Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Publicerat:

Du köper väl inte färdiga fiskpinnar? Det är så enkelt att göra egna. Godare blir det också och så vet du vad det är i dem.

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 dl mjöl
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd

Ljummen sallad:

  • 600 g delikatesspotatis
  • 400 g morötter
  • 200 g sockerärter
  • 1 rödlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl grovt skuren dill
  • salt, peppar, olivolja

Gör så här:

Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på egen tallrik och låt det stå och vila.

Gör salladen. Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt sockerärtorna koka med de sista 2 minuterna.

Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Rör ihop en vinägrett av 2 msk olja, äppelcidervinäger, 1 tsk salt och 1/2 krm peppar.

Häll av vattnet av potatisen och grönsakerna och låt det ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.

Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar.

Servera med potatissalladen och en valfri kall sås!

Translate »