färre taggar

Förändringar på bloggen

Samtidigt som jag kollade på 5-milen i söndags fixade jag en del med bloggen. Utveckling är alltid kul!

Efter att ha bloggat i ett år så har jag märkt förbättringar jag vill göra. I söndags fanns tid och lust. Med en fantastisk utsikt över havet och med skid VM på paddan intill fick jag gjort massor. Skomakarens barn-syndromet vill vi inte ha här, så det är viktigt att vi håller en hög kvalitet på vår blogg trots att vi jobbar med webbplatser hela tiden.

Taggarna är färre

En vanligt fenomen när en bloggar är att det lätt blir nya och fler taggar hela tiden. Det blir rörigt för dig som besökare och ibland kanske det bara finns någon enstaka inlägg under vissa taggar. Detta har jag nu renodlat ordentligt. Har tagit bort nästan hälften av tidigare använda taggar. Många taggar har jag kunnat slå ihop såsom: husbilister, andra bloggare, andra nomader och umgås. De ligger nu alla uppmärkta i taggen ”relationer” istället.

Jag har försökt att systematiskt minska antal taggar utan att för den skull göra taggarna för breda. Jag har styrt om de taggar jag tagit bort, så du ska inte hamna på någon felsida även om du skulle använda gamla länkar.

Dessutom har jag gjort så att alla taggar nu visas i sidofältet (listan med de gröna knapparna) – tidigare var det bara de mest använda som syntes. Nu kan du se alla och därmed också leta fram inlägg som du vill läsa.

Glöm inte använda sökfunktionen också, om du söker inlägg med ett specifikt innehåll. t.ex. kanske du vill söka på ”toalettkassett” – då får du fram alla inlägg där det ordet ingår.

Annan prenumerationstjänst

På bloggen har vi haft en funktion för dig att prenumera på inlägg, att få ett mail varje gång vi publicerar ett inlägg. Men den funktionen slutade fungera i senaste uppdateringen. Trots en uppdatering till redan dagen efter var problemet ändå kvar. Så jag valde att sluta använda den tjänsten och istället använda MailChimp som jag vet är en pålitlig tjänst.

Ni som tidigare prenumererat har jag flyttat över till den nya tjänsten. Så ni fortsätter att få mail. De här skillnaderna är märkbara:

 • ni få mail en gång per dag, på morgonen kl. 6, oavsett hur många inlägg vi lägger in och oavsett när inlägget är publicerat tidsmässigt
 • pop-up som förtydligar funktionen för nya besökare

Jag hoppas att pop-up funktionen inte är för störande. Om den är det så är jag glad för feedback, för den ska inte vara kvar och störa efter att du klickat bort den en gång.

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Förändringar på bloggen”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja det gäller att hålla reda på sina taggar!
  Har inte så många än på vår Blogg 🙂

  Ha det gott…….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja och vi har ju både kategorier och taggar 🙂

 2. Profilbild för Barbro

  Allt ser toppenfint ut (förstås)!

  Något som jag personligen gillar på en del andra bloggar är den lilla gilla-knappsfunktionen.

  Är det något för dig/er?
  Jag läser alla inlägg med intresse men ibland skulle jag bara enkelt vilja visa att jag HAR läst eller gillat det jag har läst, men inte vill uttrycka det i en kommentar.
  Kanske är jag bara Instagramskadad. 😉

  Glad fettisdag!

  PS För mig kanske det blir en RAW-semla idag. DS

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Toppen! Jag har hjärta-like på anna-forsberg.se. Den används dock inte så mycket så tycker den är vilseledande för besökare. Och om du likeat så skulle jag gärna vilja veta vad du gillade..hahaha. Dilemma! Kommentera när det passar dig, men hjärta knapp är inget vi kopplar på nu i alla fall. Varmaste tack för feedbacken! RAW-semla är nog riktigt gott det också, fast vanlig är bäst, även om det aldrig blir för mig. Men Roger längtar enormt efter semlor..

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  I min androidtelefon funkar det fint. Utveckling är ju trevligt, när det blir till det bättre ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 😀

 4. Profilbild för FREEDOMtravel

  Visst behöver man uppdatera och fixa ibland! Sånt tycker vi också är kul! Taggarna har jag städat ibland, men behövs säkert igen … Prenumererar på mejl gör jag inte, men jag prenumererar på Bloglovin istället!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag följer gärna också via Bloglovin, då är det liksom samlat. Men mail är bra komplement när man verkligen inte vill missa ett enda inlägg. Jag följer enstaka bloggar både med mailprenumeration och bloglovin faktiskt.

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.