Pelargoner på Fotö

Förlåt för att jag inte har silkesvantar

Jag har inga silkesvantar och när jag ska skriva svar på mail, kommentarer och PM så kan det märkas för tydligt. Vill förtydliga och be om ursäkt.

Jag, Anna, är den som svarar på alla meddelanden och kommentarer vi får från er läsare. Och jag är en rak person även om jag nog har lyckats utveckla lite rundare kanter i mitt språk på senare år. Jag är även en effektiv person som vill svara så snabbt som möjligt på era kommentarer och mejl, så de inte blir liggande för länge.

Fick en reaktion från en läsare som mejlade att hen tyckte jag hade en ”konstig ton” i mitt svar. Har så klart svarat den personen och bett om ursäkt. För jag har ingen ton. Inte medvetet. Jag menar inget illa. Det handlar om effektivitet, en av mina grundegenskaper. Om det skulle vara något jag vill markera så lovar jag att det inte missas, jag är nämligen konkret även med sånt.

Det skrivna ordet kan alltid tolkas olika, och jag har full förståelse för att jag kan upplevas vass i mitt uttryck när jag uttrycker mig. Jag är medveten om detta och det är något jag faktiskt arbetar med sedan många år.

Tack vare bloggen och våra Instagram får vi en hel del kommentarer och mejl från personer som vi inte känner. Det gör det svårare så klart när en är rak i kommunikationen, det kan landa tokigt. Vill självklart fortsätta svara alla, även om jag helt säkert håller varierad kvalitet i mina svar. En del är mer välarbetade än andra. En del svar skickas snabbt och en del får ligga och värka lite innan svaret kommer. Det är tråkigt när någon blir ledsen eller irriterad av en ton som inte är meningen att finnas där.

Så. Därför vill jag förtydliga detta och be om ursäkt ifall du känner att mitt svar är fräckt eller trist. Samtidigt vill jag be dig att läsa vad som verkligen står i svaren och inte väva in toner eller oskrivna ord. Tycker du ändå att svaret du får är oförskämt är dialog väldigt välkommen, om du vill.

Jag fortsätter att svara på allt, för det tycker jag är viktigt och roligt. Och jag ska så klart försöka att väva in orden lite mer, men jag har inga silkesvantar och därför är svaren oftast korta och konkreta.

Hoppas detta inte är ett problem, har bara fått reaktionen en gång av er läsare, men vill ändå berätta att jag vet. Vet och arbetar med det. Tack för förståelsen och uppriktigheten vi möter.

Bilden föreställer en blomma till dig som blivit stött eller ledsen, pelargonerna står på ställplatsen på Fotö.

/Anna

Publicerat:

i:

,

14 svar till ”Förlåt för att jag inte har silkesvantar”

 1. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Anna, du vet väl om att du är värdefull. Att du duger som du är……….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jajamen, vi duger som vi är allihop. Vill ändå be om ursäkt till de jag eventuellt sårat. Och förklara hur jag fungerar.

 2. Profilbild för Christel

  Åh, vad jag känner igen mig, vi diskuterade just detta ämnet i helgen och hur olika vi alla är i detta med skrivandet och hur det tolkas. Tyvärr för långt att återge här, men med detta vill jag säga att det går aldrig att förutse hur det skrivna ordet tas emot. Fortsätt skriva, du gör det så bra och bara att du alltid svarar är en fantastisk egenskap.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Christel, dina ord värmer! Vore kul att prata vidare om detta den dag vi ses.

 3. Profilbild för Eva Haraldsson
  Eva Haraldsson

  Anna forsätter skriva som du gör det är fantastiskt roligt att följa er och se vad som händer. Du lämnar ut så mycket av ert liv till oss följare det är inte alla givet att kunna göra det. Är också en person med rak kommunikation och har jobbat med det. Men man kan inte göra hur mycket våld som helst på sig skälv så fortsätt att vara den du är.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Eva! Du har så rätt, lite justeringar ser jag oxå som utvecklande, men jag är ju den jag är.

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det är väl för att du är du som jag tycker så mycket om dej, systra mi.
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Detsamma systra mi! ?

 5. Profilbild för Husisblogg

  Ja tänk vad fel det kan bli ibland. Det är precis som du säger, det skrivna ordet kan ibland tolkas så olika och är så lätt att missförstå.
  Det är tur att jag bara är en husbil som har svårt att förstå alla såna här saker.. 🙂
  Både jag och mina ägare uppskattar er blogg och har tagit en hel del olika tips genom dels denna men också av alla andra bloggare.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Glad att kunna inspirera. Och håller med, finns mkt inspiration att hämta på bloggar

 6. Profilbild för Risto Nyholm
  Risto Nyholm

  Direkt när du försöker vara alla tillags och all ”konstig ton” försvinner är bloggen inte värd att följa. Det finns alltid personer, som har en annan åsikt och tar illa vid. Det enda du behöver svara, om du måste svara, är ”tack för din åsikt.”

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Blogginläggen anpassar jag inte efter nån annan än oss. Men som du säger, jag kan svara enklare ibland. Tack för vidgade tankar!

 7. Profilbild för Rolle o Carina

  Inte har vi märkt nåt större elakt iaf 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är ju bra!

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.