ljuvliga vyer

Frågelista januari 2022

Ibland är det kul att få frågor att klura kring. Så som när jag svarade på frågorna i vänböckerna när jag var barn.

Så när jag letade efter en sak på nätet så hamnade jag på en sida med listor på olika samtalsämnen, vilka jag tyckte var kul. Så här kommer nu en del frågor som jag besvarat. Har du en egen blogg får du gärna kopiera!

Vad är det mest kryddstarka du någonsin ätit?

Det jag minns är en indisk maträtt på Madeira. Har tidigare i mitt liv inte gillat kryddstark mat, medan jag nu tycker det är riktigt gott, om det inte för starkt vill säga.

Hur skulle du spendera 10 miljoner kronor?

Jag skulle ge hälften till min dotter och svärson så de kan uppfylla sin dröm om ett eget hus. Resten skulle jag nog använda till att köpa en lägenhet precis vid havet på västkusten i Alentejo, som en sommarbostad, gärna med utsikten som bilden ovan. Och kanske för långtidsuthyrning på vintern.

Vilken är din värsta hushållssyssla?

Bara för några år sedan hade jag svarat ”laga mat”. Men det är ju en av de roligaste numera. Får nog svara att städa duschen. Det är inget roligt.

Vart går nästa resa?

Det blir ett besök i Sverige nästa gång vi lämnar Portugal. Snart vill jag också återvända till Madeira samt besöka Azorerna (båda öar med inrikesflyg från Lissabon.)

Vilken superkraft skulle du vilja ha?

Jag skulle vilja kunna flyga. Att kunna se saker från andra perspektiv och ständigt kunna ha den mest magiska vyn.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle det bli?

Oj den här är inte lätt. Jag äter så många nya rätter numera. Pasta med kantarellsås är en favorit om jag bara ska gå på smaken och känslan av tillfredsställelse. Dock lär det ju inte ge mig den näringen jag behöver om jag bara ska äta det resten av livet. Älskar också nudelsallad med asiatiska smaker i dressingen och massor av färska örter. Jaha, så det blev två rätter med andra ord. Nä, pastan blir det – för om jag nu ska ha så tråkigt att jag bara kan äta en enda rätt vill jag ha tillfredsställelsen av äta det jag älskar mest.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

En pincett.

Vilken är din absoluta favoritfilm?

Vi ser ganska mycket film och jag glömmer ofta bort filmerna fort. Men filmen The Way är en som etsat sig fast ordentligt. Tror det beror på den personliga förändringen som huvudpersonen går igenom i kombination med vyerna!

Vad skulle filmen om ditt liv heta och vem skulle spela huvudrollen?

”Hon levde varje dag.” Jag tror att Julia Roberts skulle passa bra, hon har ett skratt som påminner om mitt (tycker jag) och i en film om mitt liv blir det mycket skratt så det är viktigt att det är ljudligt och medryckande. Utseendemässigt är hon en motsats till mig, men jag tycker ju inte utseende har något betydelse alls så det spelar ingen roll.

Vilken är din favoritsmak på glass?

Har alltid varit italiensk choklad, men en gång för några år sedan åt jag Lejonet & Björnens Dulce leche smak och det var den absolut godaste glass jag ätit.

Vem har påverkat dig mycket utan att ni träffast?

Hugh Fearnley-Whittingstalls TV-serie River Cottage från 1997 la grunden för mitt intresse och min vilja att odla och försöka bli självförsörjande så långt det går samt att välja ekologisk mat. Stina Wollter har en stor del i att jag ser på mig själv med snälla ögon idag. Men det finns såklart massor av människor som skrivit böcker, sånger, bloggposter och annat som påverkat mig.

Hur ser den perfekta dagen ut för dig?

Finns så många olika typer av perfekta dagar och jag upplever dem faktiskt väldigt ofta. En varm och solig dag i skuggan med en riktigt spännande bok. En regnig dag i pyjamas med comfort-food och TV-serier. En dag i trädgården, med pyssel, grävning och skörd. En dag på resa, med upptäckter och vyer. Jag kan inte ange den perfekta dagen, det finns inte bara en variant för mig. Jag har makten att påverka mina dagar, så det gör jag.

När känner du dig som mest självsäker?

När jag är tillsammans med någon som jag har en trygg relation med.

Vad har du för bra egenskaper?

Att jag har lätt till skratt. Att jag har lätt för att ta beslut. Att jag bara gör. Att jag alltid tror gott om varje person jag möter.

Hur vill du bli ihågkommen?

Har ingen ambition att bli ihågkommen av folk generellt. Men hoppas så klart att jag kan vara en källa till skratt och inspiration hos mina nära även när jag är borta.

Du har en månad kvar att leva, vad gör du?

Stannar nog hemma i min trygga miljö, men bjuder på flygresor hit för min familj och vänner. Gör spontana utflykter och lagar mat tillsammans, med massor av gluten. Vi berättar historier från våra liv, vi gråter och skrattar tills solen går upp. Jag skulle också prova marijuana, där på slutet kan det vara dags att släcka den nyfikenheten. Men jag skulle också väldigt gärna göra saker som mina absolut närmsta önskar, att skapa de minnena som de vill ha med mig.

Mitt liv är rikt och jag har inga ”när jag slutat jobba.. ” eller ”när jag har råd…”.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Frågelista januari 2022”

 1. Profilbild för 4000mil

  Åh, den filmen, the Way, måste jag se! Tack för tipset.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt, ni som älskar vandring hoppas jag gillar den filmen. Berätta gärna vad du tyckte!

 2. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Intressant! Härligt att läsa och få reda på hur du ser på livet idag!

  Kom just på att Roger fyller år idag! Hälsa och gratta!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är även roligt för mig att svara och gå tillbaka och kolla 🙂 Han tackar!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.