Det allra bästa med Sverige

När vi inte är i Sverige hela tiden får vi ju lite perspektiv, så här försöker vi sammanställa vad vi upplever som det bästa med Sverige.

Nu när vi rullar söderut mot Öresundsbron och landsgränsen som vi så småningom ska ta oss över igen funderar vi kring vad som varit det bästa med Sverige.

Familj & vänner

Så klart är det allra bästa med Sverige att vi har vår familj och våra närmaste vänner här. Det är också det som varit det bästa under de här månaderna, att hänga med er! Tyvärr hann vi inte träffa alla, men hoppas få möjligheten nästa sommar.

Sköna duschar

En löjlig detalj kanske. Särskilt eftersom vi har dusch i vårt hem på hjul. Men även om vi älskar vår egen dusch och oftast väljer den före andra, så finns det väldigt bra duschar i Sverige som vi mer än gärna använder istället. T.ex hemma hos svärföräldrarna, men också på ställplatser och campingar, för i Sverige är det generellt renare, varmare och rymligare än ute i Europa.

Bästa ställplatsduschen är på Fotö, riktigt varm, stark stråle och det finns handdusch, dessutom den renaste!

Maten

Vi har väl alla våra favoriter när det gäller mat, så även om vi njuter av ljuvliga grönsaker och frukter i södra Europa så finns det mat i Sverige som inte finns där. Den veganska pastejen Huj!, vegofärsen från Anamma, outtömligt förråd av Oatley produkter, svenskt kaffe, tacos, ostbågar och lösgodis. Det är sånt som vi uppskattar väldigt mycket med Sveriges matutbud.

goda matvaror
Fantastiskt utbud av veganska/vegetariska halvfabrikat i frysarna i svenska matbutiker

Klipporna

Att sitta på klipporna och titta ut över havet. Att promenera runt på klipporna och följa havskanten lite från ovan. Att överraskas av en blomma som sticker upp i en skreva och att vara så nära havet utan att bli sandig eller blöt. Det är verkligen något speciellt med västkustens klippor.

Sommaren

Den svenska sommaren är fantastisk. Klimatet passar oss utmärkt sommartid. De ljusa och ljumma kvällarna.

Sverige är hemma

Oavsett var vi befinner oss i världen och oavsett var vårt hem, FrankieBoy, befinner sig så är Sverige vårt hemland. Det är här vi känner till alla regler, vi förstår skyltar, nyttjar allemansrätten och vi kan språket. Vi känner oss hemma och det är en stor trygghet.

Så även om vi ser fram emot ytterligare en övervintring i varmare klimat så finns det mycket vi tycker är kanon med Sverige!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till ”Det allra bästa med Sverige”

 1. Profilbild för Tommy Lindgren
  Tommy Lindgren

  Jag vill passa på att önska Er båda en riktigt trevlig vistelse söderöver, när ni kommer så långt. Kör försiktigt och ta hand om varandra. Ser fram emot att få läsa om Era strapatser. Själva håller vi på att räkna ner tills det är våran tur att följa Era spår.

  1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

   Visst är Sverige ett fantastiskt land på många sätt. Ibland kanske man uppskattar det ändå mer när man som ni inte är här hemma hela tiden. Ha en riktigt bra resa och rulla lugnt.

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Ja det ger helt klart lite perspektiv när en vistas utomlands mycket. Tack!

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Tommy! Skönt att veta att ni håller ställningarna här hemma 🙂 Ser fram emot rapporter från er med om vårt gemensamma projekt.

 2. Profilbild för Husisblogg

  Tänk vad Sverige är bra ändå. Det är så mycket ägarna tar för givet så det kan ibland vara bra för de att få sig en tankeställare av ett sånt här inlägg.
  Även om allt är bra i Sverige så tittar de allt lite avundsjukt på de som snart reser söderöver och som slipper ta fram snöskyffeln.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen mycket som är så fantastiskt i Sverige! Fast just vintern är ju inget bra, tycker vi, så vi är innerligt glada för att slippa använda snöskyffeln 😀

 3. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Håller fullständigt med dig om att Sverige är fantastiskt. Vi försöker varje år att göra en eller flera småturer i vårt avlånga land. Naturen framför allt gillar vi. Sen är det ju det här med vädret….visst har det blivit mycket regnande nu i augusti, men vi hoppas på bättre sensommarväder framöver. Själva drar vi söder ut i månadsskiftet september-oktober tror jag. Ha det gott på er resa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har gjort småturer också. Kanske färre än vi tänkt men det blev bra ändå. Ja vädret är ju lite opålitligt, men vi tycker ändå det har varit en bra svensk sommar, om än lite kort kanske. Ha det gött på er resa med när ni rullar iväg.

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är vårt land fantastiskt, på sommaren iaf om det är fint!
  Vintern är inget vi gillar som er,då vill man pysa iväg 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja verkligen fint, skönt att pysa iväg och slippa det vi inte gillar.

 5. Profilbild för Chatrine

  Jag blir så lycklig av såna här inlägg. När ni skriver om de där små enkla sakerna som ger er guldkant eller som förgyller en upplevelse eller tillvaron generellt. När det är så små saker som ger den känslan betyder det för mig att ni har ett genuint bra liv. Det är när de stora sakerna är liksom självklart bra som en kan se det där lilla goa.
  Jag är verkligen glad för er skull!

  Kör försiktigt och njut av dagen 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men ja, vi har ett genuint fantastiskt liv som vi själva valt. Och vi uppskattar allt möjligt, som en så här fin kommentar till exempel. Tack!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.