paneer masala

Jag var sugen på indiskt…

När jag senast planerade vad vi skulle äta några dagar framåt och bläddrade bland mina recept, så blev jag väldigt sugen på indisk mat.

Vi älskar ju båda indisk mat och väljer ofta indiska restauranger när vi äter ute. Finns mycket vegetarisk och glutenfritt, vilket passar mig utmärkt och dessutom är det mycket smaker.

Så när jag satt där och letade inspiration hittade jag indiska recept jag sparat och tänkte att nu ska jag faktiskt prova att göra några indiska rätter själv!

Onion Bhajis

Friteringslunch var bestämd, vi hade rester från en falafelsmet som vi plockat ur frysen. När jag då såg det sparade receptet på Onion Bhajis tänkte jag det passade bra att testa det då vi ändå skulle dra igång friteringen ute på grillen.

Det är enkelt att blanda ihop smeten med kikärtsmjöl, färsk koriander, grön chili, citronsaft, kryddor och vatten. Sen blanda i fint skivad lök. Fritera! Och njut.. alltså så otroligt gott! Lite för salt, så mindre av det nästa gång. För en nästa gång blir det absolut!

onion bhajis
Onion Bhajis

Paneer ost

Jag hade köpt 2 liter färsk mjölk för att prova att göra egen paneer ost. Har aldrig gjort ost förr, så det var något nytt för mig. Följde Zeinas recept men det separerades inte så som på hennes bilder. Men eftersom jag inte hade mer citron hemma kunde jag inte tillsätta mer. Kanske färskmjölken i Portugal dessutom innehåller sånt som försvårar separeringen. Men jag tog tillvara på det som blev i alla fall, även om det blev mindre mängd.

Inte så mycket ostmassa efter separeringen
Av två liter mjölk, så blev det detta.

Vasslen kokade jag ner till messmör, som jag fryst in i muffinsformar och kommer använda till smoothies framöver.

Paneer masala

I torsdags plockade jag fram paneer osten från kylen och följde Arlas recept på Paneer masala. Dock använde jag havregrädde istället för vispgrädde och spenat hade jag ingen så det blev utan det.

Smakerna var inte så starka, så nästa gång ska jag kanske dubbla dem. Och inte göra paneer-osten själv. Den smälte i den varma såsen så det vart inget bra. Blev rester av såsen så jag lägger fetaost i den och kryddar på lite extra när jag värmer upp den.

Översta bilden: Paneer masala med egen paneer.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Jag var sugen på indiskt…”

 1. Profilbild för INgalill
  INgalill

  Ett tips när du gör paneer. Istället för citron, som det sägs kan vara olika sur, så kan du använda ättika eller vinäger. Doseringen är detsamma, 2msk/1 ltr mjölk. Jag har också använt yoghurt, då tar jag ca 1 dl per 1 ltr mjölk.

  Ha’ en fin helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Då ska jag prova igen! Detsamma

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.