsson

  Verkligen fantastiskt vackert med Mandelblommorna, det dröjer länge innan de blommar här hos oss, då jag flyttade hit för snart 12 år sedan då fanns det fullt med Mandel träd/buskar överallt på detta område. Men de valde att rensa upp hela området och nu är det bara de största som står kvar, alla de småa vildvuxna är borta. Men otroligt vackert att se på!

  Trevlig helg! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns det mandelblomning i Sverige? Visste jag inte, trodde inte de överlevde det svenska klimatet. Tråkigt att det är borta nu. Detsamma!

 14. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Underbara små blommor som sprider glädje runt omkring er 😀 Trevligt att kunna följa de egna små träden från små plantor till fullvuxna träd. Jag håller tummarna för en fin skörd redan i år 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är verkligen fina blommor, jag ser också fram emot att se om vi kan få någon skörd. Det vore ju magiskt med egna mandlar! Kram

 15. Profilbild för Anki
  Anki

  Såå vackert fångade med kameran! Snyggt jobbat Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla Anki!

 16. Profilbild för Marianne

  Mandelträdets blommor känns verkligen skira och vackra. Så roligt att de blommar redan som små kvistar i gräset 🙂
  Igår såg jag ditt lag på hemmaplan, köra över mitt, aj aj!
  Ha en trevlig kväll
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de är skira och vackra! Heja Frölunda 🙂 Kram

 17. Profilbild för Paula Merio

  Allt har sin början, tänk så roligt att följa mandelträdens utveckling från början. Jag gillar gamla äppelträd som är alldeles knotiga. Har någon gång bott på ställen där det har funnits gamla äppelträd, då har jag varit tvungen att gå och röra vid stammen och grenarna, känna med händerna för de är så häftiga. Vet inte hur mandelträden ser ut som gamla eller hur gamla de blir, men det är långt dit det förstår jag. Tack för fina foton

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har blivit alltmer fascinerad av träd, när vi bodde i Sverige hade vi träd, äppleträd t.ex men det var mest frukten som var intressant inte själva trädet. Men nu är träd något jag verkligen gillar, så förstår vad du menar. Det är många nya träd för mig att ta in – har inte full koll på dem och kan inte stilla på din undran tyvärr. Tack!

 18. Profilbild för Jag

  Klart att du är glad över dina små plantor, när de blommar visar de sin kraft. Jag är väldigt förtjust i knoppar och därför gillar jag de bilderna extra, där finns så många färgnyanser och formen är som en droppe, så underbar. Mycket vacker mandelblomsserie, tack för den! Mitt i vårt vackra vinterväder har jag spanat in knoppar, tror att det är en magnolia.

  Sen undrar jag: är bilderna inlagda för att klickas upp en och en eller är det en bildkarusell? Jag frågar för att jag har haft problem med sånt på vissa bloggar och eftersom jag vill se bilderna ordentligt klickar jag dem större och när det är många så är det lite omständligt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är väldigt glad för mina små träd 🙂
   Wordpress har gjort om bildgallerierna, så det blir väldigt konstigt och dubbla klick om jag vill ha karusellen också. För jag vill ha att även enskilda bilder kan klickas upp till stort format och den inställningen följer med i gallerierna. Jag tänker att alla inte vill se alla bilder i stort format och då är den här varianten bättre där en kan välja vilken bild en vill se i stort format. Men jag förstår att det drabbar dig och andra som vill se alla bilderna i stort format. Inte lätt att få det rätt, men tack för att du frågar och säger vad du önskar.

 19. Profilbild för JoY

  De är så vackra och skira blommorna och skiftar i färgerna. Tänk så mysigt att kunna plocka era egna mandlar sedan. Kan ni skörda redan i år?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det vore häftigt, vet inte om det blivit några mandlar, det visar sig i höst 🙂

 20. Profilbild för Anni

  Så ljuvligt! Jag har aldrig upplevt mandelblom i verkligheten, så jag njuter lite extra och hoppas att dina träd trivs och växer sig stora <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men så roligt Anni att få bjuda dig på en upplevelse digitalt i alla fall! Tack!

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.