Jag har inga silkesvantar och när jag ska skriva svar på mail, kommentarer och PM så kan det märkas för tydligt. Vill förtydliga och be om ursäkt.

Jag, Anna, är den som svarar på alla meddelanden och kommentarer vi får från er läsare. Och jag är en rak person även om jag nog har lyckats utveckla lite rundare kanter i mitt språk på senare år. Jag är även en effektiv person som vill svara så snabbt som möjligt på era kommentarer och mejl, så de inte blir liggande för länge.

Fick en reaktion från en läsare som mejlade att hen tyckte jag hade en ”konstig ton” i mitt svar. Har så klart svarat den personen och bett om ursäkt. För jag har ingen ton. Inte medvetet. Jag menar inget illa. Det handlar om effektivitet, en av mina grundegenskaper. Om det skulle vara något jag vill markera så lovar jag att det inte missas, jag är nämligen konkret även med sånt.

Det skrivna ordet kan alltid tolkas olika, och jag har full förståelse för att jag kan upplevas vass i mitt uttryck när jag uttrycker mig. Jag är medveten om detta och det är något jag faktiskt arbetar med sedan många år.

Tack vare bloggen och våra Instagram får vi en hel del kommentarer och mejl från personer som vi inte känner. Det gör det svårare så klart när en är rak i kommunikationen, det kan landa tokigt. Vill självklart fortsätta svara alla, även om jag helt säkert håller varierad kvalitet i mina svar. En del är mer välarbetade än andra. En del svar skickas snabbt och en del får ligga och värka lite innan svaret kommer. Det är tråkigt när någon blir ledsen eller irriterad av en ton som inte är meningen att finnas där.

Så. Därför vill jag förtydliga detta och be om ursäkt ifall du känner att mitt svar är fräckt eller trist. Samtidigt vill jag be dig att läsa vad som verkligen står i svaren och inte väva in toner eller oskrivna ord. Tycker du ändå att svaret du får är oförskämt är dialog väldigt välkommen, om du vill.

Jag fortsätter att svara på allt, för det tycker jag är viktigt och roligt. Och jag ska så klart försöka att väva in orden lite mer, men jag har inga silkesvantar och därför är svaren oftast korta och konkreta.

Hoppas detta inte är ett problem, har bara fått reaktionen en gång av er läsare, men vill ändå berätta att jag vet. Vet och arbetar med det. Tack för förståelsen och uppriktigheten vi möter.

Bilden föreställer en blomma till dig som blivit stött eller ledsen, pelargonerna står på ställplatsen på Fotö.

/Anna