Projekt: Tvätta, putsa och måla norrväggen

Ett projekt som varit pågående nästan ett helt år, men inte kunnat färdigställas förrän nu på grund av andra projekt.

Men nu är det klart! Husets gavel som vätter mot norr behövdes en ordentlig tvätt, sprickor lagas och sedan putsas och målas.

Projektet startade med att vi städade och rensade norra altanen förra våren. Slängde massor av skräp som förra ägarna lämnat. Sedan tog det stopp. Vi kunde inte göra mer.

Inväntat andra projet

Självfallet är våra egna prioriteringar främsta anledningen att det här projektet har fått ta tid. Men vi har också behövt vänta på andra projekt.

Det första som behövde göras var att riva brödugnen. Vilket också var ett utdraget projekt. Sen byggdes servicehuset och avloppsluckan fixades, båda byggda mot norrväggen.

Eftersom en av stuprännorna ligger på norrväggen, behövdes både det projektet och vattentankarna bli klara innan vi kunde måla norrgaveln.

Dessutom behövde altangolvet gjutas klart och kaklas då det skvätter av både betong och kakelfix och det ville vi så klart inte få på en nymålad vägg.

Duschen är inte helt klar, inväntar lite rörjobb av Fernando. Men innan vi kunde måla väggen behövde kaklet i duschen vara på plats.

Sen passade vi på att måla det sista lagret när kanten till planteringen framför huset skulle målas. Vilket skedde förra veckan. Nu kan vi alltså se detta projektet som avslutat.

Förebilder

Här syns väggen (och även bakugnen som är borttagen)
Väggens skick efter tvätt
Tydligt behov av målning
Tvättat men inte putsat.

Efterbilder

Vill inte visa hela väggen, för då syns hela duschen. Den håller vi lite på tills den är helt klart (mycket snart) tänker jag.

Servicehus & stupränna på plats, målning klar
Lite skillnad mot ”före-bilden”, ska dit en slangvinda också.

Kostnader

Det är endast färg, puts och betong som varit kostnader i detta projektet och det köper vi titt som tätt så kan inte specificera just den kostnaden.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Projekt: Tvätta, putsa och måla norrväggen”

 1. Profilbild för Lena K
  Lena K

  Hej Anna! Så vitt o fint det blir med ny färg på väggarna. Förstår om ni njuter av att få bortrensat det som ni inte vill ha kvar efter förra ägaren. Så kul att läsa o se bilder om ert äventyr. Ha en bra vecka. Här i Sverige är det väldigt blåsigt och man längtar efter våren nu.

  Hälsningar Lena K

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det gör stor skillnad att få det vitt och rent. Glad du hänger med Lena! Ja, har förstått det blev ett bakslag i helgen, men snart är det vår, den kommer ju alltid 😀

 2. Profilbild för Sol Sanna
  Sol Sanna

  Vad härligt med en så uppfräschande förändring!
  Vilken typ av färg använder ni? Hur tvättade ni fasaden?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är härligt! Vi tvättar med högtryck o bara vatten. Sen målar vi med färg som rek av vår byggare.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.