Först ut i vår lilla bloggserie om varför vi flyttar in i en husbil är anledningen att vi gillar förändringar. Vi gillar verkligen att förändra vår vardag, vi är alltid på väg. 

Det är alltså förändringen i sig som är en av anledningarna till att vi flyttar in i vår husbil i april. Att göra förändringen. Att prova på något nytt. Att utmana oss själva och varandra. Att testa och se hur det är. Provbo.

Att finnas i helt nya sammanhang och träffa helt nya människor. Att lära oss allt som finns att lära om husbilar, att bila i Europa och att bo i ett hus på hjul.

Att få nya frågeställningar, nya problem att lösa och nya vyer att vakna till.

Förändringen i sig!

Det är alltså förändringen i sig som är den största anledningen till varför vi flyttar in i husbilen FrankieBoy snart.

Vi är inte rädda för de ”offer” som görs i samband med förändringar. Det krävs ofta att en offrar något. I det här fallet offrar vi en fast boplats. Inget konstigt. Det finns ju många boplatser. Nya boplatser och oväntade platser att bo på. Så det känns inte som något vi offrar alls. Vi byter bara.

När vi är på långresa med husbilen offrar vi närheten till våra kära. Det är det största offret, men med dagens teknik och fina återföreningar kommer det gå fint det också.

Ju äldre jag blir desto större verkar behovet av förändringar vara. Kanske för att jag tillåter det. För att jag öppnar dörrarna och låter idéerna och möjligheterna landa i knäet. För att jag är gammal nog att känna att det är okej att göra misstag. Ta nya beslut om de tidigare inte var rätt.

Inget beslut behöver vara för evigt – om det blir fel beslut är det bara att ta ett nytt!

/Anna