spöke I FrankieBoy

Vi har ett spöke i FrankieBoy!

Det händer grejer i vårt hem som ingen av oss förstår. Ett spöke är den enda förklaringen.

Ingen av oss tror på spöken så egentligen är ju det konstigt att vi säger att vi har ett spöke i vårt hem, men vi har ingen annan förklaring. Roger tror att det finns liv på andra planeter så kanske det är en utomjording som flyttat in? Vi vet inte – någon/något är det i alla fall!

Lampa tänds och släcks

Det som spöket håller på med är alltså att det tänder och släcker vår lampa i köket. Vi vaknar på natten av att lampan tänds av sig själv. Och när jag masar mig ur sängen för att gå och släcka så har lampan redan släckts innan jag når fram. Tänker spöket kanske sitter där och skrattar åt att jag går upp i onödan.

Det är en touchlampa, så det är enkelt att tända och släcka, om en vet om att det är en sån lampa. Först tänkte jag att spöken nog letar efter knappar eftersom det är det vanligaste sättet att tända och släcka lampor. Men om det är en utomjording så har de med andra ord kommit längre i sin teknik på sin planet än vad vi har gjort, eftersom hen har hittat funktionen.

Problemet med att lampan tänds och släcks utan att vi rör den uppstod när vi fick bytt väggkontakten under lampan. Vi tyckte nämligen det var dålig kräm i den kontakten när vi laddade våra telefoner och iPads. Så Forsbergs bytte ut kontakten och i samma veva måste spöket ha flyttat in.

Vi har provat med ny lamparmatur och med två olika nya kontakter. Men det har inte ändrat något, spöket bor kvar. Däremot har vi förstått var spöket bor. För det är när vi använder kontaktuttaget som han leker med lampan. Därför har vi slutat att använda det uttaget, i alla fall nattetid. För när vi inte står på el är det ju dumt att lampan är tänd och drar ström från batteriet. Och eftersom vi vaknar när lampan tänds så är det ju också dumt att låta spöket ha fritt utrymme och hålla oss vakna.

Nu hoppas vi spöket flyttar ut och lämnar oss och vår lampa ifred! Annars får Forsbergs jaga ut det när vi kommer tillbaka till Sverige.

Bild från Tertia van Rensburg på Unsplash

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Vi har ett spöke i FrankieBoy!”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter ju lite otrevligt,men kanske nån som vakar över er! 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är det nog, kanske min pappa 😀

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Ring Ghostbusters ?
  Det kanske är som Rolle skriver, nån vakar över er ❤️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Just det, det kan vi ju göra 😀

 3. Profilbild för Annika

  Låter läskigt att vakna av att lampan tänds. Skönt att ni tar det hela med ro ändå 🙂
  Hade varit jättekul att träffas!!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, fösta gången var det läskigt. Nu mest irriterande 😀 Hojta när ni är i Tyskland – fast om ni ska till Hamburg så lär inte våra vägar korsas…

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Samma fenomen med självtändande touchlampor hade våra grannar på Haninge GK i sin sprillans nya husbil. Ju mer moderniteter och elektronik, desto mer som kan spöka….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja mer teknik så finns det fler saker som kan spöka, helt sant.

 5. Profilbild för FREEDOMtravel
  FREEDOMtravel

  Hoppas att det är ett snällt spöke!!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är tveksamt, håller mig ju vaken på nätterna 😉

 6. Profilbild för Pia Ardevi
  Pia Ardevi

  Hej Anna. Har just börjat följa era äventyr då vi i dagarna hämtat vår egen Frankia 840. Undrar lite om ni har ert spöke kvar. Annars har det flyttat in hos oss. ???? Hade tänt över köket i dag medan jag lagade mat. Samtidigt låg en telefon på laddning. Släckte lampan och satte oss för att äta. Då tändes och släcktes ljusrampen 2-3 ggr. Jag kom ihåg det du skrivit, tog bort telefonen som låg på laddning o sedan var allt lugnt. Möjligen kan ljusrampen blivit fuktig då jag kokte pasta ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul – välkommen hit och till Frankiafamiljen! Jodå, spöket bor kvar hos oss. Vi har löst det genom att inte använda den USB-kontakten. Får ta tag i det när vi kommer hem igen.

 7. Profilbild för Anders Lindell
  Anders Lindell

  Min taklampa i Pilote pacific har vanlig kontakt men tänds och släcks random. Det var glapp i kontakterna och åtgärdades med en crimptång. Alla fick efterspännas för det var flera stycken som inte hade full kontakt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Här vill de ju kanske ersätta vår touchlampa med en lampa med vanliga kontakter. Får se vad som händer i vår när vi kommer hem. Just nu har vi löst det genom att inte ladda våra telefoner i den kontakten.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.