Massa småsaker är fixade!

Vissa saker är inte så viktiga att göra, de prioriteras helt enkelt inte. Men nu har jag i alla fall bockat av några saker som stått på ”att-göra”-listan samt andra spontana grejer.

Tavlor

När vi var i Sverige packade vi en låda med resterande tavlor som sedan skickades ner med Djuvfeldts Transport.

Ett gäng av de tavlorna som var i ram har kommit upp på väggarna, bland annat familjebilder och min älskade tavla av Stina Wollter. De har blivit liggande eftersom vi inte haft tavelkrokar som kan sättas i betongväggar. Men nu är de alltså uppsatta!

Sen har jag också några gamla stora bilder på min släkt på pappas sida. Jag tycker om svartvita, gärna gulnande, gamla bilder och nu äntligen kan dessa bilder sättas upp för första gången någonsin. Men jag behövde först köpa tavelramar till dem. Det är nu gjort! Men tavelkrokarna tog slut så det behöver vi köpa fler av innan de sista kan komma på plats.

Smart dubbeltak på pergolan

Som jag berättat förut är vårt tak på pergolan bara 90% skydd mot solen. Vilket är rätt gött, oftast. Men när det kryper upp till höga temperaturer på eftermiddagen så är det för varmt därunder.

Så jag kom på den smarta lösningen att jag kunde vika upp gardinerna under taket, och fästa med klädnypor. Så nu har vi 100% skugga under pergolan när vi vill 🙂

Dubbelt tak på vänstra delen av pergolans tak.

Hylla i duschen

I ett år har vi haft en hållare i duschen som sitter fast på kakelväggen med sugproppar. Det är helt värdelöst. Trots att vi är noga med rengöring vid fastsättandet så släpper det efter ett tag.

Roger hittade en hörnhylla i härdat glas på Brico Marché som han satte fast med silikon, lite svagt lutande framåt så inget vatten samlas där. Exakt en sån lösning har vi haft förut och tycker det är snyggt och håller sig rent. Den gamla hyllan slängde vi!

Vägguttag på balkong och veranda

Vår fantastiska elektriker, Sergió, kom och satte upp ett vägguttag på balkongen en eftermiddag. Veckan efter kom han tillbaka och satte upp ett på verandan med. Båda är under tak.

Tanken är att jag på verandan kan ha telefonen på laddning samtidigt som jag spelar musik t.ex. Och på balkongen kunna använda uttaget till mattorken som väsnas och surrar när den går. Och den ska ju vara igång i många timmar när jag torkar fikon, tomater och annat. Så det kändes vettigt att ha den på utsidan.

Bokhylla i gästrummet

Jag får lite svenska böcker i olika sammanhang och när jag läst ut dem så vill jag inte slänga dem. Om det finns andra svenskar i Portugal som vill, så byter gärna.

Oavsett så hade jag ingenstans att ha dem, men nu har vi köpt en hylla i gästrummet för dem, som ska sättas upp vilken dag som helst.

När det blir för många tar jag med mig dem till second hand affären i Bicos, men jag tycker böcker är ganska hemtrevligt så glad jag nu har en plats för ett gäng.

Väggdekorationer

Jag gillar det naturliga och därför har jag köpt väggdekorationer i naturmaterial. De har jag nu placerat ut och de ger vårt hem ett mycket mjukare intryck bland all sten och betong, tycker jag.

En av de tre jag köpt är på översta bilden.

Skaffat mig ett par sandaler

Jag går omkring i Crocs nästan jämt. Men när vi åker på utflykter så blir det Converse (kopior) och sockar för att kunna gå längre sträckor.

Senast när vi var i Algarve på Guia Shoppingcenter så gick jag till Ecco-butiken och köpte mig ett par riktiga sandaler! Tänk att det skulle ta så lång tid innan jag köpte den mest användbara och älskade skon. Jag har alltid haft det förut men de gamla gick sönder och efter det har jag inte köpt nya, troligen för att jag förälskade mig i Crocs. Nu har jag båda delarna, för helt olika ändamål.

Publicerat:

i:

8 svar till ”Massa småsaker är fixade!”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Visst är det så att många inte nödvändiga saker blir ogjorda, vi har en lista kvar sedan vi flyttade förra året.
  Den modellen av sandaler är jag inne på mitt fjärde par av! Det är de enda skor jag vet fungerar perfekt med mina hallux valgus och de har använts både på jobb och fritid. Dyra, ok, men håller i evigheter och jag har många gånger tänkt köpa ett par i reserv, tänk om de slutar göra dem…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Skönt när vi betat av några av de där grejerna på listan. Ja det är bra med riktigt skor och i det här klimatet är ju sandaler det givna.. tänk att det tog ett år! Ja de är inte gratis, men det är oviktigt egentligen, betalar gärna för bra grejer som håller länge.

 2. Profilbild för Ama de casa

  Skönt att få en hel del ”surdegar” ur världen 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det verkligen! Nu luktar det mindre surt 😀

 3. Profilbild för Äventyret framtiden

  Det känns så väl igen detta. Man har sina prioriteringar av olika skäl.
  Här väntar också en liten hög med tavlor som inte har hittat upp på väggarna ännu, somliga ska ramas om osv och så gäller det att hitta rätta platsen med en gång. I stenväggar vill vi inte göra om allt för mycket.
  Jag är också snart på väg att köpa nya sandaler, något jag gärna går med fast året om , men liksom du blir det andra dojor när vi går längre promenader.
  Fiffigt med gardinupphängningen som blir tak! Man får inte vara dum…
  Det är skönt att bocka av det som finns på listan, jag håller med.
  Här tittar vi efter en tamburmajor, som ska passa …få se när vi hittar den?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra att vara försiktig i stenväggarna.. jag fick upp en tavla helt fel, men den får sitta ändå, säkert bara jag som stör mig på det. Får väl flytta den så småningom om jag inte vänjer mig 🙂 Så skönt att nu kunna gå långt eller kort utan att behöva byta skor, sandalerna är ju walking-variant så de funkar i alla km. Lycka till med taburmajoren!

 4. Profilbild för Ditte

  Perfekt att beta av saker som inte blivit av att ta sig än-
  Och att satsa på bra sandaler/skor är ju så viktigt i alla lägen- Och bra skor måste ju få kosta.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är skönt när den energin kommer, men det finns ju flera saker på listan.. som att montera bokhyllan 🙂 Absolut får bra skor kosta, håller med!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 11°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.