solnedgång medicin spanien

Att ta till smärtstillande faller sig inte naturligt

Trasiga höftböjaren får lite hjälp på traven av Voltaren.

Jag, Anna, skadade högra höftböjaren när vi var i norra Tyskland, alltså för två månader sen. Det har gjort ont varje gång jag rest mig eller lyft benet sedan dess. Det har tack och lov inte gjort ont att cykla (med el i uppförsbackarna) eller att gå, så länge jag inte sträcker ut benet för långt. Så lite långsammare promenader än vanligt har gått fint.

Jag har googlat hur jag ska göra för att få det att läka och det har blivit bättre. Men det blir liksom inte helt bra, det går så långsamt. Jag har inte ens tänkt på att det går att köpa medicin som kan hjälpa till med läkningen. Som allergiker har jag knaprat piller så mycket i mitt liv att jag undviker det och sprutor som pesten.

En kompis nämnde Voltaren så där i förbifarten och jag hajade till. Ja fanken, det finns ju medicin som kan påskynda läkeprocessen! Så jag köpte Voltaren här i Spanien och redan dagen efter var jag avsevärt bättre. Och jag hoppas vara helt smärtfri vilken dag som helst! Tack Micke och tack Voltaren!

Här i Spanien är medicin billigt och det krävs inte läkarintyg, inte för den här typen av medicin i alla fall. Så det gäller ju så klart att fortsätta vara försiktig med vilken medicin vi äter, men just nu känner jag en enorm lättnad av att vara så gott som smärtfri!

Och så känner jag mig lite korkad som inte tänkt på detta tidigare utan stått ut med onödig smärta. Därför bloggar jag om det så jag ska pränta in det i min hjärna att all medicin inte är dum.

Så även om solnedgångar är vackert och vi mår bra av dom, så hjälper de inte mot en skadad höftböjare!

Bilden är från solnedgången i Miramar, Tarragona.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Att ta till smärtstillande faller sig inte naturligt”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Voltaren är effektivt. Käre Maken tar det när han får ryggskott och det går över otroligt mycket fortare. Själv använder jag krämen när nån led eller muskel värker för mycket. Du kommer att vara helt fit for fight vilken dag som helst! Skönt du fick tipset!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Voltaren är bra till så mycket 🙂

 2. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Så skönt att du hittat smärtlindring, tar ju så mycket energi när man har värk o ont.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det gör det verkligen! Tacksam att till slut kommit på att det finns extern hjälp 😀

 3. Profilbild för Yvonne Bjerregaard

  Krya på höften. Smärtstillande tycker jag är bra initialt för att hjälpa läkning. Det går fortare när man inte har ont och kan slappna av.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Jag tror oxå det gått fortare om jag tagit medicin tidigare. Men en blir klokare ju äldre en blir har jag hört 😀

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Voltaren är riktigt bra som smärtstillande och inflammationshämmande. Som vi brukar säga om sådana medikamenter; Det är tur det finns, men synd att det ska behövas!
  Under vår veckovandring i Spanien med ett ont ”artrosknä” hade det inte gått så bra utan Voltaren.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är ett fantastiskt läkemedel. Och ja det är synd att det ska behövas, men ibland får en se sig slagen. Vilket tog för lång tid för mig den här gången 🙂

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.