Fyra reflektioner om tidigare reflektioner

När jag kikar tillbaka på mina gamla inlägg så tycker jag vissa fortfarande är riktigt bra och stämmer så väl på hur jag resonerar idag. Så det blir lite favoriter i repris.

Det är en av anledningarna till att jag bloggar. Att jag kan gå tillbaka och se hur jag tänkt, resonerat och agerat tidigare i livet. Eftersom jag lever mestadels i nuet behöver jag stöd för att minnas. Där fyller bloggen en fantastisk funktion för mig.

Här är fyra reflektionsinlägg från de senaste två åren, med kommentarer och länkar.

Reflektioner om historia

Förra sommaren skrev jag ett inlägg där jag reflekterar över min relation till historia och hur den förändrats. Innehållet i inlägget stämmer fortfarande, men jag kände att detta stycket är viktigt för mig att läsa ibland.

Jag har alltid gillat nuet. Att få leva där jag befinner mig, att gå all-in utan att lägga alltför mycket energi och tid på varken min egen historia eller min framtid. Min ryggsäck är ganska tung och jag bär den med vetskap om att mina upplevelser präglat vem jag är och jag är stolt över den jag är. Men jag orkar inte längre bearbeta det som varit. Jag har accepterat, anpassat och accelererat min situation.

Anna Forsberg, juni 2021

Här kan du läsa hela inlägget om min relation till historia

Reflektioner om positiva effekter av pandemin

I många länder har alla pandemirestriktioner hävts. För nästan två år sedan skrev jag ett inlägg där jag funderade på positiva effekter av pandemin. Gillar verkligen dialogen i kommentarerna!

Kanske vi nu kan utveckla den listan med fler punkter?

Här kan du läsa hela det inlägget.

Reflektioner om den egna utvecklingen

När pandemin stängde ner hela Europa gick våra tankarna inåt. På hur vi skulle nyttja tiden i lock-down till egen utveckling. Det blev inte riktigt som vi tänkte då.

Jag ville skriva klart min roman, men sen bestämde jag mig för att ge upp det helt. Roger började lära sig om daytrading, men insåg att det inte var något han ville hålla på med. Fotografering har vi båda velat lära oss mer om, men det har vi inte fokuserat på ännu. Roger lärde sig SketchUp programvara, men det blev ju inte aktuellt att bygga ett hus så den kunskapen har bleknat nu. Jag gör både bokföring och bokslut själv numera och det känns riktigt bra! Färgläggning och stickning blir det inte mycket av längre, men har både stickat och virkat en hel del efter det beslutet. Idag lägger jag gärna pussel istället.

Här kan du läsa hela inlägget

Köpa husbil

Reflektioner om husbilsliv när livet är tufft

I ett inlägg från januari 2020 berättade jag att det var en tuff tid för mig. Och att närheten i husbilslivet hjälpte mig hantera det. Närheten finns även i vårt hus, tryggheten och kärleken, allt känns precis lika bra här. Tror inte det var själv husbilen som gjorde den stora skillnaden utan det att vi levde långsamt och det fanns tid för lyhördheten. Precis som det fortfarande gör.

När ledsamheten kommer och livet känns orättvist är närhet ännu viktigare för mig. En uppväxt med mycket ensamhet har präglat mig på olika sätt. Jag har blivit en stark person som står upp för mig själv, jag tar ingen skit längre och bryr mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker. Men det har också gjort mig väldigt sårbar på några punkter. Att känna mig ensam eller bortvald slår undan benen på mig.

Anna Forsberg, januari 2020

Här kan du läsa hela inlägget.

Översta bilden är från vårt besök i Tavira, januari 2020

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”Fyra reflektioner om tidigare reflektioner”

  1. Profilbild för Ditte

    Jag har läst dina tidigare inlägg och dina reflektioner med stort intresse. Och detta med att försöka sätta ord på sina känslor tar en ofta en bit framåt. Under tide jag har läst har även jag funderat och reflekterat. Vem är jag? Tja…

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Vad kul att mina reflektioner skapar tankar hos dig också!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.