Full fart i de isande och hårda vindarna

Full fart i de isande och hårda vindarna

Nej det är inte full fart på oss, vi fryser och håller oss mest inomhus. Men det är full fart på vindar och därmed kite- och vindsurfing i Apelviken.

Finns en del att kika på vid havet även när det blåser iskalla vindar. Tänker så klart på våra vänner Finn & Tone, som introducerat oss till vattenlek, när vi ser alla kitear i luften. Hoppas vi alla snart kan njuta av havet och aktiviteter som vi vill.

Igår när vi promenerade på stranden tänkte vi det säkert var varmare ute i vattnet än det var i luften. Men med den enorma hastighet som de tog sig fram på vågorna måste det varit ruskigt kallt, utan mössa.

Senare på eftermiddagen var det klass 1 varning utfärdad för mycket kraftiga vindbyar, upp till 20 m/s. Även då var det flera kite- & vindsurfare ute i det vita havet, vi såg dem inifrån vårt gungande hem på campingen. När regnet ersattes av fin kvällssol ville jag genast ner och fota mer.

apelviken
Havets mäktiga rörelser gör oss ödmjuka
kite I apelviken
Vi såg 4 kites i vattnet och ett gäng på land, på promenaden på dagen.
kite apelviken
Snabbgående kite, full fart fram och tillbaka utmed stranden.
Apelviken
Den här surfaren kunde även flyga.
apelviken
Trots hårda vindbyar är det en hel del surfare av olika slag.
apelviken
Inne i viken är vattnet inte lika livligt.
apelviken
Medan havet är näst intill helt vitt längre ut.
apelviken
Havet, himmel och kvällsljus

Eftersom vi älskar havet håller vi oss så nära det vi kan för att njuta av doft, rörelse, ljud och kraft. Att vara vid havet när det blåser småspik kanske inte är så smart eftersom vi inte uppskattar kylan och faktiskt också kan flytta oss hur vi vill. Men havet vinner. Alltid.

Översta bilden visar hur stranden är helt gömd under vattnet.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

20 svar till “Full fart i de isande och hårda vindarna”

 1. Vind och kitesurfa är lite som att åka offpist, en jäkla adrenalin kick och känsla av ”snälla en gång till” när man gjort åket. Nu mer när man inte riktigt har orken kan man försöka minnas o stå där vid sidan o njuta av andras glädje ????????????

  • Kan föreställa mig det! Visst är det härligt att kunna njuta av andras glädje!

  • Vi kan gilla blåsten, i lagom mängd. Just nu är det lite väl mycket av det goda 😀

  • Lite för mycket av blåst just nu kan jag också tycka. Och då tycker jag ändå blåst är ett fräckt väder.

  • Tack! Havet finns där för oss alla, oavsett hur vi vill njuta av det tänker jag.

  • Varmt hav är ju helt ljuvligt! Snart blir det varmt här i Sverige med Lena.

 2. Härliga bilder! Du är en strålande fotograf, Anna. Det riktigt känns hur du njuter när du tar dessa underbara bilder. Förstår om ni längtar tillbaka till värmen. Synd att vi inte får träffas så ni kunde komma inomhus i värmen.
  Kramar

  • Tack! Ja vyer och hav i kombo är otroligt härligt. Vi har värme i husbilen, så inomhus fryser vi inte. Men vi föredrar ju att vara utomhus. Men snart är det behagligare klimat även här i Sverige så vi kan spendera dagarna utomhus igen.

 3. Så HÄRLIGT! Vi har lagt våra promenader i skogen dessa dagar, men det är ju inte helt riskfritt det heller när det susar rejält. Även fåglarna var tysta idag annars är det helt fantastisk med deras kvitter, men vi stärker våra lungor o själen framförallt.
  Ni kan tro att vi njuter av vårat uterum i dessa dagar, vårt citronträd börjar få vita knoppar så snart får vi även njuta av dess fina dofter.
  Så mycket guldkanter det finns i LIVET.

  • Ert uterum är underbart och jag kan förstå ni hänger där en del nu. Njut på!

 4. Visst kan hav vara helt underbart men när det blåser kallt och husbilen gungar är det inte lika härligt. Vi stod i Vias förra året då stormen Inez härjade och maken blev sjösjuk av allt gungande.
  I år har vi lite fastare grund om det skulle blåsa men nu verkar värmen ha kommit och +23 och sol är att föredra.

  • Nä det är inte kul när det gungar och en tror takluckorna ska flyga av. Åh vad skönt med värme… vi får vänta lite till

Translate »