Samtidigt som jag kollade på 5-milen i söndags fixade jag en del med bloggen. Utveckling är alltid kul!

Efter att ha bloggat i ett år så har jag märkt förbättringar jag vill göra. I söndags fanns tid och lust. Med en fantastisk utsikt över havet och med skid VM på paddan intill fick jag gjort massor. Skomakarens barn-syndromet vill vi inte ha här, så det är viktigt att vi håller en hög kvalitet på vår blogg trots att vi jobbar med webbplatser hela tiden.

Taggarna är färre

En vanligt fenomen när en bloggar är att det lätt blir nya och fler taggar hela tiden. Det blir rörigt för dig som besökare och ibland kanske det bara finns någon enstaka inlägg under vissa taggar. Detta har jag nu renodlat ordentligt. Har tagit bort nästan hälften av tidigare använda taggar. Många taggar har jag kunnat slå ihop såsom: husbilister, andra bloggare, andra nomader och umgås. De ligger nu alla uppmärkta i taggen ”relationer” istället.

Jag har försökt att systematiskt minska antal taggar utan att för den skull göra taggarna för breda. Jag har styrt om de taggar jag tagit bort, så du ska inte hamna på någon felsida även om du skulle använda gamla länkar.

Dessutom har jag gjort så att alla taggar nu visas i sidofältet (listan med de gröna knapparna) – tidigare var det bara de mest använda som syntes. Nu kan du se alla och därmed också leta fram inlägg som du vill läsa.

Glöm inte använda sökfunktionen också, om du söker inlägg med ett specifikt innehåll. t.ex. kanske du vill söka på ”toalettkassett” – då får du fram alla inlägg där det ordet ingår.

Annan prenumerationstjänst

På bloggen har vi haft en funktion för dig att prenumera på inlägg, att få ett mail varje gång vi publicerar ett inlägg. Men den funktionen slutade fungera i senaste uppdateringen. Trots en uppdatering till redan dagen efter var problemet ändå kvar. Så jag valde att sluta använda den tjänsten och istället använda MailChimp som jag vet är en pålitlig tjänst.

Ni som tidigare prenumererat har jag flyttat över till den nya tjänsten. Så ni fortsätter att få mail. De här skillnaderna är märkbara:

  • ni få mail en gång per dag, på morgonen kl. 6, oavsett hur många inlägg vi lägger in och oavsett när inlägget är publicerat tidsmässigt
  • pop-up som förtydligar funktionen för nya besökare

Jag hoppas att pop-up funktionen inte är för störande. Om den är det så är jag glad för feedback, för den ska inte vara kvar och störa efter att du klickat bort den en gång.

/Anna