förberedelser europaresa med husbil

Lite om våra förberedelser inför vår Europatripp

För att göra en resa till Europa med husbilen i ett halvår krävs en del förberedelser. Vi har kommit långt, men är inte helt färdiga.

Vi använder ett projektverktyg när vi jobbar, men även privata projekt lägger vi in i det grymma verktyget Asana, som dessutom är gratis. Så där har vi listat alla uppgifter som ska göras inför europaresan, men vi har också tilldelat ansvarig samt satt datum för när det ska göras. Vissa utav uppgifterna ska ju dessutom göras årligen, såsom service och fukttest, så det kommer automatiskt att poppa upp som påminnelser när det är dags att göra det igen.

asana

Det mesta är gjort och en del har vi ju bloggat om. Såsom BroBizz, vägt bilen, skaffat miljömärken, resruttsplanering och ommöbleringen i skåpen så vi kan bunkra glutenfri pasta och knäckebröd :).

Annat vi gjort är att vi bunkrat medicin (jag är astmatiker), gått igenom vilka verktyg vi vill ha med oss, kollat våra försäkringsskydd och giltighet när vi är utomlands en längre tid, köpt papperskartor, gjort hjulinställning, bytt oljefilter och olja med mycket mera.

Besiktning, inköp av reservdunk till diesel, montering av ett tredje bodelsbatteri och åtgärdande av garantipunkter är bland annat kvar på att-göra-listan och kommer åtgärdas under de två veckor som är kvar innan vi lämnar Västra Götaland och drar söderöver.

Vi ska också ta lite kopior (läs fotografera) och lägga dokument såsom pass, körkort, försäkringsvillkor och annat smått och gott i vår Dropbox mapp så vi alltid har det tillgängligt.

Det finns alltid lite att pyssla med!

Bilden är från solnedgången i lördags då vi återigen stod på Öckerö. En av våra favoritplatser runt Göteborg.

/Anna

Publicerat:

i:

22 svar till ”Lite om våra förberedelser inför vår Europatripp”

 1. Profilbild för Lillan Kind

  Så himla spännande!!? Jag får väl erkänna att jag är sjukt avis!!? Vi har semestrat i Frankrike med husbilen, och det är mycket att förbereda för ”bara” några veckor. Men så länge vi har våra kära hästar blir det att nöja sig med semesterresorna. Önskar bara att det inte vore så långt emellan somrarna…?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi, jag kan förstå din längtan. Men samtidigt har du ju dina goa hästar – en får ju välja ibland. Och det kanske kommer en tid längre fram där det passar er bättre att fundera kring husbilsliv mer än på somrarna.

 2. Profilbild för PabloD
  PabloD

  Hej Anna!

  Jag ser att ni är nästan färdig för att börja resan. ? En lång resa behöver en bra planning. När reste vi till Sverige från Spanien i bilen behövde vi jättemånga grejor som vi glömde i vår planning.

  Ha en solig dag! ?

  PabloD

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi är nästan färdiga. Planeringen och genomförande enligt plan 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja det är mycket att gå igenom för en lång övervintring!
  Men ni verkar ha bra koll på läget 🙂

  Ha det gott….Lycka Till

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är del att ha koll på. Det vi har glömt hoppas vi att vi kan lösa på plats.

 4. Profilbild för Reiselinda

  Mycket som ska fixas, det märkte vi i våras inför vår resa också! Ni verkar ha bra koll, så allt faller säkert på plats innan det är dags. Det närmar sig med stormsteg nu och plötsligt är ni i väg. Själv har vi så sakta börjat röra oss i riktning Kiel där färjan väntar på oss på torsdag….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi tror vi har koll i alla fall 🙂 När ni kommer till Sverige, hur ser planen ut då? DRar ni direkt hem eller rullar ni långsamt genom landet? Hade varit kul att träffas.

   1. Profilbild för Reiselinda

    Tanken är att drar direkt från Göteborg och hem på fredag när vi kör av färjan. Vore kul att träffas och höra om era planer dock. Vart är ni på fredag?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Vi vet inte var vi är 🙂 Jag har mailat dig!

 5. Profilbild för Kors och Tvärs

  Ja det är ju lite att fixa med, men skont att bocka av sak för sak. Ni far ju snart. Vi har ju några fler veckor på oss 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det ger stor tillfredsställelese att klicka i rutan – check! Ni är snart också på väg

 6. Profilbild för Sofia Hult

  Mycket som ska fixas och donas innan resan. Bra med förberedelser

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det krävs ju lite förberedelser 🙂

 7. Profilbild för Husisblogg

  Måste vara härligt att få fixa såhär inför en långresa. Mycket att tänka på men samtidigt kan ni nog glömma lite också för det finns säkerligen att köpa längs med vägen.
  Mina ägare satte in ett litet kassaskåp hos mig där de kan förvara sina pass, andra värdesaker så kändes det lite tryggare.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, förberedelse och planering är en stor del av själva resan tycker jag. Och absolut så kan vi köpa sånt vi glömt. Vi har oxå ett kassaskåp monterat, det känns tryggt!

 8. Profilbild för Ina

  Åh spännande med era långresa!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, tycker vi med!

 9. Profilbild för Helena Roth

  Härligt att se vilken resurssmart struktur ni skapat – inte minst för återkommande to-do’s!

  Ser med spänning fram emot att följa er ner i Europa!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det ligger i min natur tack och lov 🙂 Tack, bara att hänga med här så kommer Europa snart till dig.

 10. Profilbild för Deciree

  Åhh vad härligt att kunna åka iväg bara sådär o övervintra…jag hoppas vi också hinner med sånt när jobbet läggs på hyllan ☺️Skönt att ha allt i sin ordning innan ni åker. Kram på er

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas du också får möjlighet att sticka iväg och övervintra. För du vet.. det är ju bara att göra! Se tidigare inlägg om att Ta sig ett nytt liv ;).

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.