förändringar i sig

Förändringen i sig – vårt varför nr 1

Först ut i vår lilla bloggserie om varför vi flyttar in i en husbil är anledningen att vi gillar förändringar. Vi gillar verkligen att förändra vår vardag, vi är alltid på väg. 

Det är alltså förändringen i sig som är en av anledningarna till att vi flyttar in i vår husbil i april. Att göra förändringen. Att prova på något nytt. Att utmana oss själva och varandra. Att testa och se hur det är. Provbo.

Att finnas i helt nya sammanhang och träffa helt nya människor. Att lära oss allt som finns att lära om husbilar, att bila i Europa och att bo i ett hus på hjul.

Att få nya frågeställningar, nya problem att lösa och nya vyer att vakna till.

Förändringen i sig!

Det är alltså förändringen i sig som är den största anledningen till varför vi flyttar in i husbilen FrankieBoy snart.

Vi är inte rädda för de ”offer” som görs i samband med förändringar. Det krävs ofta att en offrar något. I det här fallet offrar vi en fast boplats. Inget konstigt. Det finns ju många boplatser. Nya boplatser och oväntade platser att bo på. Så det känns inte som något vi offrar alls. Vi byter bara.

När vi är på långresa med husbilen offrar vi närheten till våra kära. Det är det största offret, men med dagens teknik och fina återföreningar kommer det gå fint det också.

Ju äldre jag blir desto större verkar behovet av förändringar vara. Kanske för att jag tillåter det. För att jag öppnar dörrarna och låter idéerna och möjligheterna landa i knäet. För att jag är gammal nog att känna att det är okej att göra misstag. Ta nya beslut om de tidigare inte var rätt.

Inget beslut behöver vara för evigt – om det blir fel beslut är det bara att ta ett nytt!

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Förändringen i sig – vårt varför nr 1”

 1. Profilbild för Nathalie Sjögren

  Vad spännande. Det låter häftigt att prova något så helt nytt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är häftiga känslor som kommer när vi gör förändringar, kanske därför vi drivs av det 🙂

 2. Profilbild för Sofia Hult
  Sofia Hult

  Låter jättekul har gjort din blogg som favorit på mitt Internet med nu

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt Sofia!

 3. Profilbild för Jenny Sandfors

  Wow, så härligt det låter. Har du vägarna förbi Hälsingland med husbilen så hör gärna av dig, jag har en arbetsplats som står tom som kan användas som dropinkontor några timmar 🙂 Tipsar gärna om fina ställen härikring också så klart. Lycka till, blir spännande att följa resan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Jenny! Inga planer på Hälsingland denna sommaren i alla fall. Men man vet ju aldrig.

 4. Profilbild för FREEDOMtravel

  Håller med om att det krävs vissa ”offer”. Vi är oxå såna som är beredda att offra lite. Om man inte är det så är det också ok. Men då är det ett beslut man gör.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är alla olika med okika behov. Tycker att andras livsstilar och val är spännande att följa. Särskilt om de är utanför normen. Oavsett om en är beredd att offra el inte. Det är självklart var och ens beslut 🙂

 5. Profilbild för Malin Lundskog

  Varenda förändring kräver sina offer, har en känsla av att modet att genomföra förändringar kommer med stigande ålder och att det hänger ihop med det du skriver: att du tillåter dig att göra´t. Go go go – blir kul att följa bloggserien! Och er resa 🙂
  //Malin

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så kan det ju absolut vara. Dock har jag nog i hela mitt vuxna liv drivits av förändringar, så det är säkerligen väldigt individuellt också. Ska tydligen finnas en fysiologisk förklaring på det oxå, men jag minns inte vad det hette. Tack, du är så välkommen att hänga med!

Vädret

Ourique, PT
21°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.