os i Beijing

Två veckor av olympiska spel är slut

Du har säkert förstått att jag gillar sport, men att jag också är ganska selektiv med vad jag tittar på. Svenskt deltagande på vinter-OS är t.ex. något jag väldigt gärna ser.

Jag har en skön relation till sport tycker jag. Jag slötittar inte på allt som sänds under ett OS, jag är selektiv även då. Ryser och tjoar när det blir en önskvärd vinst, men blir inte besviken alls när det blir en förlust. Det är spänningen, lagandan och deltagarnas passion som fängslar mig. Det är ett realtidsnöje, jag har väldigt lite sparat i minnesbanken.

Dessa sporter har jag följt i de olympiska spelen i Beijing:

Längdskidor

Detta inlägg publiceras efter att jag varit upp mitt i natten och kollat på damernas 3-mil, som de ändrat starttid för på grund av vädret. Det är den enda dagen jag varit uppe mitt i natten och kollat. Varit underbart att se tävlingarna trots att kylan som åkarna fått kämpa mot nästan kändes genom skärmen. Och att gårdagens 5-mil för herrarna ändrades till en 3-mil kommer nog diskuteras länge.

Längdskidor är ”min” vintersport. Tittar väldigt gärna även på världscupen om jag kan. Men jag anpassar inte allt efter de tävlingarna. Jag har själv aldrig stått på ett par längdskidor ens, så var intresset kommer från har jag ingen aning om.

Skidskytte

En så härligt oförutsägbar sport där både prestation i spåret och på skjutbanan påverkar placeringen. Spännande under hela loppet, då allt kan hända i sista skjutningen. Och under OS har det verkligen varit spännande, med många fantastiska svenska resultat.

Ibland kollar jag på världscupen, men oftast inte.

Curling

Har inte sett mixed double tävlingarna utan bara 4-manna lagen, både herrar och damer. Grundspelsmatcherna har jag valt bort om de sänts mitt i natten. Men de som startat 06.00 på morgonen (portugisisk tid) har jag sett och det har funkat för mig att ställa klockan och jobba samtidigt som jag tittar och lyssnar på de ca 2,5 timmar långa matcherna. Så små marginaler i varje omgång och otroligt underhållande. Hade även liverapportering till våra engelska vänner när de var på rull samtidigt som vi möttes i semifinal resp. final.

Följer endast med i curling när det är EM, VM och OS.

Ishockey

Jag har sett mycket ishockey genom åren, vi hade säsongsbiljetter till Frölunda Indians hemmamatcher ett år när de vann SM-guld. Såg alla landskamper under flera år. Men jag tappade intresset en dag och har inte sett på ishockey på väldigt länge. Men i fredags var det semifinal mot Ryssland och det var verkligen kul att se igen och att matchen avgjordes på straffar gav det extra krydda.

Annat

Medaljchanser i andra sporter har jag sett om jag vetat om det och sändningen varit på en vettig tid. T.ex. skridskor och alpint. Lite parkonståkning kan jag se för det är så vackert, både musik och samspelet på isen. Dock hänger jag inte alls med vad gäller hopp, lyft, kast och poäng.

OS i Beijing har gett Sverige rekordmånga medaljer, det har varit så fantastiskt härligt att kunna se allt jag velat se! Två veckor med mycket tid framför stora skärmen ersätts nu av mycket tid utomhus och avstängd väckning.

Har du tittat på OS?

Publicerat:

i:

4 svar till ”Två veckor av olympiska spel är slut”

 1. Profilbild för Carpat
  Carpat

  Tittat på OS precis på samma sätt som du. Nu ligger jag i soffan och följer ishockeyfinalen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul för Finland med guldet!

 2. Profilbild för Kicki
  Kicki

  Ha, ha, ha. På kvällen innan damernas 3-mil så gick jag ner med kaffekoppar i källaren, satte ljus i stålarna och lade fram servetter. Upp igen, hällde vatten i vattenkokaren, förberedde var sin toast och lade in i kylen, tog fram smörgåsgrillen m.m. Behöver väl inte säga mer ????????????.
  03.10 gick vi upp, startade alla apparater för att få en god frukost framför TV:n. Gick ner och tände ljus och slog oss till ro. När allt var över så kröp vi ner i våra sängar och sov ett par timmar till. Älskar mitt pensionärsliv tillsammans med mannen i mitt liv.
  Kram
  Kicki

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en gedigen förberedelse det 🙂 En underbar nattamacka tänker jag. Jag drack vatten… hahaha, men njöt av världens godaste frukost när jag vaknade för andra gången. Älskar att du älskar ditt liv!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.