frivillig karantän

Frivillig karantän innan vi kör söderut

När vi bestämt vilket datum vi åker så kommer vi undvika all fysiskt kontakt med andra människor i två veckor innan.

Även om vi träffar ytterst få personer redan nu så kommer vi strypa den fysiska kontakten helt och hållet under de sista två veckorna innan vi åker söderut. UD har släppt sin avrådan för resor till Portugal men vi reser tidigast i september oavsett.

Som du nog redan förstått så vill vi inte vara här i Sverige på vintern, så därför drar vi. Men sedan beslutet togs att vi vill flytta till Portugal och bygga oss ett Tiny House så har vi dessutom en dragning ner för att kunna börja leta mark och lösningar.

Varför karantän?

Vi gjorde likadant när vi kom till Sverige i mars, för att vara säkra på att vi inte hade med oss corona in i landet. Och vi vill göra samma sak gentemot Portugal och de länder vi passerar.

Det är också skönt för oss att veta att vi inte är smittade och kanske tvingas vända i södra Tyskland på grund av det.

Var ställer vi oss?

Det vet vi inte än. Men vi kommer välja en plats som passar oss geografiskt och där vi kan få mat utkörd från ex. Willys. Grå- & svarttömning, el och vatten vill vi ha lättillgängligt för att slippa interaktion med andra.

Eftersom det blir efter högsäsong så funkar det med en camping, det blir antingen på en grym ställplats eller en camping som vi ställer oss.

Edit: läs gärna även kommentar och svar

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till ”Frivillig karantän innan vi kör söderut”

 1. Profilbild för Anna-K
  Anna-K

  Hörde häromdagen på P3 extra en intervju med en läkare , som rekommenderade att vi ska hålla oss i Sverige detta år då man inte vet hur pandemin kan orsaka ytterligare avstängningar av länder. Ingen kan ju förutspå hur det blir. Ser att många husbilägare

  reser runt just nu runt överallt ,Danmark, Tyskland , osv …, tänker så här att även om vi får så bör man tänka över vad det innebär att vi mitt i en pandemi reser runt? Jag tänker att många inom vården inte ens fått semester fullt ut trots en tung arbetsbörda hela våren , med respekt för bland annat dem , så har vi valt noga vart vi åkt med tanke på situationen som råder. Många resonerar som så att dom bor i husbil då är allt OK men riktigt så naiv får man inte vara . Många besöker affärer, restauranger , offentliga toaletter duschar m m … håller inte avstånd ja listan kan göras lång ….. Hur tänker ni kring allt detta.?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förstår din fråga och uppskattar den. Vi är ytterst aktsamma, har märkt att inte alla förstår vårt avståndstagande. Vi reser inte runt och kollar in sevärdheter, befinner oss aldrig i någon typ av folksamling. Vi träffar andra utomhus och alltid med avstånd. Vi nyttjar inte servicehus och äter aldrig på restaurang. Vi har ätit hämtmat några ggr dock. Handlar i affärer men använder utkörning där vi kan. Handsprit står i vår husbilsdörr som vi använder varje gång vi handlat, tankat, fyllt/tömt FrankieBoy etc. Vi är lika hårda med att följa reglerna nu som vi var i Portugal i mars. Vi har verkligen inte slappnat av. Vi känner oss tryggare i ???????? än här. Vi har oxå beställt munskydd. Vi kommer fortsätta leva såhär länge. Oavsett var vi är. Vi reser alltså inte neråt för att utforska, utan för att förflytta oss till en fast plats i värmen istället för i kylan. Hoppas du känner att vi verkligen visar respekt för sjukvården – för vi gör allt vi kan, vi vill absolut inte bli smittade och vi ser allvarligt på denna pandemi.

 2. Profilbild för Annica Rosander

  Vi lever precis som Ni i självvald karantän. Träffar bara våra närmaste och är väldigt noga.
  Eftersom huvudskälet till att vi sålde vårt hus var att vi ville tillbringa mer tid i vår husbil så kommer vi att resa långsamt genom Tyskland för att tillbringa hösten i Frankrike.
  Vi kommer att stå på campingar, har läst om reglerna i både Tyskland och Frankrike och känner oss trygga med det.
  Efter att ha varit på Astrid Lindgrens värld och Sälenfjällen i sommar så är vi inte imponerade av svenskarnas avståndsbegrepp.
  Annica o Lennart

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi känner inte heller att avståndsbegreppet tolkas på samma sätt av alla. I vår värld går det inte att överdriva försiktigheten.

  2. Profilbild för Anna-K
   Anna-K

   OK Jodå jag har noterat att ni verkar ta det på allvar och undviker eventuell smitta . Men det jag tänker mer på är att när det kommer råd om att inte resa utomlands eftersom osäkerheten är stor fortfarande kring vad som händer i olika länder i Spanien ökar ju fallen igen och det ligger ju granne med Portugal . Vad jag förstått så har man ett egenansvar nu eftersom alla nu känner till läget kan det bli problem med sjukvård eventuell hjälp från hemlandet vid en krissituation. Hur ska vi belasta eventuellt ett annat lands sjukvård om det blir stor spridning och många blir i behov av sjuvård / respiratorer??? Vi tänker gå i pension i höst men avstår från resa då vi anser att läget är så oklart överallt . Sen vet jag inte om jag personligen skulle välja att bli fast på en camping / ställplats om det blir ytterligare ner stängt .

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Vi åkte hem i våras på fyra dygn, och då körde endast en av oss. Så skulle det bli ett likadant krisläge så kan vi köra till Sverige. Skulle vi, trots att vi håller avstånd och följer alla restriktioner, ändå bli sjuka så får vi ta det då. Men det är precis som du säger var och ens egna ansvar och vi tar verkligen stort ansvar. Det är dels en av anledningarna till att vi ju väljer att säkerställa att vi inte har med oss någon smitta över gränsen när vi åker. Det finns många aspekter på det här och det är inga beslut som är lätta, vilket du säkert sett i bloggen tidigare.
    Tror också alla diskussioner kring resandet sällan egentligen gäller husbilar eftersom vi lever annorlunda än om en flyger och bor på hotell.

   2. Profilbild för Anna Viebke
    Anna Viebke

    Vi har exakt samma plan. I september blir det avfärd, under förutsättningar att det är möjligt givetvis.
    Vi lever som ni, avskilt. Träffar få människor och bara ett fåtal har tillträde till bilen.
    Kanske kan vi ses i Portugal i vinter, givetvis utomhus och på behörigt avstånd!
    Känner som ni, tryggare i Portugal än här.
    Kram

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja förutsättningarna måste ju vara de rätta. Hoppas vi ses i Portugal. Kram!

 3. Profilbild för Stefan

  Planen för mig och min sambo är att bygga en egen såkallad plåtis. blir bara mer och mer taggad till att starta det bygget när man läser om att åka söderut,

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kör igång vittja 😀

 4. Profilbild för Chatrine

  Jag vet ju hur försiktiga ni är så visst tar ni rätt beslut, som vanligt.
  Vi kommer också rulla neråt i September och kommer göra ungefär som er även om vi testats positivt för antikroppar. Vi stänger vår verksamhet ett par veckor innan avresa och sen håller vi oss hemikring (utan gäster) innan vi reser.
  Vår erfarenhet är att det är väldigt glest på de platser vi brukar hänga på så det känns tryggt. Vi kan även ta oss hem på 3 dagar om vi känner av symtom.

  Vi kanske sammanstrålar någonstans i värme längre fram i höst 🙂

  (Ps, ett beslut har vi tagit ang hösten. Vi kommer bara vara 2 personer i bilen)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vore härligt att sammanstråla igen snart. Förstår att det var ett beslut som behövdes tas och planeras för.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.