Fem situationer

Nu var det ett tag sedan jag svarade på Elisamatildas frågor som hon ställer varje fredag. Men de här tyckte jag var roliga och de visar ju dig som läser lite er om vem jag är.

Den översta bilden visar en situation som Elisamatilda inte frågar om men den får vara med ändå. Det är jag som försöker fota våra söta rosa blommor på lilla persikoträdet. Men när jag är där med kameran så vill Sombri lukta på både blommor, mig och kameran. Jag tycker det är en finfin situation som jag är glad att ha på bild.

1. En vän är i närheten och vill komma förbi. Hur lång tid behöver du innan du skulle kunna öppna dörren?

Ingen tid alls. Jag älskar spontana besök. Den som kommer med kort varsel förväntar sig troligen inget av mig, det skulle i alla fall inte jag göra om jag gjorde ett spontant besök hos någon.

2. Du hittar något på marken som ser tappat ut, vad gör du?

Det har inte hänt någon gång här i Portugal. Men jag tar upp det och beroende på vad det är så gör jag olika saker. Om det är ett paraply, en tröja eller dylikt så hänger jag det på en gren i närheten så det syns ifall personen återvänder och letar efter det. Om det är något som kan ta skada av vädret eller om det är något värdefullt så lämnar jag in det på Juntan här i vår by och hoppas de kan hitta rätt ägare.

Detta är inte tappat, men så här skulle jag kanske hänga en tappad sjal

3. Du vaknar plötsligt av att du står på en scen, med publik som väntar. Vad gör du?

Jag har aldrig stått på en scen och har ingen önskan om att göra det heller. Det närmaste jag har erfarenhet av är att stå inför elever på Högskolan i Borås när jag undervisade webb där.

Jag tror faktiskt jag skulle gå av scenen… eller så skulle jag säga som det är, att jag inte har en aning om vad gör på scenen och sen kliva av den för att hitta någon som kan förklara situationen för mig.

4. Ute på stan ser du en bit bort hur några försäljare vill sälja in något till förbipasserande. Vad gör du?

Fortsätter gå dit jag tänkt, men nonchalerar försäljaren.

Lasagne som jag bjöd Roger på, han åt gladeligen 🙂

5. På middag blir du serverad något du absolut inte tycker om. Hur reagerar du?

Jag är en väldigt kräsen person när det gäller mat och jag förväntar mig absolut inte att det alltid ska finnas alternativ som passar mig. Tycker det är vanligt att frågan om vad en gillar/tål ställs vid middagsinbjudan, så har faktiskt inte varit med om detta någon gång tror jag.

Men jag tror att min reaktion skulle vara att jag petar i maten och försöker hitta något för mig ätbart på tallriken. Om jag då skulle få frågan om varför jag inte äter skulle jag säga som det är, att jag tyvärr inte tycker om eller kan äta det.

Publicerat:

i:

35 svar till ”Fem situationer”

 1. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

  Men så kul att läsa dina svar 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du tycker det!

 2. Profilbild för Urmas Lepp
  Urmas Lepp

  Det där med att bli serverad något som man inte tycker om eller tål att äta. Eller att man helt enkelt inte vill äta av någon anledning. Hur klarar jag situationen då?
  Det finns fyra saker jag totalvägrar att äta och det är ”rå” mat, som t.ex. Sushi. Illaluktande (rutten/förstörd) mat som t.ex. Surströmming. Och gammal mat som t.ex. Bacalhao. Och så är det det värsta som är ”levande” mat som t.ex. Ostron. Jag har hört att ett ostron lever upp till 20 minuter i magen efter att den har svalts! Barbariskt tycker jag.
  Jag vet att många kommer att reagera på mina åsikter. Men så är det ju att vi har olika smak, vilket jag självklart accepterar.
  Hur kommer jag då att klara av situationen om jag blir serverad något av dessa rätter? Jo, jag säger helt enkelt att min religion inte tillåter mig att äta detta! Har hittills alltid, vilket inte har behövts sägas många gånger, accepterats. Nu har jag ju ingen religion, men det är en annan historia.
  Ha en trevlig påsk/Urmas

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det verkar som du hittat en lösning som fungerar för dig! Jag tänker att det är upp till var och en av oss att bestämma vad vi vill stoppa in i kroppen. Allas val ska respekteras. Önskar dig en fin helg också!

 3. Profilbild för Marianne

  Jag läste frågorna igår hos Ingrid, kul att se era svar, som är ganska lika mina också. Förutom den med scenen, jag skulle nog först göra som du men stanna kvar och berätta något galet tillfälle, jag kan vara lite av en pajas ibland. Och jag har hållit en del kurser så liiiite erfarenhet av att prata inför publik finns.
  Ha en fin påskafton
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att du är lite av en pajas! Hoppas din påsk blir bra, trots omständligheterna. Kram

 4. Profilbild för Mamma c

  Vilka roliga frågor och kul att se dina svar på dem.
  Ha en fin och bra påskafton och hoppas din arm är bättre.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det är kul med de här frågetemana, inte varje vecka, men emellanåt. Passar särskilt bra nu när jag inte fotar så mycket. Armen är bättre, men inte återställd dessvärre. Kram

 5. Profilbild för Kraka

  Trevligt att läsa dina svar. Jag ska skriva mina lite senare idag.
  Ha en fin och trevlig påskafton. Även om jag anpassar mig till den profana världen så har jag lite svårt att önska ”glad påsk” i förtid. I den kristna traditionen säger man det tidigast i påsknattsmässan. Då är det uppståndelsen man firar. Har planera att gå i mässan ikväll i Lunds domkyrka.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Då ser jag dina svar nästa gång jag går in och hälsar på dig. Tyvärr funkar ju inte min kommentering hos dig, men läser jag gör. Hoppas du får uppleva en fin mässa ikväll!

 6. Profilbild för Ingrid

  Så roligt att läsa dina svar också! Variationerna är inte så stora i den här omgången.
  Ha en Glad Påsk!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tänker så också, vi som svarar är ganska lika varandra denna veckan. Detsamma Ingrid!

 7. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det är ju våra vuxna barn som oftast kommer spontant, de har ju nyckel också. Bäst dock ringa, vi är inte alltid hemma, inte när äldsta sonen kom senast, synd.
  Jag äter allt och tycker om allt, mycket tacksam gäst 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Här är det grannar och folk som är ute och promenerar som kommer spontant. Eller vänner med husbil.

 8. Profilbild för Äventyret Framtiden

  En sån ljuvlig ögonblicksbild! Ett foto som nog aldrig kommer igen…underbart.
  Jag behöver inte någon tid heller, vill någon komma så är den välkommen och då får den ta det som jag har det.. inget mera med det. Jag gillar spontanbesök.
  Hittar jag något så gör jag som du gör, ungefär…
  Jag går dit jag tänker gå om det så är försäljare i vägen. Jag säger ett vänligt nej tack och går vidare. Accepteras alltid.
  Jag äter allt, har inget större problem med det även om vissa maträtter inte hör till favoriterna. Jag tar lite grann och äter långsamt om jag får något som jag inte gillar särskilt mycket. Alltid brukar det finnas något i grönsaksväg som jag kan ta mera av.

  Ha en fin påskaftonsdag! Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det verkligen, en riktig ögonblicksbild! Jag gillar också spontanbesök! Kul att läsa dina svar här hos mig 🙂 Kram och hälsa de som ni hänger med i påsk, om det är någon vi träffat!

 9. Profilbild för Sara i Barcelona

  Haha, roliga frågor 😀 Hm… spontanbesök är jag lite kluven till måste jag nog säga… men beror såklart på vem som kommer, med barnen spelar det absolut ingen roll så klart, men gillar att ha i ordning och att kunna bjuda på nåt gott när jag ska få besök, som är lite mer ovanligt så att säga 😀
  Oooh, det där med att bli bjuden på mat man inte gillar… jag skulle absolut äta och inte säga något då det ju kanske kan vara känsligt… men som tur är händer det sällan, och faktum är att jag föredrar att bjuda hem till oss, då vet jag att det blir god mat, haha 🙂 Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Smart att bjuda hem för att garantera god mat! Jag tycker om att bli bortbjuden på middag, så vi är en bra match 🙂 Kram

 10. Profilbild för Micke

  Försäljare är inte min grej heller, hade en utanför affären på torget här i torsdags, försäljaren ville sälja en tröja, på tre sekunder gick priset från 120 kr till 40 kr, tre sekunder var väl ungefär den tid det tog att passera vederbörande.
  Inte min grej alls.

  Är det familjen som gör sig skyldig till spontanbesök så går det ju an, annars är det inte av intresse för oss. 😉

  Ha nu en fin påskafton.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar inte heller försäljare, varken på telefon eller på torget. Affärer och marknadsstånd är något annat, då väljer jag ju att gå dit. Men att bli ”påhoppad” av någon som vill sälja mig något gör mig förbannad 🙂 Detsamma!

 11. Profilbild för znogge

  Kommer man apropå så kan man inte förvänta sig något och det tror jag inte att folk gör heller. När det gäller mat så finns det vissa saker jag absolut inte äter och då säger jag till. Det är ju ingen personlig kritik mot personen som bjuder för vi har alla olika smak. Jag hade inte själv velat att någon skulle tvinga i sig maten hos oss.

  Önskar en fin påskafton!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med på alla punkter 🙂 Detsamma!

 12. Profilbild för Jossu

  Vilken fin bild på Sombri. Tur att du hade kameran redo i det ögonblicket.
  Kul att få läsa dina svar. Att få spontanbesök låter som en mardröm för mig. Jag hade halvt panik igår trots att jag inte skulle få besök förrän efter 20 minuter. Jag vill gärna ha tid att i lugn och ro plocka i ordning och piffa till mig lite.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag är väldigt glad för att hon var där med nosen. Kul att höra hur du tänker!

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Kul att läsa dina svar och se att vi tänker lika i flera av situationerna. Jag skulle dock uppskatta ett meddelande eller ett samtal om att någon vill komma på besök. Det räcker med några minuter innan de kommer men jag behöver den korta stunden för att ställa in mig på besöket. Sedan är de väldigt välkomna. Jag skulle inte själv bara ringa på hos någon heller utan göra precis så som jag helst vill att andra gör. Men självklart öppnar jag dörren ändå och välkomnar den som vill komma in, om det är någon jag känner. Hittills har min veganska kosthållning bara vid ett fåtal tillfällen orsakat problem. Jag har faktiskt blivit lite förvånad över hur gärna ickeveganer bjuder på mat som jag kan äta och när de kommer till mig är det ju jag som bestämmer 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul att vi är olika 🙂 Jag skulle också uppskatta ett samtal el. SMS innan, men det är inte alls nödvändigt. Idag tror jag dock inte någon bara skulle komma och ringa på, utan de skickar ett SMS när de är på väg och frågar om det passar. Det är så klart skönare att få några minuter. Men jag måste inte ha det. Kram

 14. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Fin bild på nosen och persikoblomman. Det dröjer till min fröken persika blommor. Kul att läsa dina svar. Ha en fortsatt bra påskhelg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi har ju precis upptäckt att det är ett persikoträd så det är roligt att det även blommar! Tack och detsamma!

 15. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Jättefin bild på katten och blomman! Tänk att ha persikoblom runt knuten … så ljuvligt, det tycker ju uppenbarligen även katten!
  Om spontana besök: de är egentligen alldeles för få.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, tyckte mycket om det ögonblicket också. Håller med om spontana besök!

 16. Profilbild för Nilla Tankebubblor

  Vilken härlig bild på kattnosen och blomman!
  Spontana besök händer alltför sällan nu för tiden. Men jag uppskattar det!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag håller med om spontana besök, gärna fler!

 17. Profilbild för Susjos

  Alltid kul att läsa andras svar. Lasagnen ser supergod ut, förstår att Roger åt med god aptit!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det! Den här gången var det inte så väldigt stor variation på svaren, men ändå kul! Den var supergod!

 18. […] Anette, Klimakteriehäxan, Susanne, Kina, Paula, Susie, Jeanette, Ingrid, Madde, Corkystyle, Anna, Anette, Karoleen, Robert, […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 11°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.