apelsinblomma

En helg med både nutid och dåtid

Jag tycker om att stanna upp och reflektera, idag blir det en beskrivning av helgen som passerat.

Vår frihet gör att vi kan jobba med våra kunder vilka dagar som helst, men på helgerna jobbar vi nästan bara om det inte är utomhusväder. Den här helgen har det inte kommit en enda droppe och det har vi utnyttjat. Sen jag berättade om Portugals torka har det nämligen kommit regn, så har varit skönt med utomhusväder hela helgen!

Men vi har också åkt tillbaka i tiden till början av 1800-talet, då vi på kvällarna kollat serien Bridgerton.

Fredag

På fredag eftermiddag brukar vi sluta jobba med byggprojekt, trädgård eller kunder lite tidigare än andra dagar. Om det går. Vi sätter oss då på verandan med ett glas likör, en kopp kaffe/te eller ett glas vin och bara njuter. Ofta har vi musiken på ganska högt, men fågelkvittret överröstar ofta både Pink Floyd och portugisisk fado. Detta är en av de få rutiner vi har numera och den gillar vi. Sitter gärna där andra dagar också så klart.

När det var dags att gå in så blev det middag, Roger värmde upp ett par frysta pizzor och vi satte oss i soffan och åt dem samtidigt som vi kollade på ett par avsnitt av Bridgerton på Netflix. Jag var dock väldigt trött, så gav upp och gick och la mig tidigt.

Lördag

Jag är en morgonmänniska och vaknar ofta tidigt. Vi har inga mörkläggningsgardiner så ljuset styr när jag vaknar. Eftersom Roger gärna sover längre så smyger jag upp och försöker vara så tyst jag kan. I lördags blev det ett långt yogapass i köket efter att jag fotograferat den vackra soluppgången.

Vacker soluppgång

När frukost och alla andra morgonsysslor var avklarade körde vi in till Ourique där det i helgen varit festival ”Feira do Porco Alentejano” för den svarta grisen. Eftersom det inte skulle öppna förrän 11.30 så parkerade vi vid Pingo och handlade först. Promenerade sen till festivalområdet och började leta efter nån liten hage med grisar. Men det fanns ingen, hittade inga levande grisar någonstans tyvärr. Däremot väldigt många stånd med mat av olika slag, inte bara gris, men mat var onekligen i fokus.

Lite av stånden på den nyöppnade festivalen

Schemat bjöd på ”showcooking” och presentationer av olika produkter. Tävlingar och marknadsstånd, musikshower och massa annat. När vi var där så var det ganska lugnt, vilket passar oss. På kvällen drar festligheterna i gång ordentligt, men det lockar inte oss.

Väl hemma åt vi lunch, det blev enchiladas, wraps som jag fyllde med hackade grönsaker och ost och sedan stekte i torr panna ute på grillen. Otroligt mätta satt vi kvar ett tag och nöjt av solen. Roger gick sedan och tvättade bilen, både in och utvändigt och jag drog på mig bärvästen för trimmern och körde så långt batterierna räckte och det blev så rent och fint i fruktträdgården.

Rent och snyggt på norrsidan, i fruktträdgården

Beskar och gödslade också hibiskusen samt vattnade i sålådorna som är täckta med plast.

Sen var det dags för Formel 1 kvalet, jag kollade också, med ett öga (det andra hade jag i boken jag läser nu). Det hände mycket med en olycka som såg illa ut, men föraren Mike Schumacher klarade sig utan en skråma. Makalöst!

Middagen blev rester från frysen och kvällen fortsatte med bokläsning men avslutades med serien Bridgerton igen.

https://youtu.be/qYNCws-a6CQ

Söndag

På natten gick vi över till sommartid. Så när jag vaknade 7:30 blev jag förvånad tills jag insåg att klockan var halv sju egentligen. Det stämde mer med när jag brukar vakna.

När jag gick ut efter frukosten så ersatte jag platsen på en av sålådorna (med sötpotatis) till dubbel fiberduk. Eftersom de är ganska nyplanterade så vill jag skydda dem lite extra ett tag. Drog lite ogräs och slängde i komposten. Såg att det kommer en knopp på en av mina kronärtkocksplantor, ska bli spännande och se om den blir god!

Kronärtskocka (med gräsklipp från trimmen) på gång!

Vid 11 kom ett par av mina vänner från byn och vi satte oss med datorerna ute i solen och pratade webb. Eunice har startat ett företag och jag har lovat att hjälpa dem med en enkel webbplats, så det är vad vi pratade om.

Jag slängde sen ihop en sallad och Roger la på kött och halloumi på grillen. När vi låtit solen hjälpa oss att smälta maten så tog jag på mig bärvästen igen och körde trimmern på resterande ogräs/gräs i trädgården. Nu är det så ”välstädat” och fint överallt efter att det börjat växa ordentligt i och med regnen som kommit.

Går en tur i trädgården varje dag och klappar på växter och träd och pratar med insekterna, plockade skadade blad på citrusträden och berusades av den underbara doften av blommorna. Tog även en fotorunda i trädgården.

Närbild på lilla blomman på lagerbladsbusken

Hittade en del myror i ett par av mina sålådor, vilka ännu inte är omringade av grus. Rörde om i bona och hoppas de flyttar nån annanstans.

På kvällen blev det Formel 1 race, till middag blev det rester från gårdagens lunch (enchiladas) och en ruskigt god smoothie av banan, apelsin, citron, kiwi och messmör.

Det blev ett par avsnitt av Bridgerton innan vi gick och la oss.

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”En helg med både nutid och dåtid”

  1. Profilbild för Chatrine
    Chatrine

    Att pudra lite kanel brukar på ett snällt sätt få myror att flytta

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Jag har hört det förut, men tycker det är onödigt dyrt… Jag har nu börjat prova med majsmjöl, verkar också driva dem till en annan plats.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.