lägenhet spanien

Andras aktiva val inspirerar till eftertanke

Kan inte nog berätta hur mycket vi inspireras av andras aktiva val i livet. Häromdagen diskuterade vi ett par vänners val och funderingar.

När andra gör aktiva val och tar beslut som kräver lite större förändringar så tycker vi det är så otroligt spännande att följa. Både beslutsprocessen och själva förändringen.

Just nu funderar några vänner på att eventuellt köpa sig en lägenhet i södra Europa. Något vi själva funderat på flera gånger tidigare men när vi flyttat in i FrankieBoy så slutade vi längta efter det.

Men nu när lägenhetsfunderingarna kommer lite närmare inpå oss och det gått ett par år sen vi själva hade tanken aktiv så behövde vi bevisligen tänka igenom det igen. Och ganska snabbt kom vi fram till att vi var rörande överens: Nej, vi kommer inte köpa ett boende i Spanien eller Portugal inom överskådlig framtid. Även om jag ibland går in och kikar på lediga lägenheter i appen Idealista så finns inte suget där.

För oss är havet viktigt, som du nog förstått. Och ett hus/en lägenhet nära havet har vi inte råd att köpa. Att gå/cykla 2-3 km för att komma till havet känns väldigt avlägset för oss i dagsläget, vi upplever ju det så ibland när vi står på en ställplats eller camping och det är inte så vi vill njuta av havet. Vi har inte heller hittat byn/stan vi skulle kunna tänka oss att bo i. Nu har vi ju vår bostad precis där vi önskar den, både här och där. Och så länge som vi vill. Det passar oss fantastiskt bra att bo i FrankieBoy! Att kunna välja boplats styrt av lust, vilja och väder är en lyx vi inte vill avvara. Inte än i alla fall 🙂

bokat flyg och hotell
En trevlig vy att ha från sitt hem!

Och skulle vi mot förmodan hitta ett boende som har det perfekta läget till en vettig peng så skulle vår frihet försvinna. Vår frihet stöds av det kapital vi har för att kunna ta nya beslut nu och framöver. Vi känner oss inte alls mogna att binda upp kapitalet i en fast bostad och vi vill inte heller minimera vår frihet genom att ta ett bostadslån.

Vi fortsätter att följa våra vänners processer och beslut med glädje och stor förväntan. Ska bli så enormt roligt att se var det landar. Och hörni – tack för att ni fick våra tankar att gå en vända till!

Hur fungerar du? Sätts dina tankar igång av andras aktiva val? Vi vet ju att vår livsstil har inspirerat många att ta nya beslut – och det tycker vi är fantastiskt roligt. Men det kan ju också vara så att våra val bekräftar att ditt val att INTE flytta in i en husbil är rätt 🙂

Allas våra olikheter vad gäller behov, beslut och massor av annat tycker vi är häftigt, kul och inspirerande!

Översta bilden är från Mont-Roig, Miami Platja

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Andras aktiva val inspirerar till eftertanke”

 1. Profilbild för Karin Östholm
  Karin Östholm

  Tack för denna och flera andra inspirerande berättelser. Att vara öppen och nyfiken på nya och även nygamla ideer är en styrka. Har man dessutom ett effektivt sätt att processa det hela, kommer man ofta fram till en känsla av att ha tagit ett steg framåt.
  Själv är jag just nu fast förankrad hemma med husbilen utanför knuten och en man som väntar på operation. Nya förutsättningar och möjligheter ska processas.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Karin! Ja vi gillar verkligen eftertanke på både nya och gamla ideer. Livet utvecklas och behoven förändras och då är det skönt att kunna återgå och ta upp en gammal tanke igen. Hoppas ni snart kan släppa ankar, om det är vad ni önskar 🙂

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Att tänka, fundera och processa är ju spännande. Då kan en hamna i situationer och händelser som inte alls var tänkbara för nåt år tillbaka. Visst är närheten till havet underbart, liksom friheten att fara dit näsan pekar. ”Wherever I lay my hat, that’s my home” var en låt som spelades för en massa år sen. Det stämmer

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det spännande. Och att återvända till gamla tankar när en har ny inspiration och ny erfarenhet kan ju ge andra svar. Häftigt att behov och önskemål ändras med livet, det gillar vi. Ja vi brukar säga där vi har wi-fi känner vi oss hemma 😀

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Ja, tankarna finns definitivt hos oss med, men med gamla föräldrar är det inte genomförbart än. Men i framtiden…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det kan jag förstå, det är ju några bitar som behöver falla på plats.

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Visst är det intressant att ta del av andras tankar och berättelser vad gäller livsval. Ibland kan man med en gång känna att det absolut inte är något som lockar, ibland känns tankar som verkade otänkbara för något år sedan som något riktigt passande idag. Huvudsaken är att man inte stagnerar utan lever nyfiken varje dag oavsett ålder.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt! Fascinerande och inspirerande som leder till eftertanke 🙂

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.