flytta utomlands

Flytta utomlands en dröm sen länge

Att flytta eller i alla fall köpa ett boende utomlands är något vi pratat om i många år. Vi reflekterade kring det häromveckan igen.

Att köpa en bostad i varmare klimat var första anledningen till att vi faktiskt tänkte på att köpa oss en husbil. Först var planen att bila runt med vanlig bil och bo på AirBnb för att utforska var vi kunde tänka oss att köpa en lägenhet eller ett litet hus. Men det blev istället en husbil och planen ändrades successivt till att bo heltid i husbilen.

Men tanken om att vara boende utomlands är fortfarande kittlande. Det är dock otroligt många frågor och väldigt få svar.

Vilket land?

Absolut första tanken var Italien. God mat, exotiskt och varmt. Men det har ändrats med tiden, nu finns det andra alternativ som lockar mer. Tror inte du blir överraskad om vi säger att Portugal står högt i kurs. Där finns naturen, havet, dynamiken och klimatet. Och vi kan tala engelska med många tills vi lärt oss språket.

Tillflyktsort eller permanent?

Det har aldrig varit tal om något annat än att köpa en bostad som vi kan åka till när längtan från snö och kyla blir för stark. Men numera lutar det faktiskt mer åt att flytta utomlands. Att skriva oss i ett annat land. En vacker dag.

Hus eller lägenhet?

Ska vi köpa ett hus eller hyra en lägenhet. Eller bygga något eller ställa FrankieBoy på en bit mark. Vad finns det för gällande regler att känna till i ex. Portugal? Det finns oändliga variationer som lockar oss.

Företaget

Vad händer med företaget om vi flyttar utomlands? Ska det vara kvar i Sverige eller flytta med? Försvinner våra kunder om det inte är ett svenskt företag?

Nej, vi ska inte flytta utomlands nu. Det är fortfarande en dröm vi har och en vacker dag kanske vi har mer svar än frågor. Vi fortsätter nog prata om detta och bolla olika möjligheter, men just nu passar vårt flackande nomadliv oss väldigt bra.

Om du skulle flytta utomlands i dina drömmar, vart flyttar du då?

Bilden är från Madeira, en plats vi älskar och som också står på listan över möjliga platser att bo på.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Flytta utomlands en dröm sen länge”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi har ju fastnat i Spanien, Tore del Mar några mil öster om Malaga. För att det är spanjorernas stad och inte turisternas. För att det är i ett område som har ett av Europas bästa klimat. För att det är nära till både storstad och fantastiska naturupplevelser. För att maten är billig. För att strandpromenaden är fantastisk. För att de människor vi möter är så vänliga. För att allt det vi behöver finns i butikerna. För att det finns bra allmänna kommunikationer. För att det platt mark i stan (med tanke på en ålderdom)

  Vi har inte ansökt om Recidencia, men kommer kanske att göra det. Då flyttar vi ”på riktigt” Än så länge är vi ju inte välkomna tillbaka till Spanien – men röster höjs för att vi snart ska vara det 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Blir så glad när jag läser om er kärlek till TdM. Och jag vet ju ni känner så, låter fint att ha hittat hem även i värmen. Spännande att ni funderar på att flytta på riktigt. Ser fram emot att få följa era framtida planer.

 2. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Instämmer helt i att Torre del Mar är vårt drömställe också. Men jag tror inte vi kommer att flytta permanent, jag vet att språket blir svårare när man blir allt äldre. Än så länge inga problem men som dement är det nog lättast att vara ”hemma”.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fint att ni hittat er plats i solen också. Vi tycker TdM är alldeles för stort 🙂 Tack för era tankar!

 3. Profilbild för Anna
  Anna

  Portugal alla dagar i veckan! Bästa landet på alla plan, i min värld iallafall.

  Vi funderade på samma sak, att köpa något och flytta ner. Men valde husbil, åtminstone nu. Framtiden avgör. Eventuellt en tomt.

  Blir spännande att höra vidare!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att vi känner så lika! Visst är det kul att se vad som händer i framtiden, vi fortsätter drömma men framförallt njuta av det liv vi lever idag.

 4. Profilbild för Lisa

  Gillar också Portugal väldigt mycket men behöver ha ett boende att komma hem till i Sverige. Vi är alla olika men personligen tycker jag att det är så härligt att få ha dubbla liv . Ett liv i huset och ett annat i hjulhuset , på så vis uppskattar jag att det blir förändringar i hur vi gestaltar vardagen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det härligt med dubbla liv, förstår precis vad du menar. Vi tänker att husbilslivet inte behöver ersättas helt. Men som sagt, vi pratar högt just nu bara.

 5. Profilbild för Chatrine

  Mina favoritplatser att vara i är Centrala Bergsmassivet eller bergen i Östra Provence – älskar dem.
  Men jag tror faktiskt inte att jag skulle vilja bo där. Villhöver däremot några månader varje år på luffen i mina favoritberg. Har inte hittat någon specifik plats eller ort som är bättre än den vi bor i just nu.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kan ju vara så att du verkligen hittat hem och att du även hittat pärlorna att besöka när andan faller på 😀 Finns inga färdiga recept tänker jag, vi är alla så olika i behov.

 6. Profilbild för Cathinka - På vift

  Vi har ju redan valt???? Portugal har tagit oss med storm och vi älskar vårt liv här. Kanske kommer vi en dag när vi blir lite äldre även skaffa oss en liten bas i Sverige men just nu är vi helt nöjda här.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja ni har valt en fin plats, trivs verkligen i er by/stad men tyvärr ont om boplatser för vårt hem nära havet..

 7. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Så då har jag läst genom alla era inlägg för denna vecka. Läsvärt och efterlängtad läsning ska ni veta.
  Vi är ju redan där som ni vet. Köpt ett litet hus i Thézan och ångrar inte en centimeter av vårat liv. Klimatet var ett av de starkaste orsakerna då jag har ett ben med åtskilliga plattor och plåtar efter ett svårt benbrott med krossade fotknölar. Kyla gör att jag får en svår värk.
  Sedan var det ju närheten till Spanien och Portugal som vi inte besökt med vår husbil. Vi har Mackan kvar och det är den enda bilen vi har idag. Men med idag två stora hundar är den perfekt.
  Efter snart ett år i huset har vi landat och vi ville även ha ett boende där vi kunde bli gamla, vilket betyder enplans,nära till service och utsikt över vinfält.
  Jag läste en blogg innan vi körde ner hit som heter:Man ser floden. Intressant kanske för er som funderar på Portugal.
  Ha en fin söndagskväll

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men vad roligt att höra! Du behöver ju inte vänta, inläggen publiceras ju under veckan så du kan alltid kika in och stilla nyfikenheten när helst du vill. På söndagen kommer mejlet med alla länkar för att du ska kunna se om du missat något intressant.

   Ja ni ser onekligen ut att ha det helt fantastiskt där på er plats i solen. Tack för tipset om bloggen, ska vi kika in på!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.