Förstörd vitlöksskörd

Förstörd vitlöksskörd

Jag som var så glad för våra fina, stora skördade vitlökar, så förstörde jag nästan allihop, för jag glömde bort dem.

Som jag berättade för ett tag sedan så skördade vi en hel del vitlök och jag la in dem i vår ”källare” för att torka. Eftersom vi har fläktar där så tänkte jag att det blir bra. Men det var det så klart inte..

Vi la in dem där och sedan glömde jag bort det. Tanken var att jag skulle kolla efter några dagar för att se hur de mådde. Men det blev flera veckor senare.. och då hade nästan alla möglat.

Attans vad klantigt! Jag förstår inte varför jag gjorde annorlunda i år. Förra året gick torkningen (bilden) och lagringen jättebra, då hade vi problem med lökmask, men de som inte var angripna äter vi ju fortfarande av, ett år senare.

Nåja, jag vet nu att det är fuktigt i källaren (så klart det är det!) och att torkning så klart inte ska ske där. Så här i efterhand förstår jag inte hur jag tänkte faktiskt.

Surt, men det är bara att acceptera, anpassa och accelerera!

Publicerat:

i:

10 svar till “Förstörd vitlöksskörd”

 1. Man gör sina misstag och man fattar inte alls hur man tänkte inte överhuvudtaget inte tänkte.
  Nu krafter, nya tag men visst svider det!
  Attans också!
  Tröstekram!

  • Tack! Ja det sved till, men bara att gilla läget. Det går ju att köpa 🙂 Och jag har fortfarande massor kvar från förra året, så går ingen nöd på oss alls. Men klantigt var det.

 2. Vad tråkigt. Men man lär sig av sina misstag, och nästa gång kommer du säkert lyckas jättebra.

 3. Trist, men inget att göra åt! Såg på nyheterna att ni har väldigt varmt i Portugal nu och många bränder, tänkte på dej direkt, hoppas att ni mår okey i värmen!
  Ha det gott!

  • Ja det är varmt och mycket bränder, otäckt! Nu skulle vi uppskatta svalare temperaturer, men bor vid fläkten så går ingen nöd på oss. Tack för omtanken!

Translate »