Fortfarande minimalister

Vi spenderar massor av pengar just nu och köper prylar mest hela tiden. Är vi verkligen då minimalister fortfarande?

Att gå från att bo på ca 12 kvm till 70 kvm med stor trädgård kräver inköp. Eller inte. Alltså visst skulle vi kunna bo här utan att köpa saker, men det är inte så vi vill leva.

Att vara minimalist innebär att inte ha mer saker än vad vi verkligen behöver. Vi köper med andra ord verktyg, köksgeråd och möbler som vi behöver. Men vi spontanköper inte, utan vi har begrundat varje inköp noga innan och konstaterat att vi verkligen behöver det.

Att vara minimalist innebär också att ha stor frihet i livet, att inte vara begränsad i val på grund av en massa saker som kräver omvårdnad. Eller att pengar försvinner till saker som inte fyller en mening eller funktion.

Att vara minimalist innebär rensning av sånt som tar ens energi. Vi rensar bort väldigt mycket från tidigare ägare. Möbler som vi skulle kunna renovera t.ex. Men eftersom det inte är något vi lockas av så ger vi bort de möblerna istället. Vi sparar gamla verktyg och annat som de lämnat, men bara om de fyller en funktion. Vi rensar med andra ord flitigt just nu.

Att vara minimalist innebär att leva skuldfri, ha kontroll på utgifter och spara.

Att vara minimalist är att välja att leva fullt ut, att ha energi att uppleva livet.

Så ja, vi är definitivt minimalister fortfarande. Även om vi har många fler prylar än när vi bodde i husbil/van. När vi fått klart invändigt i alla rum så kommer du kunna se att vi inte har en massa onödiga prylar.

Lampor är något vi behöver köpa, så ovan bild visar taklampan i sovrummet. Vi har sparat lampor från tidigare boende, så när vi får klart med fönsterbrädor kommer vi packa upp den kartongen.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Fortfarande minimalister”

  1. Profilbild för Elisabeth
    Elisabeth

    Jag tänker att mycket av det ni köper också är ersättningsprodukter till de ni snart kommer att sälja – Vega. Ett köp av en ny lampa över matbordet är ju inte en extra lampa för att ni tröttnat på den gamla, utan en ersättning för lampan över bordet i Vega. Så en in, en ut.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Så är det ju, det har du rätt i 😀

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.