För att göra en resa till Europa med husbilen i ett halvår krävs en del förberedelser. Vi har kommit långt, men är inte helt färdiga.

Vi använder ett projektverktyg när vi jobbar, men även privata projekt lägger vi in i det grymma verktyget Asana, som dessutom är gratis. Så där har vi listat alla uppgifter som ska göras inför europaresan, men vi har också tilldelat ansvarig samt satt datum för när det ska göras. Vissa utav uppgifterna ska ju dessutom göras årligen, såsom service och fukttest, så det kommer automatiskt att poppa upp som påminnelser när det är dags att göra det igen.

asana

Det mesta är gjort och en del har vi ju bloggat om. Såsom BroBizz, vägt bilen, skaffat miljömärken, resruttsplanering och ommöbleringen i skåpen så vi kan bunkra glutenfri pasta och knäckebröd :).

Annat vi gjort är att vi bunkrat medicin (jag är astmatiker), gått igenom vilka verktyg vi vill ha med oss, kollat våra försäkringsskydd och giltighet när vi är utomlands en längre tid, köpt papperskartor, gjort hjulinställning, bytt oljefilter och olja med mycket mera.

Besiktning, inköp av reservdunk till diesel, montering av ett tredje bodelsbatteri och åtgärdande av garantipunkter är bland annat kvar på att-göra-listan och kommer åtgärdas under de två veckor som är kvar innan vi lämnar Västra Götaland och drar söderöver.

Vi ska också ta lite kopior (läs fotografera) och lägga dokument såsom pass, körkort, försäkringsvillkor och annat smått och gott i vår Dropbox mapp så vi alltid har det tillgängligt.

Det finns alltid lite att pyssla med!

Bilden är från solnedgången i lördags då vi återigen stod på Öckerö. En av våra favoritplatser runt Göteborg.

/Anna