Öckerö ställplats

Fortsätt du åka till Smögen, så får vi ha Öckerö för oss själva

En helg i Göteborgs skärgård, Hönö, Öckerö och Hälsö, precis vad vi gillar och behöver!

Många väljer att åka till Smögen och Kungshamn på sommaren. Kanske för att uppleva havsnära miljö, men kanske också för den typiska västsvenska upplevelsen. Gissar jag. Jag har själv i alla fall resonerat så. Tidigare.

I helgen har vi stått på ställplatsen i Öckerö hamn, den delen där bilarna står på EN rad ut mot vattnet. Inte den delen vid servicehuset, där bilarna står som packade sillar, för så vill vi inte stå. Men område B – åh helt perfekt! Solnedgång, båtar, bryggor och 1 meter till vattnet – det är vår melodi det!

Öckerö ställplats

Håller med vår husbilsgranne, ”det märks ju inte ens att det är några andra än vi här”.

Vi har tryggheten av att det är flera bilar, men vi behöver inte se de andra bilarna. Vi ser bara de som står på varsin sida om vår FrankieBoy. På ena sidan Sebbe med husse som vi hade många fina och intressanta samtal med, och vi fick en ovärderlig lista med smultronställen i Spanien, då han bott där. Tack! På andra sidan ett par som läser denna bloggen och kom fram och hälsade. Så roligt att byta några ord mer er.

Vi gillar verkligen alla oväntade möten. Kolla in det här charmtrollet – som gav oss många härliga skratt när hans energi att hoppa efter bollar i vattnet aldrig tog slut.

sebbe

Till alla som stod på ställplatsen igår vill vi be om ursäkt för att larmet gick igång när var ute och cyklade. Vi hade glömt ett fönster och rörelserna från gardiner i blåsten utlöste vårt larm. Känns dock fint att veta att andra husbilister bryr sig och sluter upp kring bilen när larmet går.

Öckerö, Hälsö och Hönö – en härlig cykeltur på 1.8 mil blev det i blåsten. Vi tjuvkikade på ställplatsen på Hälsö, den var full och kändes inte så perfekt som den vi stod på. Vi cyklade upp bland husen och upplevde livet i en skärgårdsidyll på närmare håll.

hälsa hälso

Det är mitt i juli, högsäsong i Sverige, och ”alla” har semester. Men på Öckerö var det så lugnt och skönt. Det fanns till och med flera platser lediga i vårt område.

På Hönö Klåva märktes turisterna av mer. Dit går ju en båt direkt från Stenpiren, så där finns de små mysiga butikerna, restaurangerna och mängder av gästande båtar. Och en ställplats vi inte vill stå på.

När vi kom till Klåva åt vi en fantastisk pizza på Lilling. En kan köpa en halv, inte för att det är billigt, utan för att inte äta sig så himla mätt. Passade oss perfekt. De har annorlunda fyllningar i sina pizzor – den här tog jag (med glutenfri botten):

Mozzarella, rostad butternut, rostad rödbeta, champinjoner, fetaost, honung, riven grano padano, ruccola, rostade pumpakärnor och balsamic glaze

pizza hönö

Den här lilla ögruppen är verkligen idyllisk och väldigt västkustsk. Här finns sjöbodarna, kommersen, restaurangerna, folket och lugnet. Varför åka till Smögen och Kungshamn när en kan åka hit? Men som jag skrev i rubriken – åk du till Smögen, så kan vi lita på att vi får plats när vi återvänder hit till Öckerö, för det lär vi garanterat göra!

Vi avslutar en riktigt skön helg med besök på IKEA idag innan vi landar i Alingsås igen för ytterligare en veckas hårt arbete.

Publicerat:

i:

24 svar till ”Fortsätt du åka till Smögen, så får vi ha Öckerö för oss själva”

 1. Profilbild för Barbro

  Vilket sammanträffande!

  Föreslog precis samma resmål till maken, nu i veckan.
  Men han befarade att det kryllar av turister just nu, men ditt inlägg om läget låter ju lovande. Kanske kan bli en tur i alla fall.

  Tack!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul! På Hönö Klåva är det mer fart och fläkt, men förvånansvärt lite igår, fast restaurangen sa att det var mycket folk. Så tror det är lite lugnare nu efter deras intensiva vecka som de hade förra veckan då det var en konferens här.

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det är härligt att hitta pärlan bland pärlorna. Ibland hittar man en pärla som man är så glada över och delar så gärna med sig av. När jag sen kom tillbaka, fick jag inte plats ? Hupp
  Västkusten = bästkusten
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja den risken tar vi gärna! Självklart vill vi att andra ska få njuta lika mycket som vi. Själviska är vi inte 🙂 Tror också att vi alla söker olika. Det är ju fullt på Klåva och i andra änden av den här ställplatsen, men inte där vi står.

 3. Profilbild för Helena Roth

  Haha – underbar uppmaning och oj så fint det ser ut (också den där pizzahalvan!). Njut!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen jättefint här och pizzan var ljuvlig.

 4. Profilbild för Mona

  Jag har knappt varit på västkusten men får lust när jag läser ditt inlägg! Och jag får lust att skaffa husbil och dra iväg… Tack!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det finns så många smultronställen på Västkusten. Och bara gör – hyr en husbil och testa!

 5. Profilbild för Michaela Lejonberg

  Åh vilken idyll!
  Havet, miljön! Härligt!

  O tack för pizzatips:)

  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja riktigt fint och pizzan kommer vara svårslagen faktiskt.

 6. Profilbild för ReiseLinda

  Ser jättehärligt ut! Tyvärr är Västkusten för lång bort för en helgresa för oss, men ser att drt finns många fina ställen där! Kanske får bli en semester måt år!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   En vecka (minst!) hade nog varit skönare att ha för att utforska lite på Västkusten.

 7. Profilbild för Ylva

  Kan även varmt rekommendera Göteborgs södra skärgård ??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, dit åker vi säkert också någon gång. I alla fall där husbilen får rulla.. är väl inte så många öar det är tillåtet på i södra skärgården?

 8. Profilbild för Ewaluvan

  Vi kom aldrig i väg ut med båten, det strulade sig lite för mycket med C:s jobb annars hade vi planerat Källö-Knippla. Hört från andra seglare att det är ganska lugnt ute i hamnarna. Folk behöver inte stressa ut för att det är bra väder, och att alla är lite utspridda över hela kusten. Inte ens Smögen är knökfullt 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen inte alls knökfullt och det är väl riktigt skönt även för båtfolket tänker jag. Kanske vi kan sammanstråla en annan helg, innan vi rullar söderöver.

 9. Profilbild för Husisblogg

  Konstigt nog är inte mina ägare ofta på västkusten, lite för långt för en weekendresa. Men vad gott att ni får plats där. Har alltid hört att allting är fullt och därmed mycket svårt att få plats på helger och mitt i högsommaren.
  Smidigt, nu vet ni att larmet fungerar 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi trodde verkligen inte vi skulle få plats, vi kastade oss ut och höll tummarna, men den ställplatsen vi tyckte bäst om var också där vi fick plats! Ja.. larmet har vi nog fått testat lite väl ofta.. hahah. Men vi lär oss!

 10. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Kan tänka mig att det är lite lugnare på B-planen eller vad det kallas! Öckerö men Hälsö har varit en av våra favoriter länge, tyvärr har dom gjort om på Hälsö och det är inte lika bra längre, däremot har vi ju aldrig varit därute sommartid, förra sommaren var första gången vi var hemma med husbilen, och vi blev mörkrädda hur mycket bilar det var överallt! Tur vi jobbar och står stilla här på Bohus-Malmön, där det fricampas friskt! Rekommenderas! Då kan man se Kungshamn och Smögen på håll? Och även om det nu i juli är mycket folk här på ön, så är dom inte där man står med husbil! Lite trångt på affären dock… men om en månad då har vi ön för oss själva igen! Och sedan någon månad ytterligare så är vi inte kvar här…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Funderar på om vi ska komma upp och våldgästa er om 2-3 veckor när R inte jobbar på glasmästeriet. Har aldrig varit på Bohus-Malmös och det är nog på tiden. Särskilt när en ser hur fina bilder ni delar därifrån. Vart drar ni sen?

 11. Profilbild för Matts Torebring

  Västkusten är den del av Sverige där vi varit minst av alla platser. Kanske för att jag tycker så illa om Göteborgstrafiken. När vi inte jobbar lika mycket, så har vi ett par bra tips från er att köra på. Tack!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ska du vidare till västkusten blir det ju bara Tingstadstunneln, sen har du passerat trafiken i Göteborg 🙂 Kul att kunna inspirera, hojta när ni är här – då kanske vi är det också 🙂

  2. Profilbild för Anette Åhnbrink

   Vi är här fram till slutet av september och sen råder det delade meningar om hur vi ska tillbringa knappt tre veckor, husbil till Spanien, och därifrån flyg till Grekland tor och sen hem för att jobba någon månad och tillbaka för att köra lite längre ner i Spanien, och sen hem igen för sista svängen med jobb, sedan, början av december, semester??? men vi ser fram emot att ni kommer hit och kollar in B-M?

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Då kommer vi gärna upp och hälsar på! Spännande att inte riktigt veta hur hösten ser ut, var ni befinner er och när. Att Grekland lockar er har jag inte missat.. kanske det blir en tur dit för oss nästa år.

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.