Funderar på var vi ska stanna till i Tyskland

Funderar på var vi ska stanna till i Tyskland

Vi hade en plan att besöka Bodensjön, men när det blev oväder så valde vi att stanna kvar i Bad-Krozingen. Idag rullar vi norrut igen, men vart?

Att hela tiden vara i nuet är så härligt. Men en nackdel är ju att vi inser att vi inte ens funderat på var vi ska stanna i Tyskland på vägen till Sverige. Troligen stannar vi i Freiburg i natt, men sen har vi ingen aning om vart vi ska.

Landet är långt. Och vi har ingen brådska, men det är mestadels en transportsträcka eftersom vi inte har tid att göra några större utsvävningar. Regnet och haglet fick oss att stanna och skippa Bodensjön denna gången och andra platser vi vill till ligger för långt österut just nu. Och östra Tyskland kör vi nog igenom i höst så känns inte nödvändigt att knö in det nu.

oväder Tyskland
Regn och hagel

Därför sitter vi och kikar på kartor, läser bloggar och letar efter bra boplatser. Vi är inte sugna på några storstäder, de lär vi bara passera. Vi är inte ute efter att se några ”POI” bara för att det är just det. Vi har inget behov av att trängas med turister. Vill helt enkelt stanna där det är trivsamt och där vi kan ta en skön promenad/cykeltur, se nya vyer och känna in Tyskland. Och bara vara i nuet, för det gillar vi ju.

Nu vill vi gärna ha tips av dig!

Har du något tips på en skön boplats eller en by/ort som fick dig att må bra någonstans utmed den här sträckan? Avstickare och andra vägar är helt okej, men vi gör inga längre utsvävningar från den här rutten om vi inte blir väldigt sugna på en plats.

resväg tyskland

Översta bilden är från Breisach am Rhein, som vi cyklade till från Bad-Krozingen. 

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till “Funderar på var vi ska stanna till i Tyskland”

 1. Hej Anna!

  Jag körde lite längre västerut i Tyskland. Det var i mars i år.
  Utmed Mosel och Rhendalen, finns det många små trevliga samhällen.
  Camchen är en liten fin stad.

  Deutche Ecke där floderna går ihop. Tror att det var i Koblenz.

  • Ja Moseldalen är fint, blir inte denna turen dock. Har noterat ner dina tips, tack!

 2. Moseldalen är ett alltid lika säkert kort. Finns massor med små byar med ställplatser, t ex Minheim har en riktigt bra ställplats. Fina cykelleder efter floden och goda vita viner….

  • Ja Moseldalen är fint, vi har varit där. Så skippar det nu när vi kör norrut. Men har noterat ner Minheim för framtida turer. Tack!

 3. Ställplats Greven trevlig ställplats vid kanal. Vi stannade där både på nerväg o på väg tillbaka. Bör ligga utmed er färdväg norrut. Trevlig restaurang.

  • Tack Kenth. Alla pratar om den där Greven, så nån gång får vi nog stanna där. Denna gången är det lite för långt västerut dock.

  • Klart jag läst, har ju även kommenterat ju ;). Ja det såg fint ut i Celle och har det tipset noterat sedan tidigare. Tror många stannar där. Ska välja ställplatsen, tack för det tipset!

  • Varmaste tack Eva! Ni brukar ju gilla platser som vi gillar, så skrivit ner dina tips.

 4. Har inte just nå tips att ge men Ribe på danska västkusten har vi
  hört ska vara ett fint ställe att stanna till på!

  Lycka till på färden…

Translate »