Att flytta eller i alla fall köpa ett boende utomlands är något vi pratat om i många år. Vi reflekterade kring det häromveckan igen.

Att köpa en bostad i varmare klimat var första anledningen till att vi faktiskt tänkte på att köpa oss en husbil. Först var planen att bila runt med vanlig bil och bo på AirBnb för att utforska var vi kunde tänka oss att köpa en lägenhet eller ett litet hus. Men det blev istället en husbil och planen ändrades successivt till att bo heltid i husbilen.

Men tanken om att vara boende utomlands är fortfarande kittlande. Det är dock otroligt många frågor och väldigt få svar.

Vilket land?

Absolut första tanken var Italien. God mat, exotiskt och varmt. Men det har ändrats med tiden, nu finns det andra alternativ som lockar mer. Tror inte du blir överraskad om vi säger att Portugal står högt i kurs. Där finns naturen, havet, dynamiken och klimatet. Och vi kan tala engelska med många tills vi lärt oss språket.

Tillflyktsort eller permanent?

Det har aldrig varit tal om något annat än att köpa en bostad som vi kan åka till när längtan från snö och kyla blir för stark. Men numera lutar det faktiskt mer åt att flytta utomlands. Att skriva oss i ett annat land. En vacker dag.

Hus eller lägenhet?

Ska vi köpa ett hus eller hyra en lägenhet. Eller bygga något eller ställa FrankieBoy på en bit mark. Vad finns det för gällande regler att känna till i ex. Portugal? Det finns oändliga variationer som lockar oss.

Företaget

Vad händer med företaget om vi flyttar utomlands? Ska det vara kvar i Sverige eller flytta med? Försvinner våra kunder om det inte är ett svenskt företag?

Nej, vi ska inte flytta utomlands nu. Det är fortfarande en dröm vi har och en vacker dag kanske vi har mer svar än frågor. Vi fortsätter nog prata om detta och bolla olika möjligheter, men just nu passar vårt flackande nomadliv oss väldigt bra.

Om du skulle flytta utomlands i dina drömmar, vart flyttar du då?

Bilden är från Madeira, en plats vi älskar och som också står på listan över möjliga platser att bo på.

/Anna & Roger