Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Du köper väl inte färdiga fiskpinnar? Det är så enkelt att göra egna. Godare blir det också och så vet du vad det är i dem.

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 dl mjöl
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd

Ljummen sallad:

  • 600 g delikatesspotatis
  • 400 g morötter
  • 200 g sockerärter
  • 1 rödlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl grovt skuren dill
  • salt, peppar, olivolja

Gör så här:

Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. Vispa upp ägget och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på egen tallrik och låt det stå och vila.

Gör salladen. Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt sockerärtorna koka med de sista 2 minuterna.

Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Rör ihop en vinägrett av 2 msk olja, äppelcidervinäger, 1 tsk salt och 1/2 krm peppar.

Häll av vattnet av potatisen och grönsakerna och låt det ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.

Stek fisken i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar.

Servera med potatissalladen och en valfri kall sås!

Publicerat:

i:

Translate »