Förtrollande slott i Qurique

I Ourique finns inget slott längre, men det finns fantastiska vyer!

Det dök upp information om att det skulle finnas julmarknad och aktiviteter för barnen längst upp på kullen i Ourique. Där utsiktsplatsen är. Och eftersom vi hittills bara pratat om att åka dit och njuta av vyerna så tog vi tillfället i akt att åka dit när det samtidigt var julmarknad!

I inbjudan som spreds på bland annat Facebook stod det:

Castelo encantado! Venha viver a magia do natal em Ourique

Det betyder ”Förtrollande slott! Kom och upplev julens magi i Ourique”. Signerat av Ourique kommun. Det tyckte vi lät trevligt och körde dit på lördag förmiddag förberedda på att det skulle vara mycket folk då vädret verkligen var underbart.

Men det var inte så mycket folk, vilket vi tycker var bra, men samtidigt tråkigt för arrangörerna. Förhoppningsvis kom det fler på eftermiddagen när mörkret föll och det var konsert. I marknadsstånden såldes det korv, virkade dukar, kanderade popcorn, stoppade tyggrisar och smycken. Vi köpte inget. Sen fanns det hopborg och isrink för barnen. En massa julgranar, dekorationer och en jultomte som tog emot önskelistor. Det som jag gillade mest var utsikten, den var definitivt förtrollande!

Så här såg programmet ut för helgen
Det första jag ser är utsiktsplatsen och vyn!
Och Roger med
Blir att uppleva en solnedgång här nästa år!
Slottsvägg och julmarknad
Några av marknadsstånden
Hoppborg
Tomten framför isrinken
Våfflor och popcorn

Ser fram emot att återvända när julaktiviteter och dekorationer är borttagna. Hela området har rustats upp och det var tydligen väldigt behövligt har jag läst. Så även om julmarknaden inte var någon höjdare för oss, så tror jag barnen har haft väldig roligt och julen är ju ändå barnens högtid tänker jag!

Vill du veta vad som hänt med Ouriques slott kan du läsa här på Wikipedia eller på All about Portugal.

Publicerat:

i:

,

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.