Vad är ett Tiny House?

Vad är ett Tiny House?

Det är, precis som det låter, ett litet hus. Väldigt litet. Finns inga tydliga definitioner men lite förtydligande kan vi göra.

Tiny houses come in all shapes, sizes and forms, but they all enable simpler living in a smaller, more efficient space.

The Tiny Life

Storleken

Det finns de som säger att ett hus som är större än 500 square feet inte är ett Tiny House. Alltså är det en yta på 46kvm som vi kan förhålla oss till om vi vill.

Byggt på hjul eller inte?

Traditionellt så är Tiny House byggda på en trailer för att på det viset inte behöva äga marken som huset står på. Dessutom blir påverkan på miljön mindre då huset kan flyttas till annan plats och på det viset ”återanvändas” i sin helhet.

Men hus som inte står på en trailer kallas ändå för Tiny House om det är ett litet hus.

Tiny House rörelsen

Vad vi tycker är viktigast med Tiny Houses är själva rörelsen att leva enklare. Vi blir allt fler som tycker att det är onödigt att bo större än vad vi egentligen behöver och därmed till en större kostnad. Minimalismen är viktig för de flesta som bor i ett Tiny House, det blir naturligt så, eftersom det inte finns plats för en massa onödiga prylar.

FrankieBoy är ett Tiny House

Faktum är att vårt hem i husbilen anses som ett Tiny House. Att bo på liten yta med få saker gör vi redan. Här är en sida med beskrivningar på engelska om du vill läsa mer om definitionen som inte finns.

-> BC Tiny House collective

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.