virkade nätpåsar

Förkylnings­symptom och kreativitet

Helgen blev inte riktigt som vi tänkt. Stod i Alingsås och jag (Anna) fick förkylningssymptom på torsdagseftermiddagen.

Planen att hänga med dotter och svärson, spela shuffleboard och kanske äta ute tillsammans fick ställas in. För med förkylningssymptom gäller det att inte lämna hemmet.

Därför har jag suttit inne hela helgen i FrankieBoy, på Savannen i Alingsås. Jag njöt av solen en liten stund på söndagen, men annars har jag mest nött på min kaptensfåtölj.

Jag fick huvudvärk och snorade. Kände mig sliten och sov middag både torsdag och fredag. På lördag kände jag mig helt symptomfri och likaså på söndagen. Så efter 48 timmar symptomfri kunde jag i går röra mig utomhus igen, dock håller vi ju alltid avstånd!

Kreativiteten har flödat

Eftersom jag inte varit liggande och utslagen så har istället min kreativitet flödat. Nykär som jag är i stickandet så har det blivit en del gjort. I helgen blev det armstödsskydd samt nätkassar till köket. Men tänkte passa på att visa allt jag stickat & virkat sen jag började med handarbete i slutet av april, alltså för 2,5 månader sedan.

Trasor

Började med disktrasor, har gjort tre stycken i vår purpur röda färg, samt en lite större i datafärgat garn som jag tänkte använda som skurtrasa istället när jag har tillräckligt många disktrasor. Har också stickat 2 syrenlila och 2 ljusgröna för att ge bort. Alla är stickade efter ett mönster jag hittat på nätet, blandat med aviga och räta maskor. Det enfärgade garnet är bambu/bomull.

Har mosstickat 1,5 grå disktrasa som egentligen var tänkt som grytlapp men garnet är för tunt så det blir disktrasor istället.

Kommer även göra trasor i annan färg för att använda när vi städar toaletten. Men det har jag inte kommit till än!

stickade disktrasor
Stickade disktrasor (två saknas, de ligger i tvätten)

Blomkruka

Fick behov att göra ett snyggt hölje till en sidenblomma, som ytterkruka. Den hittade jag på alldeles själv, gjorde resårstickning med strumpstickor och sedan virkade jag kanterna uppe och nere. Samma bomullsgarn som skurtrasan. Det var det andra jag tillverkade själv av garn och jag är supernöjd med resultatet!

Fuskväxt med stickad kruka

Grytlappar

En grytlapp som vi haft länge var det läge att byta ut, så jag började sticka grytlappar i mosstickning. Två delar som jag sedan sydde ihop, så de är tjocka och klarar varma saker från ugnen. Vi har nu två fina grytlappar och jag har även stickat ett par svarta att ge bort till någon som vill ha. Gjorde en svart del för mycket så det finns även en disktrasa i mosstickning i svart.

stickade grytlappar

Armstödsskydd

Det finns skydd för armstöden till kaptensstolar att köpa i t.ex. fårull, har också sett att folk använder tubsockor. Men jag tänkte jag kunde prova att sticka egna, vill ju undvika att köpa saker om vi inte behöver. Dessa är stickade i slätstickning vilket var roligt som omväxling, sedan spände jag fast dem på armstöden genom att sy på svart resår på undersidan. De blev inte så jättefina tycker jag själv, men de funkar för att skydda armstöden. De slits ganska kraftigt så det behövs skydd där. Skulle kunna tänka mig att göra om dessa, i ett garn som stämmer bättre överens med färgen på stolstyget för att bli lite mer diskret.

Stickade armstödsskydd.

Nätpåsar

I Portugal köpte vi nätpåsar för att förvara frukt och avokado hängande i bilen. Men de påsarna var lite för långa och de gick dessutom sönder ganska fort. I helgen kom jag på att jag kunde göra egna! Så upp med krokar och sedan hängde jag dit två påsar i olika storlekar som jag blev klar med i söndags. De är virkade av samma garn som våra grytlappar och armstöden är gjorda av. Se översta bilden!

Så roligt att kunna tillverka en del saker som vi vill ha och behöver, känns bra!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

23 svar till ”Förkylnings­symptom och kreativitet”

 1. Profilbild för Chatrine

  Att förena nytta med nöje är väl perfekta grejen 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Verkligen!

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Du har varit riktigt kreativ. Kul. Och snyggt ju. Fruktpåsarna var perfekt i storlek!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja fruktpåsarna blev riktigt bra, och är så enkla att göra.

   1. Profilbild för Marita
    Marita

    Vilket mönster använde du till näten? De är bättre än de jag gjort????

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Det är en blandning av två mönster och dessutom lite frifräsning 😀
     Här är själva påsen, https://handelsgarden.se/2018/04/29/virka-din-egen-fruktpase/, som jag gjorde mindre hög och sen avslutade jag på annat sätt och satte på handtagen.

     1. Profilbild för Marita
      Marita

      Tack, ska kolla på den. Och på din????

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Visst är det kul att åstadkomma lite egna alster och samtidigt är det avkoppling. Själv stickar jag bara strumpor nu för tiden, men nu är alla i närheten väl försedda så de blir nästan liggande på lager…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Strumpor har jag inte börjat med, men tänker att det vill jag också göra framöver.

 4. Profilbild för Mia

  Så kul med lite stickning! Hoppas du mår bättre snart <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Mia!

 5. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Så skönt att du känner dig bättre o jag gillar din kreativitet med stickningen, fint mönster du har på den syrenlila o gröna. Ja man hittar mycket tips på Internet, så mycket man vill göra. Ha det fortsatt mysigt o var rädda om er.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Gunnel! Finns massor av tips på nätet, synd att mönstret lite försvinner när de är blöta 😀

 6. Profilbild för Gisela
  Gisela

  Trist att bli sjuk, men härligt att det vände och orka med att vara kreativ, fruktpåsarna var riktigt fina, Ha en fortsatt bra kväll.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, glad det inte blev värre. Hoppas det håller sig borta fortsättningsvis också. Tack!

 7. Profilbild för Annika

  Hej på er! Vet inte om jag var för snabb igår men när jag var inne på mobilen så upptäckte jag att det inte gick att kommentera via mobilen?! Är det någonting som ni känner till?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det har jag inte hört… vad får du för felmeddelande? Testade själv nu och det funkar fint.

 8. Profilbild för Annika

  Jag hade ingenstans där jag kunde kommentera. Kunde inte se några kommentarer alls så tänkte att ni kanske stängt av den funktionen. Men då kanske det var ett tillfälligt fel (får vi hoppas).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi hoppas det var tillfälligt 😀 Tack för infon!

 9. Profilbild för Anna

  Krya på dig!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack – gick fort över

 10. Profilbild för jill
  jill

  Hej. Gott att du mår bättre. Vi var o campade i Alingsås i helgen.
  Ha det bäst kram jill.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Alingsås är en fin sommarstad!

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.