alcossebre

Flera svenska digitala nomader i Alcossebre

Så här många svenskar har vi aldrig sett på en och samma boplats i Europa och flera av oss är digital nomader!

Som svensk är det så klart väldigt kul att säga hej och byta några ord men andra svenskar. Ta en fika eller två och lära känna varandra om personkemin stämmer. För oss som arbetar är det extra roligt att träffa andra nomader då livsstilen är lika. På den här ställplatsen är det massor av svenskar!

När vi pratar med andra väljer vi alltid att prata engelska först. Det kan bli väldigt roligt ibland. Särskilt när det visar sig att personen vi talar med faktiskt är från Sverige 🙂

Samtal med M från Sverige

Jag stod och diskade här på ställplatsen, Las Moreras Camper Park, i Alcossebre. I samma utrymme finns tvättmaskin och torktumlare. Det är samma typ av maskiner som på Miramar så jag har full koll på hur de fungerar. Precis efter att jag hjälpt en person med att få igång maskinen kom det en annan person med en kasse för tvättning. Jag berättar då på engelska att maskinen precis är igångsatt. Vi fortsätter att prata om olika saker samtidigt som jag diskar, till slut frågar jag ”Where you from?” ”From Sweden” får jag då till svar. Mitt svar blev ”Varför pratar vi då engelska med varandra?” och vi båda brister ut i gapskratt. Såna händelser fastnar och bidrar till minnen från just den här ställplatsen och orten.

Posten
Hunden ”Posten” med lite sand i ögat i husses famn

Tre nomadpar från Sverige

Just nu är vi tre digitala nomadpar här. Det är jag och Roger, M & A (och hunden ovan) som vi träffade på Miramar samt ett annat par som vi bara pratat med lite grann hittills. Förra övervintringen träffade vi inga andra svenskar alls som fortfarande jobbar. Att nu vara tre husbilspar som delar livsstilen som digitala nomader och samtidigt bor i en husbil är fantastiskt kul! Det ena paret bor i husbilen på heltid som vi gör, det andra är ute på en långresa och har kvar sin lägenhet i Sverige. Men vi älskar verkligen att dela våra erfarenheter med andra digitala nomader, och är de svenska är det ju lite lättare att konversera.

Vi tog en kort cykeltur norrut i går eftermiddag och kan bjuda på lite bilder från den turen. Översta bilden är lägenheter som ligger precis vid i hamnen, med egna båtplatser.

alcossebre
Faro de Cala Mundina
alcossebre
Cala Mundina
alcossebre
Utsikten från Puerto Deportivo Las Fuentes
alcossebre
Alcossebres strand i motljus
alcossebre
Cala Mundina
alcossebre
Fin gata inne i Alcossebre

Här trivs vi riktigt bra, det finns en del semesterlägenheter men också en del spanjorer. Affärer och restauranger är öppna och det är en ganska liten stad. Enda nackdelen är väl att det inte finns någon Mercadona matbutik, men både Consum och Spar finns. Kustlinjen bjuder på naturreservat, stränder och klippor. Strandpromenader och boardwalks.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Flera svenska digitala nomader i Alcossebre”

 1. Profilbild för Magdalena
  Magdalena

  Så underbar blogg ni har. Hittade hit nyligen och tänker läsa ikapp mig för att detta tilltalar mig verkligen. Vilket drömliv ni lever. Fortsätt gärna bjuda på era inspirerande blogginlägg som ger oss andra drömmar till att vilja göra desamma. Jag kommer absolut följa er. Har ni möjligtvis medverkat i någon podd som man kan lyssna på?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hej Magdalena, välkommen hit 🙂 Nej vi har inte medverkat i någon podd. Och kommer inte göra det heller, som det känns just nu. Vi har ställt upp på några intervjuer och du kan läsa om det ”här

 2. Profilbild för Lena

  Kul att ni har hittat till en pärla med fler likasinnade. Sen kan jag ju förstå frustrationen över att inte Mercadona finns i närheten. ????
  Ha det så gött, så kanske vi ses här i Benidorm snart. Kram!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är en fin plats här. Men. vi rullar igen imorgon. Kanske kommer till Benidorm nästa vecka, eller veckan därpå. Vi får se 🙂 Kram!

   1. Profilbild för Lena

    Ser vi fram emot! ????????

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Vi också!

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Som vanligt väldigt fina bilder. Vi längtar neråt, men det är ju ett tag kvar????. Nästa höst styr vi nog direkt till Spanien, om Lage får bestämma. Ha det bra!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag förstår Lage 🙂 Tack, det är roligt att fotografera när motiven är fina.

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilka härliga bilder att drömma till när vinterkylan bet till på riktigt idag! Vi har drygt tre månader kvar innan vi åker ner till Aguilas igen så först och främst ska vi nu kurera vår envetna förkylning som barnbarnen delade med sig av förra veckan för nästa vecka lyfter vi för åtminstone en vecka med lite bättre temperaturer…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas ni blir av med förkylningen snabbt så ni kan njuta fullt ut av veckan i värme!

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.