Nej det är inte full fart på oss, vi fryser och håller oss mest inomhus. Men det är full fart på vindar och därmed kite- och vindsurfing i Apelviken.

Finns en del att kika på vid havet även när det blåser iskalla vindar. Tänker så klart på våra vänner Finn & Tone, som introducerat oss till vattenlek, när vi ser alla kitear i luften. Hoppas vi alla snart kan njuta av havet och aktiviteter som vi vill.

Igår när vi promenerade på stranden tänkte vi det säkert var varmare ute i vattnet än det var i luften. Men med den enorma hastighet som de tog sig fram på vågorna måste det varit ruskigt kallt, utan mössa.

Senare på eftermiddagen var det klass 1 varning utfärdad för mycket kraftiga vindbyar, upp till 20 m/s. Även då var det flera kite- & vindsurfare ute i det vita havet, vi såg dem inifrån vårt gungande hem på campingen. När regnet ersattes av fin kvällssol ville jag genast ner och fota mer.

apelviken

Havets mäktiga rörelser gör oss ödmjuka

kite I apelviken

Vi såg 4 kites i vattnet och ett gäng på land, på promenaden på dagen.

kite apelviken

Snabbgående kite, full fart fram och tillbaka utmed stranden.

Apelviken

Den här surfaren kunde även flyga.

apelviken

Trots hårda vindbyar är det en hel del surfare av olika slag.

apelviken

Inne i viken är vattnet inte lika livligt.

apelviken

Medan havet är näst intill helt vitt längre ut.

apelviken

Havet, himmel och kvällsljus

Eftersom vi älskar havet håller vi oss så nära det vi kan för att njuta av doft, rörelse, ljud och kraft. Att vara vid havet när det blåser småspik kanske inte är så smart eftersom vi inte uppskattar kylan och faktiskt också kan flytta oss hur vi vill. Men havet vinner. Alltid.

Översta bilden visar hur stranden är helt gömd under vattnet.

/Anna & Roger