De mjuka värdena har verkligen gjort utslaget på februaris bästa boplats!

Följande platser har vi stått på i februari: Parque de Castelo, Silves (PT) – vann januari bästa boplats, Parkering/Fricamping, Portimao (PT), Turiscampo, Praia de Luz (PT), Area Camper, Lagos (PT), Parkering/Fricamping Praia das Furnas, Vila Nova de Milfontes (PT), Ställplatsen, Porto Covo (PT) samt Aire Municipale des Evora, Evora (PT)

Turiscampo var en fantastiskt fin camping! Vi stod där nästan i tre veckor och hyrde bil, utforskade Algarve och njöt av bad i varma pooler. Tog långa och sköna duschar och sprang till servicehuset för varje toalettbesök. För att vi kunde. Men.

bästa boplatsen februariDen slår inte fricampingen vi gjorde vid Praia das Furnas. Det är den absolut bästa boplatsen i februari. Vi stod nästan direkt på stranden, det var ingen trängsel och vi njöt verkligen av dagarna vi hade där. En fricamping där det bara fanns sopkärl. Inget annat. Men det var en tydlig hänvisning till var vi med husbilar skulle stå. Känslan, omgivningarna, utsikten, närheten till vattnet, fridfullheten och priset var överlägset bäst på den här platsen. Flera av de andra kriterierna vi mäter var likvärdiga med Turiscampo, men den här grusparkeringen är den absolut bästa i februari.

Edit: Obs, det är inte tillåtet att övernatta på den parkeringen lärde vi oss efter vårt besök!

Här berättar vi om våra dagar på Praia das Furnas, du kanske förstår vårt beslut? 😀

/Anna